Bedstefars skæg eller bedstefar med skæg er en klassisk bradepandekage - her med hindbærfyld og to forskellige versioner af marengs. Den ene bliver bagt i ovn, den anden kun let flamberet, så kan du selv vælge hvad du bedst kan lide.
til opskriften Bedstefar med skæg
håndmixer | |
form; 20 x 30 cm | |
Dr. Oetker engangssprøjtepose | |
Dr. Oetker stjernetyl lukket; ø 11 mm |
100 g | smør |
2 | æg str. M/L |
100 g | sukker |
1 tsk. | Dr. Oetker Vanilla Paste |
100 g | hvedemel |
75 g | majsstivelse |
1 tsk. | Dr. Oetker Bagepulver |
300 g | hindbærmarmelade eller anden marmelade efter smag |
1 brev | Dr. Oetker Perfect Meringues |
75 ml | koldt vand |
1 pose | Dr. Oetker Flødebolleskum |
1 dl | kogende vand |
Vi har inkluderet en opskrift på både en sprød marengs der bages i ovnen i længere tid, og på en blød marengs der kun kort skal ind i ovnen for at få lidt farve. Så kan du helt selv vælge, hvilken marengs du er mest til!
Tænd ovnen på 180 °C traditionel ovn.
Kom bagepapir i bunden af en bradepandeform (20 x 30 cm) eller smør den grundigt med smør og drys med mel.
Smelt smørret og lad det afkøle lidt.
Pisk æg, sukker og Vanilla Paste lyst og luftigt med en håndmixer. Vend forsigtigt det let afkølede smør i æggemassen.
Bland mel, majsstivelse og bagepulver og sigt det i æggemassen og vend det sammen med en dejskraber indtil massen er ensartet.
Fyld dejen i formen og bag kagen i midten af ovnen i 20-25 minutter indtil den er færdigbagt. Tjek om kagen er færdig ved at stikke et træspyd i midten af kagen, når spyddet kommer op rent er kagen færdig.
Lad kagen køle af og smør derefter marmelade ud i et jævnt lag over hele overfladen på kagen.
Bagetid: 20 - 25 minutter
Tænd ovnen på 180 °C traditionel ovn.
Hæld indholdet fra et brev Perfect Meringues i en stor skål og tilsæt vand. Pisk først kort tid ved lav hastighed og derefter ved højeste hastighed i 3 minutter indtil marengsen er luftig og sej.
Top kagen med marengsen. Det bliver ekstra fint, hvis marengsen kommes i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjtes i rosetter.
Sæt kagen tilbage i ovnen og bag den i yderligere 20 minutter.
Bagetid: 20 minutter
Tænd ovnen på 250 ºC varmluft.
Kom indholdet af en pose Flødebolleskum i en ca. 3 liter stor skål. Tilsæt 1 dl kogende vand. Pisk med en håndmixer på laveste hastighed til pulveret er opløst. Pisk derefter på højeste effekt i 5-6 minutter. Bevæg konstant håndmixeren rundt i hele skålen, imens der piskes energisk. Hvis marengsmassen kravler meget op ad piskerisene, løftes håndmixeren op i toppen af massen, imens der piskes videre. Blandingen er klar, når marengsmassen er kølet ned til stuetemperatur og er luftig og helt stiv. Alternativt kan Flødebolleskum piskes på en standmixer med piskeris.
Top kagen med skummet. Det bliver ekstra fint, hvis marengsen kommes i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjtes i rosetter.
Kom kagen i ovnen i 3-5 minutter indtil toppen er gylden eller flamber kagen med en gasbrænder.
Per Portion / Styk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energi |
984
kJ
235 kcal |
800
kJ
191 kcal |
Fedt | 5.77 g | 4.69 g |
Kulhydrat | 40.90 g | 33.25 g |
Protein | 2.80 g | 2.28 g |
Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.
Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.
Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.
Ja
nej
For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.
Ja
nej
Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: