Brownie talkage

(0)
4 5 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Hvor gammel bliver du? Lav en lækker brownie talkage toppet med chokolademousse og pyntet med al din yndlings chokolade til din næste fødselsdag.

ca. 10 portioner

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Brownie talkage

Redskaber:

håndmixer
form; 20 x 20 cm
Dr. Oetker engangssprøjtepose
stjernetyl, flerrillet

Browniebund til et tal:

100 g hvedemel
50 g Dr. Oetker Baking Cocoa
1 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
1 knsp. fint salt
200 g god mørk chokolade
250 g smør , stuetempereret
250 g sukker
4 æg str. M/L
50 g Dr. Oetker Hasselnøddeflager
1 pose Dr. Oetker Chocolate Chips, Dark (100 g)

Chokolademousse:

1 brev Dr. Oetker Cake Mousse Chocolate
2 ½ dl letmælk

Kagen på billedet er pyntet med:

chokolade fx Toffifee & Maltesers
Dr. Oetker Økologisk Earthy Cocoa krymmel
Dr. Oetker Black & Gold
Dr. Oetker Hasselnøddeflager
Dr. Oetker Guld Glitter Gelé
Download til opskrift

Tilberedning

Tilberedning

Forberedelse

Denne talkage er lavet på en browniebund. Du skal bruge 1-2 portioner dej afhængigt af, hvilket tal du laver. Hvis du laver en talkage, der kræver mere end en bund er det vigtigt, at du fordeler kagemassen ligeligt i formene, så kagerne bliver lige høje - se skabelonen for at se hvor mange bunde dit tal kræver. Tallene er baseret på kager bagt i hhv. 20 x 20 cm bradepande og ø 20 cm springform.

Til et et-tal, som vist på billedet, skal der bruges en portion og en 20 x 20 cm bradepande.

1

Browniebund

Tænd ovnen på 150 °C varmluft eller 170 °C traditionel varme.



Sigt mel, kakaopulver og bagepulver i en skål og rør det sammen med salten.


Smelt den mørke chokolade over et vandbad eller i en mikrobølgeovn. I en anden skål piskes smør og sukker skummende hvidt. Pisk æggene i sukkermassen et ad gangen, pisk godt efter hvert æg. Vend den smeltede chokolade og 1/3 af melblandingen i massen. Tilsæt herefter resten af melblandingen sammen med hasselnøddeflager og Chocolate Chips. Vend dejen forsigtigt sammen.


Fordel dejen i en form (20 x 20 cm bradepande eller ø 20 cm springform) beklædt med bagepapir. Bag kagen midt i ovnen i 25-30 minutter. Kagen er færdig når et træspyd stikkes i kagen og der hænger en lille smule kage fast. Den må ikke være våd og flydende, men heller ikke helt fast.


Lad kagen køle en smule af. Stil den herefter i køleskabet i minimum 3-4 timer. Kagen har dog bedst af at stå i køleskabet natten over.

2

Udskæring og samling

På billedet herunder kan du se det antal bunde, der skal anvendes til hvert tal. Udskær og udstik bundene. Det gråfarvede område på skabelonen er det kage, der skal skæres fra. Det hvide område er det kage fra hhv. bradepande og springform, som skal bruges til at forme tallene med. 


Saml til slut delene på et fad, så de danner det ønskede tal.

3

Chokolademousse

Bland indholdet af et brev Cake Mousse med mælk. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 2-3 minutter ved høj hastighed. Moussen må ikke være alt for stiv. 


Fyld kagemoussen i en sprøjtepose med en mangetakket tyl og sprøjt den på kagen i små dutter.

4

Pynt

Pynt kagen efter fri fantasi. Denne talkage er pyntet med Toffifee, Maltesers, Earthy Cocoa krymmel, Black & Gold krymmel, hasselnøddeflager og Guld Glitter Gelé.

Næringsindhold til opskriften Brownie talkage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2809 kJ
671 kcal
1633 kJ
390 kcal
Fedt 38.23 g 22.23 g
Kulhydrat 66.39 g 38.60 g
Protein 9.83 g 5.72 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: