Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

3. advent: Hjemmelavede bolcher | Bag live med Liv Martine

Hjemmelavede bolcher og pebermyntestokke kan nydes i juledagene eller bruges til at pynte juletræet med.

about 20 stk.

avanceret 45 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften 3. advent: Hjemmelavede bolcher | Bag live med Liv Martine

Redskaber:

chokolade- eller sukkertermometer
saks
silikonemåtte
bolche- eller plastskraber

Bolchemasse:

225 g sukker
65 g druesukker
0,5 dl vand
smagsneutral olie

Alternativt hvis man ikke kan skaffe druesukker:

0,7 dl vand (70 g)
225 g sukker
90 g Dr. Oetker Flydende Glukose
smagsneutral olie

Citronsmag:

2 tsk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt
1 tsk. Dr. Oetker Citronsyre
1 tsk. Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour

Pebermyntesmag:

2 tsk. Dr. Oetker Naturlig Pebermynteekstrakt
1 tsk. Dr. Oetker Concentrated Green Colour
1 tsk. Dr. Oetker Concentrated Red Colour

Tilberedning

Tilberedning

Bag live med Liv

Hvis du vil lære at lave hjemmelavede bolcher og pebermyntestokke sammen med Liv Martine søndag den 16. december 2018 kl. 13, er det denne lækre opskrift du skal handle ind til. Videoen streames live på Kagerullen's Facebook side, og du kan stille spørgsmål undervejs. Et godt råd er at have alle ingredienser klar og afvejet inden udsendelsen starter. Videoen er også tilgængelig efter liveudsendelsen, hvis du ønsker at se den på et senere tidspunkt.

Indkøbshjælp

De brugte Dr. Oetker produkter kan købes i følgende butikker:

Alle Dr. Oetker produkterne i denne opskrift kan købes samlet i et kit i popup-butikken i Tivoli, som er placeret på hjørnet af Koncertsalen og Himmelskibet.

Dr. Oetker Flydende Glukose kan købes online på Abashop.

Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt kan købes i Meny, samt online på Abashop.dk og Nemlig.com.

Dr. Oetker Citronsyre kan købes i Kvickly, Irma, SuperBrugsen, Dagli'Brugsen, samt online på Nemlig.com, Abashop.dk og Coop.dk.

Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour kan købes i Meny, SPAR, Løvbjerg, ABC Lavpris, Kvickly, samt online på Nemlig.com og Abashop.

Dr. Oetker Naturlig Pebermynteekstrakt kan købes i Meny, ABC Lavpris, Kvickly, samt online på abashop.dk.

Dr. Oetker Concentrated Green Colour kan købes i Meny, SPAR, Løvbjerg, ABC Lavpris, samt online på Nemlig.com og Abashop.dk.

Dr. Oetker Concentrated Red Colour kan købes i Meny, Kvickly og SuperBrugsen, samt online på Nemlig.com og Abashop.

1

Tilberedning af bolchemasse

Kom sukker, druesukker og vand i en gryde med chokolade- eller sukkertermometeret og kog massen op til 162 °C. Forbered silikonemåtten, imens bolchemassen opvarmes. Tag en varm våd klud, læg den på bordet og placer silikonemåtten ovenpå. Smør silikonemåtten og bolcheskraberne med olie.

2

Bolchemasse

Hvis der skal laves citronbolcher, såfordel herefter den 162 °C varme sukkermasse på silikonemåtten. Tilsæt citronekstrakt, citronsyre og gul farve i sukkermassen. Hvis der skal laves pebermyntestokke, så fordel sukkermassen i to lige store portioner på silikonemåtten i stedet. Tilsæt 1 tsk. af pebermynteekstrakten og rød farve i den ene sukkermasse, og 1 tsk. af pebermynteekstrakten og grøn farve i den anden sukkermasse. Uanset hvilken løsning der er valgt, bruges bolcheskraberne nu til at løfte massen op, så den æltes og luftes. Dette gør at ingredienserne bliver fordelt og bolcherne bliver sprøde til sidst. Dette gøres indtil massen er så afkølet, at den kan æltes og strækkes.

3

Citronbolcher

Når bolchemassen er afkølet skal massen rulles til pølser, som klippes i passende stykker. Pølsen kan evt. drejes en 1/4 omgang mellem hvert klip, så bolcherne bliver trekantede.

4

Pebermyntestokke

Når bolchemasserne er afkølet rulles de ud til to pølser og samles. Sno og stræk herefter massen ud indtil den har en diameter på ca. 1 cm. Klip stykker ud i en længde på ca. 18-20 cm. og form dem til sidst til bolchestokke.

Tips

Når bolcherne er afkølede, opbevares de i lufttætte beholdere, ellers vil de klistre sammen.

Næringsindhold til opskriften 3. advent: Hjemmelavede bolcher | Bag live med Liv Martine

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 544kJ
130kcal
1432kJ
342kcal
Fedt 0g 0g
Kulhydrat 0g 0g
Protein 0g 0g

Dr. Oetker tilbagekalder Chocolate Silver Pearls med udeklareret indhold af mælkeprotein

Der er desværre fundet indhold af mælkeprotein i dekorationsproduktet, hvilket ikke fremgår af etiketten. Det kan således fremkalde en allergisk reaktion hos forbrugere, der lider af mælkeallergi. Alle andre kan trygt spise sølvperlerne.

Sølvperlerne er blevet solgt siden primo 2018 i Meny, Spar, Kvickly, SuperBrugsen, DagligBrugsen, Liva, Løvbjerg og enkelte små supermarkedskæder samt Dr. Oetker Kagerullen i Tivoli og online på Bagetid.dk, Abashop.dk.

EAN kode 701073061060

Alle batchkoder og holdbarhedsdatoer er desværre forkert mærket.

 

Hvis man har mælkeallergi kan man returnere produktet ved at kontakte os på følgende telefon og email.