
Sprøde julesmåkager
Ingredienser
Tilberedning:
Bland sigtet hvedemel, mandelmel, hjortetaksalt, citronskal og sukker sammen i en skål. Smuldr smør i melblandingen til konsistensen er som rasp og saml dejen hurtigt med ægget. Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i mindst 30 min.
Tænd ovnen på 200 ˚C traditionel varme.
Rul dejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse på ca. 4 mm. Udstik dejen med en udstiksform (ø 5 cm) og læg småkagerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag småkagerne midt i ovnen i 6-8 min. til de er gyldenbrune. Afkøl kagerne på en bagerist.
Bagetid: 6 - 8 Minutes
Lav en tyk glasur af flormelis og vand. Del glasuren i to portioner og farv hver portion med hhv. blå og rød konditorfarve. Fyld glasuren i hver sin lille plasticpose og klip et lille hul i hjørnet af posen - på den måde kan du nemt lave gevir, næse og øjne. Opbevar småkagerne i en kagedåse.
Glasuren skal være helt størknet, inden kagerne lægges ned i kagedåsen. Læg eventuelt bagepapir mellem hvert lag kager for at undgå, at de klistrer sammen.
Du kan også bruge chokoladeknapper til næser og blande glasur med kakao til gevir.
Relaterede opskrifter

Træstammer med marmoreret marcipan

Vaniljehjerter med hindbærsyltetøj

Ruby flødeboller med tyndt chokoladeovertræk

Peberkagehus

Kanelsmåkager

Hollandske speculaas (kryddersmåkager)

Skumfidussnemænd

Støbte flødeboller med kaffeskum
