Flag

Abrikos cheesecake med kanelbund og brændt marengs

12 portioner
Middelsvær
165 minutter
Prøv denne skønne cheesecake til julens fester. Den har en dejlig julet smag af kanel og mild smag af abrikos og er toppet med den sødeste flødebolleskum.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
stavblender
springform; ø 22 cm
kageplast
håndmixer
Dr. Oetker vinkelpalet - lille
evt. gasbrænder

Ingredienser

Kanelbund
200 gdigestive kiks
6 tsk.kanelsukker
115 gsmeltet smør
80 gabrikosmarmelade blendet
Ostecreme med abrikos
4 bladeDr. Oetker Husblas
200 gflødeost
140 gcreme fraiche
70 gflormelis
2 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
4 tsk.kanelsukker
200 gabrikosmarmelade blendet
1 tsk.Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour
1 spsk.citronsaft
4 dlpiskefløde
Flødebolletopping og pynt
1 poseDr. Oetker Flødebolleskum
1 dlkogende vand
1 - 2 tsk.kanelsukker
Dr. Oetker Gold Glitter Spray
spiselige dekorationsperler

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Husblas
Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste
Picture - Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour
Picture - Dr. Oetker Flødebolleskum
Picture - Dr. Oetker Gold Glitter Spray
1

Forberedelse

Blend abrikosmarmeladen til både bund og ostecreme med en stavblender til det er jævnt, i alt 280 g.

2

Kanelbund

200 gdigestive kiks
6 tsk.kanelsukker
115 gsmeltet smør
80 gabrikosmarmelade blendet

Knus kiksene og bland dem med kanelsukker. Tilsæt smeltet smør.


Beklæd bunden af en springform (ø 22 cm) med bagepapir og kom kageplast langs kanten. Kom kiksemassen i formen og pres den sammen til et jævnt lag med bunden af et glas, lad lidt gå op ad siden på formen. Smør abrikosmarmelade over bunden og sæt bunden på køl.

3

Ostecreme med abrikos

4 bladeDr. Oetker Husblas
200 gflødeost
140 gcreme fraiche
70 gflormelis
2 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
4 tsk.kanelsukker
200 gabrikosmarmelade blendet
1 tsk.Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour
1 spsk.citronsaft
4 dlpiskefløde

Læg husblas i blød i koldt vand.

Rør flødeost med creme fraiche, flormelis, Vanilla Paste og kanelsukker. 

Kom abrikosmarmelade, Concentrated Yellow Colour og citronsaft i en gryde, og varm det kort op. Klem husblassen fri for vand og rør det ud i den varme abrikosblanding. Lad derefter blandingen køle let af ved stuetemperatur.

Pisk fløden til en let flødeskum.

Rør abrikosblandingen i smørosteblandingen og vend derefter flødeskummet i. Hæld fyldet i formen og bank den forsigtigt mod bordpladen så fyldet fordeles jævnt. 

Sæt kagen i fryseren i 1-2 timer, til den har sat sig.

4

Flødebolletopping og pynt

Picture - Abrikos cheesecake pack web
1 poseDr. Oetker Flødebolleskum
1 dlkogende vand
1 - 2 tsk.kanelsukker
Dr. Oetker Gold Glitter Spray
spiselige dekorationsperler

Kom indholdet af en pose Flødebolleskum i en ca. 3 liter stor skål. Tilsæt 1 dl kogende vand. Pisk med en håndmixer på laveste hastighed til pulveret er opløst. Pisk derefter på højeste effekt i 2,5 minutt. Bevæg konstant håndmixeren rundt i hele skålen, imens der piskes energisk. Hvis marengsmassen kravler meget op ad piskerisene, løftes håndmixeren op i toppen af massen, imens der piskes videre. Skummet skal være luftigt, men ikke så stift som, hvis det bruges til flødeboller.

Fordel skummet i et jævnt lag ovenpå kagen, brug gerne en lille vinkelpalet. Drys med kanelsukker og brænd evt. toppen let med en gasbrænder. Sprøjt med lidt Gold Glitter Spray oven på kagen og pynt med spiselige dekorationsperler.


Tip

Du kan brænde toppen af din cheesecake let med en gasbrænder, men hvis du ikke har en, kan du sagtens undlade dette og bare drysse flødebolleskummet med lidt Kanelsukker inden servering.