Flag

Tyttebær cheesecake

about 12 portioner
Middelsvær
590 minutter
En skøn og anderledes cheesecake med fyld af tyttebær og karamel. Bunden består af en saftig gulerodskage.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
håndmixer
springform; ø 22 cm
stavblender eller foodprocessor
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker stjernetyl lukket; ø 8 mm

Ingredienser

Gulerodskagebund
65 gbrun farin
1 tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
1 dlrapsolie
1æg str. M/L
110 ghvedemel
½ tsk.Dr. Oetker Bagepulver
½ tsk.Dr. Oetker Natron
1 tsk.Dr. Oetker Brunkagekrydderi
1 knsp.salt
125 grevet gulerod
30 gDr. Oetker Hasselnøddeflager
Karamelfyld med kanel
170 gbrun farin
½ tsk.stødt kanel
2 dlpiskefløde
2 bladeDr. Oetker Husblas
Flødeostecreme med tyttebær
7 bladeDr. Oetker Husblas
500 gtyttebærsyltetøj
300 gflødeost
150 ggræsk yoghurt (10%)
1 tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
saft fra ½ citron
3 dlpiskefløde
3 spsk.varmt vand
Pynt
1 spsk.flormelis
1 tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
1 ½ dlpiskefløde
tyttebær samt tyttebærblade. Kan udelades eller erstattes med ribs

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
Picture - Dr. Oetker Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Natron
Picture - Dr. Oetker Brunkagekrydderi
Picture - Dr. Oetker Hasselnøddeflager
Picture - Dr. Oetker Husblas
Picture - Dr. Oetker Husblas
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje

Tænd ovnen på 160 °C varmluft. 

1

Gulerodskagebund

65 gbrun farin
1 tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
1 dlrapsolie
1æg str. M/L
110 ghvedemel
½ tsk.Dr. Oetker Bagepulver
½ tsk.Dr. Oetker Natron
1 tsk.Dr. Oetker Brunkagekrydderi
1 knsp.salt
125 grevet gulerod
30 gDr. Oetker Hasselnøddeflager

Kom brun farin, vaniljesukker, olie og æg i en skål og pisk det sammen med en håndmixer eller et piskeris. Bland mel, bagepulver, natron, brunkagekrydderi og salt sammen i en anden skål og sigt det i sukkermassen. Rør dejen sammen. Tilsæt revet gulerødder og hasselnøddeflager til dejen og bland det hele godt sammen. Hæld dejen i en smurt springform (ø 22 cm) med bagepapir i bunden.

Bag bunden i ca. 12-15 minutter. Kagebunden skal være fugtig, men gennembagt. Afkøl kagen.

Bagetid: about 12 - 15 Minutes

2

Karamelfyld med kanel

170 gbrun farin
½ tsk.stødt kanel
2 dlpiskefløde
2 bladeDr. Oetker Husblas

Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 minutter.

Kom brun farin, stødt kanel og piskefløde på en pande og varm op til massen bliver flydende og sukkeret er helt opløst. Rør rundt indtil det begynder at koge. Lad massen simre i 5-6 minutter, indtil karamellen begynder at tykne. Tag derefter panden af varmen.

Tag husblassen op af vandet og klem den fri for vand, tilsæt husblas til karamellen. Rør godt i karamelfyldet indtil al husblassen er opløst. Lad karamelfyldet køle af, men pas på at det ikke når at sætte sig helt.

3

Flødeostecreme med tyttebær

7 bladeDr. Oetker Husblas
500 gtyttebærsyltetøj
300 gflødeost
150 ggræsk yoghurt (10%)
1 tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
saft fra ½ citron
3 dlpiskefløde
3 spsk.varmt vand

Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 minutter.

Blend tyttebærsyltetøjet med en stavblender til en jævn puré. Tilsæt flødeost, græsk yoghurt, vaniljesukker og citronsaft og pisk blandingen sammen til den er glat. 


Pisk fløden til en let skum og stil det til side.

Klem husblassen fri for vand og opløs det i det varme vand. Hæld den opløste husblas i en tynd stråle i tyttebærblandingen under konstant omrøring. Vend derefter forsigtigt flødeskummet i cremen.

4

Samling af cheesecaken

Tag en ren springform (ø 22 cm) og beklæd bunden med bagepapir. Beklæd også kanten af springformen med en strimmel bagepapir, alternativt kan der bruges kageplast. Kom den afkølede kagebund i bunden af springformen. 

Fordel 1/3 af karamelfyldet over kagebunden. Smør det godt ud, så det bliver jævnt fordelt. Fordel derefter 1/3 af tyttebærcremen over karamelfyldet. Gentag lagene af karamelfyld og tyttebærcreme til alt fyld og creme er brugt, og der er tre lag af hver. Bank forsigtigt springformen mod bordet for at slå eventuelle luftbobler ud.

Lad kagen sætte sig i køleskabet natten over eller i mindst otte timer.

5

Pynt

1 spsk.flormelis
1 tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
1 ½ dlpiskefløde
tyttebær samt tyttebærblade. Kan udelades eller erstattes med ribs

Pisk flormelis, vaniljesukker og piskefløde til en let skum. Kom det i en sprøjtepose med en lukket stjernetyl (ø 8 mm). Sprøjt rossetter på toppen af kagen langs kanten og pynt evt. med friske tyttebær og tyttebærblade.