Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Cakepops med hvid chokolade

Disse cakepops formet som morsomme ansigter er både sjove at lave og at spise. Prøv at dekorere dem så de ligner karikaturer af dine gæster.

40 - 45 stk.

avanceret 120 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Cakepops med hvid chokolade

Springform; Ø 22 cm:

Kagedej:

3 æg str. M/L
250 g sukker
150 g smør
3 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
200 g hvedemel
4 spsk. kakao
1 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
1 dl mælk

Smørcreme:

40 g blødt smør
2 spsk. mælk
100 g flormelis
4 spsk. kakao
2 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje

Overtræk og pynt:

400 g hvid chokolade
Dr. Oetker Writing Icing Decór
Dr. Oetker Sugar Eyes
Lollipoppinde (brug evt. grillspyd af træ)
Flamingo til at stille cakepops'ene ned i

Tilberedning

Tilberedning

1

Tænd ovnen på 160° C traditionel varme.

2

Kagedej

Pisk æg og sukker cremet og luftigt. Rør smør og vaniljesukker i æggemassen. Sigt mel, kakao og bagepulver og rør det i dejen sammen med mælken. Fordel dejen i en springform (Ø 22 cm) beklædt med bagepapir.

Bag kagen nederst i en forvarmet ovn i 50-55 minutter. Kagen må ikke få en hård skorpe. Læg evt. et stykke stanniol over efter 30 minutter i ovnen. Afkøl kagen på en bagerist.

3

Smørcreme

Pisk smør, mælk, flormelis, kakao og vaniljesukker sammen til en cremet og blødt masse.

Den afkølede kage laves til krummer med hænderne. Kom krummerne i en skål og bland smørcremen i. Rør til konsistens er som en romkugle-dej. Tril kugler i størrelsen Ø 3-4 cm og læg dem på en tallerken.

Smelt lidt af chokoladen over vandbad og dyp den ene ende af pindene inden de stikkes ned i cake pop-kuglerne. Sæt cake pops'ene i køleskabet i 30 minutter.

4

Overtræk og pynt

Smelt resten af chokoladen og overtræk de afkølede cake pops. Pynt med sukkerøjne inden chokoladen størkner. Dekorationsglasur bruges bedst på størknet chokolade.

Tips

For at få overskuds-chokoladen af din pop cake, holdes den i 45 grader og snurres langsomt rundt, mens du forsigtigt slår på pinden. Sæt cake pops'ene ned i flamingoen og lad chokoladen størkne. Cake pops opbevares i køleskabet og kan holde i op til 5 dage. Dejen tåler frysning. Smag evt. til med rom- eller mandelaroma, eller erstat mælken i smørcremen med hindbærmarmelade.

Næringsindhold til opskriften Cakepops med hvid chokolade

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 674kJ
161kcal
1771kJ
423kcal
Fedt 7.92g 20.84g
Kulhydrat 20.33g 53.51g
Protein 2.15g 5.66g