Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Brownie talkage

(0)
5 3 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Hvor gammel bliver du? Lav en lækker brownie talkage toppet med chokolademousse og pyntet med al din yndlings chokolade til din næste fødselsdag.

ca. 10 portioner

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Brownie talkage

Redskaber:

håndmixer
form; 20 x 20 cm
Dr. Oetker engangssprøjteposer
stjernetyl, flerrillet

Browniebund til et tal:

100 g hvedemel
50 g Dr. Oetker Baking Cocoa
1 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
1 knsp. fint salt
200 g god mørk chokolade
250 g smør , stuetempereret
250 g sukker
4 æg str. M/L
50 g Dr. Oetker Hasselnøddeflager
1 pose Dr. Oetker Chocolate Chips, Dark (100 g)

Chokolademousse:

1 brev Dr. Oetker Cake Mousse Chocolate
2 ½ dl letmælk

Kagen på billedet er pyntet med:

chokolade fx Toffifee & Maltesers
Dr. Oetker Økologisk Earthy Cocoa krymmel
Dr. Oetker Black & Gold
Dr. Oetker Hasselnøddeflager
Dr. Oetker Guld Glitter Gelé
Download til opskrift

Tilberedning

Tilberedning

Forberedelse

Denne talkage er lavet på en browniebund. Du skal bruge 1-2 portioner dej afhængigt af, hvilket tal du laver. Hvis du laver en talkage, der kræver mere end en bund er det vigtigt, at du fordeler kagemassen ligeligt i formene, så kagerne bliver lige høje - se skabelonen for at se hvor mange bunde dit tal kræver. Tallene er baseret på kager bagt i hhv. 20 x 20 cm bradepande og ø 20 cm springform.

Til et et-tal, som vist på billedet, skal der bruges en portion og en 20 x 20 cm bradepande.

1

Browniebund

Tænd ovnen på 150 °C varmluft eller 170 °C traditionel varme.



Sigt mel, kakaopulver og bagepulver i en skål og rør det sammen med salten.


Smelt den mørke chokolade over et vandbad eller i en mikrobølgeovn. I en anden skål piskes smør og sukker skummende hvidt. Pisk æggene i sukkermassen et ad gangen, pisk godt efter hvert æg. Vend den smeltede chokolade og 1/3 af melblandingen i massen. Tilsæt herefter resten af melblandingen sammen med hasselnøddeflager og Chocolate Chips. Vend dejen forsigtigt sammen.


Fordel dejen i en form (20 x 20 cm bradepande eller ø 20 cm springform) beklædt med bagepapir. Bag kagen midt i ovnen i 25-30 minutter. Kagen er færdig når et træspyd stikkes i kagen og der hænger en lille smule kage fast. Den må ikke være våd og flydende, men heller ikke helt fast.


Lad kagen køle en smule af. Stil den herefter i køleskabet i minimum 3-4 timer. Kagen har dog bedst af at stå i køleskabet natten over.

2

Udskæring og samling

På billedet herunder kan du se det antal bunde, der skal anvendes til hvert tal. Udskær og udstik bundene. Det gråfarvede område på skabelonen er det kage, der skal skæres fra. Det hvide område er det kage fra hhv. bradepande og springform, som skal bruges til at forme tallene med. 


Saml til slut delene på et fad, så de danner det ønskede tal.

3

Chokolademousse

Bland indholdet af et brev Cake Mousse med mælk. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 2-3 minutter ved høj hastighed. Moussen må ikke være alt for stiv. 


Fyld kagemoussen i en sprøjtepose med en mangetakket tyl og sprøjt den på kagen i små dutter.

4

Pynt

Pynt kagen efter fri fantasi. Denne talkage er pyntet med Toffifee, Maltesers, Earthy Cocoa krymmel, Black & Gold krymmel, hasselnøddeflager og Guld Glitter Gelé.

Næringsindhold til opskriften Brownie talkage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2726 kJ
651 kcal
1817 kJ
434 kcal
Fedt 39.67 g 26.44 g
Kulhydrat 63.69 g 42.46 g
Protein 9.48 g 6.32 g