Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Brownie & romkugler med mindre sukker | Liv Martine

En sukkerreduceret opskrift velegnet til diabetikere. Hvis du vil have en kage, med mindre sukker så er svaret her! Resterne kan laves til lækre romkugler.

12 - 24 stk.

for let øvede 45 Minutter Med mindre sukker Med mindre sukker Laktosefri Laktosefri Glutenfri Glutenfri

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Brownie & romkugler med mindre sukker | Liv Martine

Redskaber:

foodprocessor eller minihakker
bradepande; 20 x 30 cm

Brownie med mindre sukker:

45 g glutenfri havregryn
1 dåse sorte bønner (a 400 g) - 260 g drænet vægt
2 æg
55 g kakaopulver , usødet
40 g kokossukker
40 g agavesirup
3 tsk. Taylor & Colledge Vanilla Bean Extract
0,25 tsk. fint salt
0,5 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
65 g kokosolie
75 g hakket, mørk chokolade

Chokoladecreme - topping til brownie (undlades hvis der laves romkugler):

about 200 g kokosmælk - den faste del fra en 400 g dåse
150 g hakket, mørk chokolade

Romkugler med mindre sukker - yderligere ingredienser:

about 2 spsk. hindbærmarmelade - sukkerreduceret
about 2 - 3 spsk. Dr. Oetker Romaroma
75 g kokosmel
1 tsk. Dr. Oetker Concentrated Red Colour (5 ml)

Tilberedning

Tilberedning

Opskrift egnet til diabetikere

I denne opskrift er den rafinerede sukker erstattet af lidt kokossukker og agavesirup. Disse sukkerarter har en lavere glykæmisk værdi end hvidt sukker, og er derfor bedre for diabetikere som ønsker et stabilt blodsukker. Samtidigt er de hurtige kulhydrater i hvedemelet erstattet af blendede sorte bønner som du kan koge selv, eller tilsætte fra dåse. Tjek opskriftens næringsværdi for at vurdere dit insulinbehov hvis du er diabetiker, denne opskrift indeholder færre kulhydrater end vores sammenlignelige opskrifter.

Denne opskrift er også god hvis du vil have lidt sødt, og samtigt undgå hvedemel eller gluten. Også egnet til en laktosefri diet, såfremt du vælger en mørk chokolade uden mælk, eller spor af mælk. Husk altid selv at tjekke ingredienser for allegener.

Brownie med mindre sukker

Tænd ovnen på 175 °C traditionel varme.

Kom havregrynene i en foodprocessor, og blend dem til fint mel. Tilsæt bønner, æg, kakaopulver, kokossukker, agavesirup, vaniljeekstrakt, salt og bagepulver. Blend ingredienserne til der opnåes en ensartet, tyk chokoladedej. Det er vigtigt for bundens smag og struktur, at det hele bliver blendet godt sammen.

Smelt kokosolie og den hakkede chokolade i mikroovnen, og blend det sammen med dejen.

Beklæd formen med bagepapir og hæld chokoladedejen i.

Bag brownien i 15-20 minutter, til den er fast at røre ved på midten.

Top den afkølede brownie med chokoladecreme og servér den som den er, eller lav romkugler af brownien.

1

Chokoladecreme

Sørg for at have dåsen på køl inden brug, så er det nemmere at "skumme" den fede del af med en ske. Varm kokosmælken op til kogepunktet og rør den i den hakkede chokolade af tre omgange, indtil massen er glat. Lad massen køle i køleskab eller i fryser indtil den er fast som nutella, og smør den ud over kagen. Kagen er nu klar til servering.

2

Romkugler med mindre sukker

Ælt den færdigbagte brownie sammen med marmelade og Romaroma. Tilsæt mere eller mindre alt efter hvad du synes smager lækkert. Smag dig frem, nogle ønsker mere romaroma end andre. Blend kokosmel fint og tilsæt farve, blend igen til farven er fordelt. Rul kugler af romkugledejen i den størrelse du ønsker, og tril dem i den farvede kokos.

Næringsindhold til opskriften Brownie & romkugler med mindre sukker | Liv Martine

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1156kJ
276kcal
1524kJ
364kcal
Fedt 0g 0g
Kulhydrat 0g 0g
Protein 0g 0g

Dr. Oetker tilbagekalder Chocolate Silver Pearls med udeklareret indhold af mælkeprotein

Der er desværre fundet indhold af mælkeprotein i dekorationsproduktet, hvilket ikke fremgår af etiketten. Det kan således fremkalde en allergisk reaktion hos forbrugere, der lider af mælkeallergi. Alle andre kan trygt spise sølvperlerne.

Sølvperlerne er blevet solgt siden primo 2018 i Meny, Spar, Kvickly, SuperBrugsen, DagligBrugsen, Liva, Løvbjerg og enkelte små supermarkedskæder samt Dr. Oetker Kagerullen i Tivoli og online på Bagetid.dk, Abashop.dk.

EAN kode 701073061060

Alle batchkoder og holdbarhedsdatoer er desværre forkert mærket.

 

Hvis man har mælkeallergi kan man returnere produktet ved at kontakte os på følgende telefon og email.