Bedstefar med skæg

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Bedstefars skæg er en klassisk, skøn skærekage, der bestemt stadig holder. En bund toppet med marmelade og marengs. Skal marengsen være sprød eller blød?

ca. 16 portioner

for let øvede 40 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Bedstefar med skæg

Redskaber:

håndmixer
form; 20 x 30 cm
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker stjernetyl lukket; ø 11 mm

Bedstefar med skæg:

100 g smør
2 æg str. M/L
100 g sukker
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
100 g hvedemel
75 g majsstivelse
1 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
300 g hindbærmarmelade , eller anden marmelade efter smag

Marengstop med sprød marengs:

1 brev Dr. Oetker Perfect Meringues
75 ml koldt vand

Marengstop med blød marengs:

1 pose Dr. Oetker Flødebolleskum
1 dl kogende vand

Tilberedning

Tilberedning

Om opskriften

Vi har inkluderet en opskrift på både en sprød marengs der bages i ovnen i længere tid, og på en blød marengs der kun kort skal ind i ovnen for at få lidt farve. Så kan du helt selv vælge, hvilken marengs du er mest til!

Tænd ovnen på 180 °C traditionel ovn.

1

Bedstefar med skæg

Kom bagepapir i bunden af en bradepandeform (20 x 30 cm) eller smør den grundigt med smør og drys med mel.

Smelt smørret og lad det afkøle lidt.

Pisk æg, sukker og Vanilla Paste lyst og luftigt med en håndmixer. Vend forsigtigt det let afkølede smør i æggemassen.

Bland mel, majsstivelse og bagepulver og sigt det i æggemassen og vend det sammen med en dejskraber indtil massen er ensartet.

Fyld dejen i formen og bag kagen i midten af ovnen i 20-25 minutter indtil den er færdigbagt. Tjek om kagen er færdig ved at stikke et træspyd i midten af kagen, når spyddet kommer op rent er kagen færdig.

Lad kagen køle af og smør derefter marmelade ud i et jævnt lag over hele overfladen på kagen.

2

Marengstop med sprød marengs

Tænd ovnen på 180 °C traditionel ovn.



Hæld indholdet fra et brev Perfect Meringues i en stor skål og tilsæt vand. Pisk først kort tid ved lav hastighed og derefter ved højeste hastighed i 3 minutter indtil marengsen er luftig og sej.

Top kagen med marengsen. Det bliver ekstra fint, hvis marengsen kommes i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjtes i rosetter.

Sæt kagen tilbage i ovnen og bag den i yderligere 20 minutter.

3

Marengstop med blød marengs

Tænd ovnen på 250 ºC varmluft.



Kom indholdet af en pose Flødebolleskum i en skål. Tilsæt 1 dl kogende vand i en tynd stråle, imens der piskes med en håndmixer på laveste hastighed. Når pulveret er opløst, piskes på højeste hastighed i 3-4 minutter. Bevæg håndmixeren rundt i skålen imens der piskes. Når marengsmassen udvider sig, løftes håndmixeren op i toppen af massen, mens der piskes videre.


Top kagen med skummet. Det bliver ekstra fint, hvis marengsen kommes i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjtes i rosetter.

Kom kagen i ovnen i 3-5 minutter indtil toppen er gylden eller flamber kagen med en gasbrænder.

Næringsindhold til opskriften Bedstefar med skæg

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 984 kJ
235 kcal
800 kJ
191 kcal
Fedt 5.77 g 4.69 g
Kulhydrat 40.90 g 33.25 g
Protein 2.80 g 2.28 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: