Sprøde julesmåkager
Bland sigtet hvedemel, mandelmel, hjortetaksalt, citronskal og sukker sammen i en skål. Smuldr smør i melblandingen til konsistensen er som rasp og saml dejen hurtigt med ægget. Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i mindst 30 min.
Tænd ovnen på 200 ˚C traditionel varme.
Rul dejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse på ca. 4 mm. Udstik dejen med en udstiksform (ø 5 cm) og læg småkagerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag småkagerne midt i ovnen i 6-8 min. til de er gyldenbrune. Afkøl kagerne på en bagerist.
Bagetid
6 minutter
Lav en tyk glasur af flormelis og vand. Del glasuren i to portioner og farv hver portion med hhv. blå og rød konditorfarve. Fyld glasuren i hver sin lille plasticpose og klip et lille hul i hjørnet af posen - på den måde kan du nemt lave gevir, næse og øjne. Opbevar småkagerne i en kagedåse.
Glasuren skal være helt størknet, inden kagerne lægges ned i kagedåsen. Læg eventuelt bagepapir mellem hvert lag kager for at undgå, at de klistrer sammen.
Du kan også bruge chokoladeknapper til næser og blande glasur med kakao til gevir.
Relaterede opskrifter