Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

#BagLiveMedOetker | Choux au craquelin

(0)
5 4 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Choux au craquelin er en vandbakkelse med en krakkelerende, knasende kiksetop. Her med en marmoreret overflade og lækkert mokkafyld.

10 stk.

avanceret 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften #BagLiveMedOetker | Choux au craquelin

Redskaber:

foodprocessor
kagerulle
rund udstikker ø 40 mm
Dr. Oetker engangssprøjteposer
Dr. Oetker rund tyl; ø 13 mm
piskeris
Dr. Oetker fylde tyl; ø 4 mm

Craquelin:

50 g sukker
50 g hvedemel
35 g smør
Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour
Dr. Oetker Concentrated Pink Colour

Vandbakkelser:

1 dl vand
80 g smør
1 knsp. salt
80 g hvedemel
2 - 3 æg str. M/L

Creme med kaffe:

1 brev Dr. Oetker Økologisk Kagecreme
5 dl sødmælk
1 ½ dl espressokaffe
2 spsk. rørsukker
Dr. Oetker Toffee Dessertsauce

Tilberedning

Tilberedning

#BagLiveMedOetker

Du kan se hele live udsendelsen på YouTube her: #BagLiveMedOetker v/Jesper Søvndal

Du finder en indkøbshjælp herunder, som viser, hvor du kan købe de Dr. Oetker produkterne der bliver brugt i opskriften.

Du kan købe alle de benyttede Dr. Oetker produkter fra opskriften, som et samlet bagekit på Bagetid.dk ved at klikke her.


Dr. Oetker Concentrated Rød colour kan købes i Meny, Spar, Løvbjerg samt online på Bagetid.dk, nemlig.com og Abashop.dk


Dr. Oetker Concentrated Gul colour kan købes i Meny, Spar, Løvbjerg samt online på Bagetid.dk, nemlig.com og Abashop.dk


Dr. Oetker Økologisk Kagecreme kan købes i Meny, Spar, Løvbjerg samt online på Bagetid.dk, nemlig.com og Abashop.dk


Dr. Oetker Toffee Dessertsauce kan købes i Meny, Spar, Løvbjerg, ABC Lavpris samt online på Bagetid.dk, nemlig.com og Abashop.dk


Dr. Oetker engangssprøjter kan købes online på Bagetid.dk
Dr. Oetker rund tyl ø 13 mm kan købes online på Bagetid.dk
Dr. Oetker fylde tyl ø 4 mm kan købes online på Bagetid.dk
Rund udstikker ø 4 mm kan købes online på Bagetid.dk 

Tænd ovnen på 180 °C varmluft.

1

Craquelin

Bland sukker, hvedemel og smør i en foodprocessor. Kør indtil dejen samler sig.
Ælt dejen helt sammen med hænderne og del den i 3 lige store portioner.
Farv hver del med concentrated colour så der er én gul, én lys pink og én kraftig pink dej. 

Sæt små klatter af dej i forskellige farver, helt tæt, på en bageplade med bagepapir. Klatterne skal være ca. 1 cm i diameter og max. 5 mm høje. Start fra midten af bagepladen og arbejd udad.

Læg et stykke bagepapir ovenpå dejen og rul den ud til ca. 2 mm tykkelse med en kagerulle. Læg dejen i fryseren mens du laver vandbakkelsesdejen.

Når vandbakkelsesdejen er klar til udsprøjtning, tages craquelindejen ud af fryseren. Stik cirkler ud med rund udstikker (ø 40 mm)

2

Vandbakkelser

Hæld vand, smør og salt i en gryde og lad det koge op.
Når vandet koger og smørret er smeltet tilsættes mel. Der røres indtil dejen har samlet sig. Rør fortsat til dejen er skinnende blank og slipper gryden.
Hæld dejen på en tallerken til afkøling. 

Hæld dejen i en røreskål og pisk æggene i ét ad gangen. Vurdér om det er nødvendigt med det sidste æg. Dejen skal være lind nok til at kunne sprøjtes ud, men fast nok til, at den ikke falder sammen. Hæld dejen i en sprøjtepose med en rund tyl (ø 13 mm).

Sprøjt små toppe af dejen på en bageplade beklædt med bagepapir. Toppene skal være 3 cm i diameter og 3 cm høje.

Placér de små skiver af craquelin oven på hver vandbakkelse.
Bag i ovnen i ca. 20 min.

Tag vandbakkelserne ud af ovnen og lad dem køle af på en rist.

3

Creme med kaffe

Opløs ét brev Økologisk Kagecreme i 1 dl mælk.
Kog resten af mælken, sukker og espressokaffe op i en gryde. Når blandingen koger, piskes den opløste kagecreme med i gryden og der røres i ca. 1 min.
Hæld cremen i en stor frysepose og læg den på køl, til den er nedkølet.

4

Samling af choux au craquelin

Sæt en fylde tyl (ø 4 mm) i en sprøjtepose. Læg posen på bordet og lav 4 striber Toffee Dessertsauce på indersiden af sprøjteposen - fra tyllen og 2/3 op ad posens inderside. 
Fyld cremen i sprøjteposen oveni striberne af Toffee Dessertsauce.
Stik tyllen ind i bunden af vandbakkelserne og fyld dem forsigtigt op med creme og dessertsauce.

Næringsindhold til opskriften #BagLiveMedOetker | Choux au craquelin

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 967 kJ
231 kcal
1239 kJ
296 kcal
Fedt 11.25 g 14.43 g
Kulhydrat 27.21 g 34.88 g
Protein 3.54 g 4.54 g