Flag

Lagkage med brownie og jordbær-rabarbermousse

10 - 12 portioner
Svær
315 minutter
En fantastisk flot fødselsdagslagkage med flot "drip effect". Kagen består af lækre browniebunde lagt sammen med jordbær- og rabarbermousse.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
håndmixer
Dr. Oetker Retro springform; ø 18 cm
si
Dr. Oetker justerbar kagering ekstra høj
kageplast
Dr. Oetker vinkelpalet - lille
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker stjernetyl; ø 8 mm

Ingredienser

Browniebunde
200 gchokolade
100 gbrun farin
1 dlmælk
200 gsmør
½ dlstærk kaffe
6æg str. M/L
250 gsukker
300 ghvedemel
2 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
Jordbær/rabarbermousse
5 bladeDr. Oetker Husblas
1Dr. Oetker Økologisk Bourbon vaniljestang
1ubehandlet citron
250 gjordbær
100 grabarber - skåret i små stykker
50 grørsukker
5 dlpiskefløde
Smørcreme
250 gblødt smør
about 750 gflormelis
½ - 1 dlmælk
1 tsk.Taylor & Colledge Vanilla Bean Extract
Drip effekt og pynt
Dr. Oetker Black & Gold
1 poseDr. Oetker Berry Fantasy Icing & Frosting
½ dlkoldt vand
Dr. Oetker Colourful Numbers and Letters
spiselige blomster

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Husblas
Picture - Dr. Oetker Økologisk Bourbon vaniljestang
Picture - Taylor & Colledge Vanilla Bean Extract
Picture - Dr. Oetker Black & Gold
Picture - Dr. Oetker Berry Fantasy Icing & Frosting
Picture - Dr. Oetker Colourful Numbers and Letters

Om opskriften

Det er så fint med de moderne ekstra høje kager, men det kan godt kræve lidt ekstra udstyr. Da denne kage er en ekstra høj kage, hvor der også skal sætte en mousse i, anbefaler vi derfor at du anskaffer dig en ekstra høj kagering inden du går i krig med opskriften. Det er muligt at gøre det uden, hvis du har en springform og ekstrahøjt kageplast, men det er helt klart nemmest med det rigtige udstyr.

1

Browniebunde

200 gchokolade
100 gbrun farin
1 dlmælk
200 gsmør
½ dlstærk kaffe
6æg str. M/L
250 gsukker
300 ghvedemel
2 tsk.Dr. Oetker Bagepulver

Tænd ovnen på 180 °C traditionel ovn.

Hak chokoladen og kom den i en gryde med brun farin, mælk, smør og kaffe, varm det langsomt op til chokoladen er smeltet og konsistensen er ensartet. Lad blandingen køle af.
 
Pisk æg og sukker luftigt med en håndmixer. Kom chokoladeblandingen og sigtet hvedemel og bagepulver i blandingen og vend det forsigtigt sammen.
 
Kom browniedejen i to smurte springforme (Dr. Oetker Retro Springform, ø 18 cm eller 20 cm), gerne med bagepapir i bunden.
 
Bag kagerne nederst i ovn i ca. 40 minutter. Lad kagerne køle helt af, før begge bundene flækkes i to, så der i alt er fire browniebunde.

Bagetid: about 40 Minutes

2

Jordbær-rabarbermousse

5 bladeDr. Oetker Husblas
1Dr. Oetker Økologisk Bourbon vaniljestang
1ubehandlet citron
250 gjordbær
100 grabarber - skåret i små stykker
50 grørsukker
5 dlpiskefløde

Læg husblas i blød i koldt vand. 

Flæk vanillestangen på langs og skrab vaniljekornene ud. Riv citronen fint og pres saften.

Kog jordbær, rabarber, rørsukker, den tomme vanillestang og citronsaft i en gryde i 5 minutter eller indtil frugten er mør. Press den kogte puré igennem en si. Tilsæt vanillekorn, citronskal og husblas til blandingen og rør grundigt til husblassen er opløst. Lad puréen køle af, men pas på at den ikke når at sætte sig.

