Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Abrikos cheesecake med kanelbund og brændt marengs

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Prøv denne skønne cheesecake til julens fester. Den har en dejlig julet smag af kanel og mild smag af abrikos og er toppet med den sødeste flødebolleskum.

12 portioner

for let øvede 45 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Abrikos cheesecake med kanelbund og brændt marengs

Redskaber:

stavblender
springform; ø 22 cm
kageplast
håndmixer
Dr. Oetker vinkelpalet - lille
evt. gasbrænder

Kanelbund:

200 g digestive kiks
6 tsk. Dr. Oetker Kanelsukker
115 g smeltet smør
80 g abrikosmarmelade , blendet

Ostecreme med abrikos:

4 blade Dr. Oetker Husblas
200 g flødeost
140 g creme fraiche
70 g flormelis
2 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
4 tsk. Dr. Oetker Kanelsukker
200 g abrikosmarmelade , blendet
1 tsk. Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour
1 spsk. citronsaft
4 dl piskefløde

Flødebolletopping og pynt:

1 pose Dr. Oetker Flødebolleskum
1 dl kogende vand
1 - 2 tsk. Dr. Oetker Kanelsukker
Dr. Oetker Golden and Shiny Pearls
Dr. Oetker Gold Glitter Spray

Tilberedning

Tilberedning

1

Forberedelse

Blend abrikosmarmeladen til både bund og ostecreme med en stavblender til det er jævnt, i alt 280 g.

2

Kanelbund

Knus kiksene og bland dem med kanelsukker. Tilsæt smeltet smør.


Beklæd bunden af en springform (ø 22 cm) med bagepapir og kom kageplast langs kanten. Kom kiksemassen i formen og pres den sammen til et jævnt lag med bunden af et glas, lad lidt gå op ad siden på formen. Smør abrikosmarmelade over bunden og sæt bunden på køl.

3

Ostecreme med abrikos

Læg husblas i blød i koldt vand.

Rør flødeost med creme fraiche, flormelis, Vanilla Paste og Kanelsukker. 

Kom abrikosmarmelade, Concentrated Yellow Colour og citronsaft i en gryde, og varm det kort op. Klem husblassen fri for vand og rør det ud i den varme abrikosblanding. Lad derefter blandingen køle let af ved stuetemperatur.

Pisk fløden til en let flødeskum.

Rør abrikosblandingen i smørosteblandingen og vend derefter flødeskummet i. Hæld fyldet i formen og bank den forsigtigt mod bordpladen så fyldet fordeles jævnt. 

Sæt kagen i fryseren i 1-2 timer, til den har sat sig.

4

Flødebolletopping og pynt

abrikos cheesecake med kanelbund og braendt marengs flodebolletopping og pynt

Kom indholdet af en pose Flødebolleskum i en skål. Tilsæt kogende vand i en tynd stråle, imens der piskes med en håndmixer på laveste hastighed. Når pulveret er opløst piskes, på højeste hastighed i ca. 2,5 minut. Skummet skal være luftigt, men ikke så stift som, hvis det bruges til flødeboller.

Fordel skummet i et jævnt lag ovenpå kagen, brug gerne en lille vinkelpalet. Drys med kanelsukker og brænd evt. toppen let med en gasbrænder. Dekorer med Golden and Shiny Pearls og sprøjt med lidt Gold Glitter Spray.

Tip

Du kan brænde toppen af din cheesecake let med en gasbrænder, men hvis du ikke har en, kan du sagtens undlade dette og bare drysse flødebolleskummet med lidt Kanelsukker inden servering.

Næringsindhold til opskriften Abrikos cheesecake med kanelbund og brændt marengs

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2001 kJ
478 kcal
1411 kJ
337 kcal
Fedt 30.64 g 21.58 g
Kulhydrat 43.04 g 30.31 g
Protein 5.37 g 3.78 g