Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.
Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Bedstefar med skæg

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Bedstefars skæg er en klassisk, skøn skærekage, der bestemt stadig holder. En bund toppet med marmelade og marengs. Skal marengsen være sprød eller blød?

ca. 16 portioner

for let øvede 40 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Bedstefar med skæg

Redskaber:

håndmixer
form; 20 x 30 cm
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker stjernetyl lukket; ø 11 mm

Bedstefar med skæg:

100 g smør
2 æg str. M/L
100 g sukker
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
100 g hvedemel
75 g majsstivelse
1 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
300 g hindbærmarmelade , eller anden marmelade efter smag

Marengstop med sprød marengs:

1 brev Dr. Oetker Perfect Meringues
75 ml koldt vand

Marengstop med blød marengs:

1 pose Dr. Oetker Flødebolleskum
1 dl kogende vand

Tilberedning

Tilberedning

Om opskriften

Vi har inkluderet en opskrift på både en sprød marengs der bages i ovnen i længere tid, og på en blød marengs der kun kort skal ind i ovnen for at få lidt farve. Så kan du helt selv vælge, hvilken marengs du er mest til!

Tænd ovnen på 180 °C traditionel ovn.

1

Bedstefar med skæg

Kom bagepapir i bunden af en bradepandeform (20 x 30 cm) eller smør den grundigt med smør og drys med mel.

Smelt smørret og lad det afkøle lidt.

Pisk æg, sukker og Vanilla Paste lyst og luftigt med en håndmixer. Vend forsigtigt det let afkølede smør i æggemassen.

Bland mel, majsstivelse og bagepulver og sigt det i æggemassen og vend det sammen med en dejskraber indtil massen er ensartet.

Fyld dejen i formen og bag kagen i midten af ovnen i 20-25 minutter indtil den er færdigbagt. Tjek om kagen er færdig ved at stikke et træspyd i midten af kagen, når spyddet kommer op rent er kagen færdig.

Lad kagen køle af og smør derefter marmelade ud i et jævnt lag over hele overfladen på kagen.

2

Marengstop med sprød marengs

Tænd ovnen på 180 °C traditionel ovn.



Hæld indholdet fra et brev Perfect Meringues i en stor skål og tilsæt vand. Pisk først kort tid ved lav hastighed og derefter ved højeste hastighed i 3 minutter indtil marengsen er luftig og sej.

Top kagen med marengsen. Det bliver ekstra fint, hvis marengsen kommes i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjtes i rosetter.

Sæt kagen tilbage i ovnen og bag den i yderligere 20 minutter.

3

Marengstop med blød marengs

Tænd ovnen på 250 ºC varmluft.



Kom indholdet af en pose Flødebolleskum i en skål. Tilsæt 1 dl kogende vand i en tynd stråle, imens der piskes med en håndmixer på laveste hastighed. Når pulveret er opløst, piskes på højeste hastighed i 3-4 minutter. Bevæg håndmixeren rundt i skålen imens der piskes. Når marengsmassen udvider sig, løftes håndmixeren op i toppen af massen, mens der piskes videre.


Top kagen med skummet. Det bliver ekstra fint, hvis marengsen kommes i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjtes i rosetter.

Kom kagen i ovnen i 3-5 minutter indtil toppen er gylden eller flamber kagen med en gasbrænder.

Næringsindhold til opskriften Bedstefar med skæg

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 984 kJ
235 kcal
800 kJ
191 kcal
Fedt 5.77 g 4.69 g
Kulhydrat 40.90 g 33.25 g
Protein 2.80 g 2.28 g