Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Brownie talkage

Hvor gammel bliver du? Lav en lækker brownie talkage toppet med chokolademousse og pyntet med al din yndlings chokolade til din næste fødselsdag.

about 10 portioner

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Brownie talkage

Redskaber:

sprøjtepose
stjernetyl, flerrillet
springform; ø 20 cm
bradepande; 20 x 30 cm

Browniebund til et tal:

100 g hvedemel
50 g kakaopulver
1 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
1 knsp. salt
200 g god mørk chokolade
250 g smør , stuetempereret
250 g sukker
4 æg str. M/L
50 g Dr. Oetker Hasselnøddeflager
1 pose Dr. Oetker Chocolate Chips, Dark (100 g)

Topping:

1 brev Dr. Oetker Cake Mousse Chocolate
2,5 dl letmælk

Kagen på billedet er pyntet med:

Chokolade fx Toffifee & Maltesers
Dr. Oetker Økologisk Earthy Cocoa krymmel
Dr. Oetker Black & Gold
Dr. Oetker Hasselnøddeflager
Dr. Oetker Guld Glitter Gelé
Download til opskrift

Tilberedning

Tilberedning

1

Forberedelse

Denne talkage er lavet på en browniebund. Du skal bruge 1-2 portioner dej afhængigt af, hvilket tal du laver. Hvis du laver en talkage, der kræver mere end en bund er det vigtigt, at du fordeler kagemassen ligeligt i formene, så kagerne bliver lige høje.

2

Tænd ovnen på 150 °C varmluft eller 170 °C traditionel varme.

3

Browniebund

Sigt mel, kakaopulver og bagepulver i en skål og rør det sammen med salten.

Smelt den mørke chokolade over et vandbad eller i en mikrobølgeovn. I en anden skål piskes smør og sukker skummende hvidt. Pisk æggene i sukkermassen et ad gangen. Vend den smeltede chokolade og 1/3 af melblandingen i massen. Tilsæt herefter resten af melblandingen sammen med hasselnøddeflagerne og Chocolate Chips. Vend dejen forsigtigt sammen.

Fordel dejen i en form beklædt med bagepapir. Bag kagen midt i ovnen i 25-30 minutter. Kagen er færdig når et træspyd stikkes i kagen og der hænger en lille smule kage fast. Den må ikke være våd og flydende, men heller ikke helt fast.

Lad kagen køle en smule af. Stil den herefter i køleskabet i minimum 3-4 timer. Kagen har dog bedst af at stå i køleskabet natten over.

4

Udskæring og samling

På billedet herunder kan du se det antal bunde, der skal anvendes til hvert tal. Udskær og udstik dine bunde. Det gråfarvede område på skabelonen er det kage, der skal skæres fra. Det hvide område er det kage fra hhv. bradepanden og springformen, som du skal bruge til at forme dine tal med. Saml dem til slut, så de danner det ønskede tal.

5

Kagemousse

Bland indholdet af et brev Cake Mousse med mælken. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 2-3 minutter ved høj hastighed. Moussen må ikke være for stiv. Fyld kagemoussen i en sprøjtepose med en mangetakket tyl og sprøjt den på kagen i små dutter.

6

Pynt

Pynt kagen med de ting du bedst kan lide. Denne talkage er pyntet med Toffifee, Maltesers, Earthy Cocoa krymmel, Black & Gold krymmel, hasselnøddeflager og Guld Glitter Gelé.

Næringsindhold til opskriften Brownie talkage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2726kJ
651kcal
1817kJ
434kcal
Fedt 0g 0g
Kulhydrat 0g 0g
Protein 0g 0g

Dr. Oetker tilbagekalder Chocolate Silver Pearls med udeklareret indhold af mælkeprotein

Der er desværre fundet indhold af mælkeprotein i dekorationsproduktet, hvilket ikke fremgår af etiketten. Det kan således fremkalde en allergisk reaktion hos forbrugere, der lider af mælkeallergi. Alle andre kan trygt spise sølvperlerne.

Sølvperlerne er blevet solgt siden primo 2018 i Meny, Spar, Kvickly, SuperBrugsen, DagligBrugsen, Liva, Løvbjerg og enkelte små supermarkedskæder samt Dr. Oetker Kagerullen i Tivoli og online på Bagetid.dk, Abashop.dk.

EAN kode 701073061060

Alle batchkoder og holdbarhedsdatoer er desværre forkert mærket.

 

Hvis man har mælkeallergi kan man returnere produktet ved at kontakte os på følgende telefon og email.