
Dinokage
Ingredienser
Tilberedning:
Tænd ovnen på 180 °C varmluft eller 200 °C traditionel varme.
Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen og rør 1-2 minutter imellem hvert æg, så dejen bliver let og luftig. Tilsæt mandelaroma. Sigt hvedemel og bagepulver i dejen og rør det sammen med mælken.
Kom dejen i en bradepande beklædt med bagepapir og bag kagen 20-25 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet.
Afkøl kagen på bagerist. Skær den kolde kage ud så det ligner en dinosauer (se billedet for inspiration til formen).
Bagetid: 20 - 25 Minutes
Rør flormelis sammen med grøn konditorfarve og lidt vand til det får en passende konsistens, pas på at den ikke bliver alt for tynd.
Overtræk hele kagen med glasur. Drys med farvet krymmel. Brug chokoladeknapper til at lave fødder og øjne og Writing Icing Decór til at tegne en mund.
Bland indholdet fra en pose Cake Mousse Chocolate med mælk. Pisk kort med en håndmixer på laveste hastighed, og derefter 3 minutter på højeste hastighed til moussen er luftig. Fyld kagemoussen i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjt takker på dinosauren.
Den overskydende kage kan smøres med resten af kagemoussen og fx forestille klipper og sten, der ved servering kan ligge ved siden af dinoen. Alternativt kan kageresterne bruges til romkugler eller popcakes.
Du kan også bruge Cake Mousse Vanilla Taste og farve den med Concentrated Colours, hvis du ønsker en anden farve på dinosaurens takker.
Relaterede opskrifter

Bedstefar med skæg

Chokolademousse-kage

Studenterbrød

Chokoladekage med juletræer

Bilbane

Dinosaur kage

Den med juletræet

Drømmekage - uden gluten og laktose
