Flag

Vaniljesnurrer lavet på nem surdej

about 14 stk.
Nem
170 minutter
Har du lyst til noget andet end kanelsnegle eller kanelsnurre, så kan du springe ud i disse lækre vaniljesnurrer med en dejlig sød smag lavet på nem surdej
Lækre vaniljesnurre, eller vaniljeboller som de også kan kaldes, lavet på nem surdej. De er super lækre til kaffepausen eller som en lækker eftermiddagssnack.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image

Ingredienser

Gærdej
500 ghvedemel
1 poseDr. Oetker Tørret Surdej
1 spsk.sukker
1 knsp.salt
80 gblødt smør
2 ½ dlmælk - lunkent
2 spsk.Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
Vaniljeremonce
120 gblødt smør
2 spsk.sukker
2 spsk.Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
Topping
æg str. M/L til pensling
flormelis
1 tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Tørret Surdej
Picture - Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
Picture - Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
1

Gærdej

500 ghvedemel
1 poseDr. Oetker Tørret Surdej
1 spsk.sukker
1 knsp.salt
80 gblødt smør
2 ½ dlmælk - lunkent
2 spsk.Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt

Kom mel, Surdej, sukker og salt i en skål og rør sammen. Form en fordybning og tilsæt smør, mælk og vaniljeekstrakt og ælt til dejen er glat (ca. 10 minutter). 
Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 90 minutter.

2

Vaniljeremonce

120 gblødt smør
2 spsk.sukker
2 spsk.Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt

Bland smør, sukker og en spiseskefuld vaniljeekstrakt indtil der er dannet en remonce.


Formning

Rul dejen ud til en rektangel 30x60 cm. Fordel remoncen ud over rektanglen, og dryp den anden spiseskefuld vaniljeekstrakt jævnt over fyldet.

Fold en tredjedel af dejen, på den lange led, ind over midten. Fold den anden tredjedel over, således at der bliver tre lag dej. Skær dejen i strimler med en bredde på ca. 1,5-2 cm. Sno hver strimmel et par gange og rul den derefter sammen til en snurre. Kom dem på en bageplade med bagepapir og skub enden af hver snurre ind under sig selv. Lad dem hæve i ca. 30 min. under et fugtigt viskestykke. Se evt. fremgangsmåden i videoen under "Tebirkessnurrer"- opskriften her.


Tænd ovnen på 180 °C varmluft eller 200 °C traditionel varme.

3

Bagning

æg str. M/L til pensling
flormelis
1 tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje

Pisk ægget og pensl alle vaniljesnurrene. Bag i ca. 14 -16 minutter til snurrerne er gyldne. 

Lad vaniljesnurrerne afkøle, og drys med flormelis tilsat vaniljesukker.