Flag

Surdejs fastelavnsboller bagt med kagecreme

10 stk.
Nem
195 minutter
Findes der noget bedre end en lækker fastelavnsbolle? Denne opskrift er på gammeldags fastelavnsboller bagt på surdej og med en skøn kagecreme i midten.
Til fastelavn spiser vi fastelavnsboller, og hvorfor ikke bage dem selv? Prøv denne opskrift på lækre fastelavnsboller bagt med den nemmeste surdej. Indeni fastelavnsbollerne gemmer sig en blød kagecreme med vanilje.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
standmixer eller håndmixer

Ingredienser

Bløddej
500 ghvedemel
1 poseDr. Oetker Tørret Surdej
1 tsk.flagesalt
65 gsukker
1 tsk.kardemomme
½ tsk.Dr. Oetker Vanilla Twister
2 ½ dlletmælk
65 gblødt smør
1æg
1 stk.æg til pensling
Vaniljecreme
1 brevDr. Oetker Bagestabil Kagecreme
4 dlletmælk
Pynt
1 poseDr. Oetker Choco Dream Icing & Frosting
1 spsk.Dr. Oetker Romaroma
2 spsk.vand
Dr. Oetker Summer

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Tørret Surdej
Picture - Dr. Oetker Vanilla Twister
Picture - Dr. Oetker Bagestabil Kagecreme
Picture - Dr. Oetker Choco Dream Icing & Frosting
Picture - Dr. Oetker Romaroma
Picture - Dr. Oetker Summer
1

Bløddej

500 ghvedemel
1 poseDr. Oetker Tørret Surdej
1 tsk.flagesalt
65 gsukker
1 tsk.kardemomme
½ tsk.Dr. Oetker Vanilla Twister
2 ½ dlletmælk
65 gblødt smør
1 stk.æg

Bland alle de tørre ingredienser til dejen i en skål. Tilsæt æg, mælk og det bløde smør. Ælt dejen i ca. 10 minutter ved lav hastighed i en standmixer, til dejen er blød og smidig. Tilføj eventuelt en smule ekstra hvedemel, hvis dejen virker for klæg. Den lange æltetid er vigtig for at aktivere glutnet i melet, hvilket påvirker bollernes struktur. Det er helt klart nemmest at ælte dejen på en standmixer, når den skal æltes i så lang tid. Alternativt så kan man prøve at ælte dejen med en kombination af en håndmixer med dejkroge og håndkraft.


Lad dejen hæve i 2 timer under et fugtigt klæde.

2

Vaniljecreme

1 brevDr. Oetker Bagestabil Kagecreme
4 dlletmælk

Kom indholdet af en pose Bagestabil Kagecreme i en skål og tilsæt mælk. Pisk med piskeris i ca. 1 minut. Sæt cremen på køl i ca. 20 minutter og rør herefter til en ensartet creme.

3

Samling

1 stk.æg til pensling

Tænd ovnen på 200 °C varmluft.

Slå dejen sammen og del den i 10 lige store dele. Hvert stykke dej rulles ud og i midten lægges en skefuld creme. Saml hjørnerne, luk dejen godt til og læg bollen på en bageplade med bagepapir med samlingen nedad. Fortsat med de resterende stykker dej.


Sæt bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke i ca. 30 minutter.


Pensl bollerne med æg og bag dem midt i ovnen i ca. 12-15 minutter. Afkøl bollerne på en bagerist.

Bagetid: about 12 - 15 Minutes

4

Pynt

1 poseDr. Oetker Choco Dream Icing & Frosting
1 spsk.Dr. Oetker Romaroma
2 spsk.vand
Dr. Oetker Summer

Choco Icing & Frosting blandes med romaroma og vand til en let glasur.


Pynt fastelavnsboller med glasuren og top med krymmel mens glasuren er fugtigt.



Fastelavnsbollerne er nu klar til servering.