Flag

Veganske træstammer med dadler

8 - 10 stk.
Middelsvær
90 minutter
Hjemmelavede veganske træstammer lavet med sorte bønner og tørrede dadler.
Disse lækre træstammer er perfekte til eftermiddagskaffen eller fødselsdagen. De tilberedes på dadler og sorte bønner, og er uden raffineret sukker - og er derfor velegnede til veganere.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
håndmixer
kagerulle
termometer

Ingredienser

Trøffelmasse
1 dåsesorte bønner
100 gdadler uden sten
50 gkokosmel
50 gglutenfri havremel
40 gkakaopulver
½ tsk.Dr. Oetker Vanilla Twister
½ tsk.flagesalt
4 spsk.hindbærmarmelade
2 spsk.Dr. Oetker Romaroma
½ dlstærk kaffe
Marcipan og chokoladeovertræk
250 gmarcipan
100 gmørk chokolade 70%
Dr. Oetker Choco Mix

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vanilla Twister
Picture - Dr. Oetker Romaroma
Picture - Dr. Oetker Choco Mix
1

Trøffelmasse

40 gkakaopulver
½ tsk.Dr. Oetker Vanilla Twister
½ tsk.flagesalt
2 spsk.Dr. Oetker Romaroma
4 spsk.hindbærmarmelade
½ dlstærk kaffe
50 gglutenfri havremel
1 dåsesorte bønner
100 gdadler uden sten
50 gkokosmel

Kom alle ingredienserne i en skål. Brug en håndmixer med dejkroge eller en foodprocessor, så de tørrede dadler bliver godt fordelt i massen. Rør sammen til en fast ensartet masse. Smag til med romaroma og kaffe. Stil på køl i 30 minutter.

2

Samling

250 gmarcipan

Læg marcipanen mellem 2 stykker bagepapir og rul det ud til et langt marcipanbånd med en kagerulle.

Form trøffelmassen til en aflang pølse og placér den på midten af marcipanbåndet. Rul marcipanen sammen om trøffelmassen og skær evt. overskydende marcipan fra. Vend samlingen nedad. Skær træstammerne ud i 8-10 lige store stykker.

3

Chokoladeovertræk og pynt

100 gmørk chokolade 70%
Dr. Oetker Choco Mix

Hak chokoladen groft og smelt den over et vandbad til den har en temperatur på 31-32 °C, men må ikke overstige 34 °C.

Dyp enderne på træstammerne i den tempereret chokolade. Hæld Dr. Oetker Choco Mix i en lille skål og dyp enderne af træstammerne i krymlet, alternativt kan krymlet også drysses over chokoladen. Lad chokoladen sætte sig inden træstammerne serveres.