Pisk fløden til det er næsten som flødeskum, men pisk det endelig ikke for stift. Når puréen er afkølet vendes flødeskummet forsigtigt i lidt ad gangen for at sikre, at der ikke kommer trevler. 

Indstil en ekstra høj kagering til samme diameter som bundene. Beklæd ringen med kageplast og læg en browniebund i. Top med 1/3 af moussen og læg derefter forsigtigt en bund ovenpå. Hvis moussen er meget flydende, kan det være en fordel at sætte kagen på køl i 10 minutter inden den næste bund lægges ovenpå, så moussen når at sætte sig lidt. Gentag processen med bunde og mousse, så der i alt er tre lag med mousse og slut af med den sidste bund øverst. Sæt lagkagen på køl i mindst 3 timer, gerne natten over. 

Kom kagen i fryseren 1 time inden den skal smøres op med smørcremen, det gør det nemmere at undgå krummer i smørcremen.

3

Smørcreme

250 gblødt smør
about 750 gflormelis
½ - 1 dlmælk
1 tsk.Taylor & Colledge Vanilla Bean Extract

Rør stuetemperereret smør og flormelis godt sammen. Gem lidt flormelis. Varm mælken kort op (fx i en mælkeskummer eller i mikroovn) og bland det i smørret, tilsæt kun nok til at smørcremen bliver blød og cremet, den må endelig ikke blive for tynd. Rør med en ske til smørcremen er helt cremet og luftig - tilsæt mere mælk eller flormelis hvis nødvendigt. Alternativt kan der bruges en håndmixer, men hvis den piskes for meget kan smørcremen skille. Tilsæt Organic Vanilla Extract. 

Smør et helt tyndt lag smørcreme over hele kagen med en paletkniv (Dr. Oetker Vinkelpalet - lille), det gør ikke noget at man kan se kagen igennem smørcremen. Sæt kagen i fryseren i ca. et kvarter så smørcremen sætter sig. Smør derefter kagen op med et jævnt lag smørcreme, så den er helt dækket.

4

Drip effekt og pynt

Dr. Oetker Black & Gold
1 poseDr. Oetker Berry Fantasy Icing & Frosting
½ dlkoldt vand
Dr. Oetker Colourful Numbers and Letters
spiselige blomster

Tryk krymmel fast i smørcremen langs bunden af kagen, imens smørcremen stadig er blød. Brug de små guldstykker fra Black & Gold Krymmel Mix. Sæt kagen i køleskabet. 
 
Kom indholdet fra en pose Berry Fantasy Icing & Frosting i en skål, tilsæt vand og rør til glasuren er ensartet. Kom glasuren i en sprøjtepose eller frysepose og klip et lille hul i hjørnet. 

Start med at lave kanten på kagen, sprøjt glasuren så den drypper ned ad kagens side. Kom derefter glasur på toppen af kagen og spred det ud i et jævnt lag med en vinkelpalet, så toppen er helt dækket.  

Kom Colorful Numbers & Letters på siden af kagen og skriv det der bedst passer til anledningen. Pynt toppen af kagen efter fri fantasi. Hvis der er lidt smørcreme tilovers kan den med fordel kommes i en sprøjtepose med en stjernetyl og bruges til at sprøjte små toppe på kagen. 


Kagen her er pyntet med romkugler og isvafler, så det ligner at der er en is på kagen, samt spiselige blomster og sprøjtede toppe af smørcreme. Alternativt kan Numbers & Letters bruges som pynten på toppen af kagen, sprøjt evt. med nogle små dutter af smørcreme og drys med lidt ekstra krymmel.


Tips

Hvis du ikke bryder dig om kaffe kan kaffen i brownien erstattes med mælk. Kaffen i brownien fremhæver dog mere chokoladesmagen fremfor at biddrage med en kaffesmag.

Kagen bliver meget høj, hvis den bages i springforme på ø 18 cm, hvis der ønskes en lidt lavere kage, så bag dem i ø 20 cm forme, bag da evt. bundene i lidt kortere tid. 


Denne opskrift er udviklet af vores ambassadør Stine som står bag Instagramprofilen @stinercarlsen, hvor hun deler sine smukke kager.