Flag

Flødebolle petit fours med mazarinbund

about 24 stk.
Svær
90 minutter
Flødebolle og kage i ét - en saftig og tung mazarinkage toppet med luftig flødebolleskum og overtrukket med et knasende lag chokolade. Skal du prøve dem?
I denne opskrift har vi kombineret flødeboller og kage i en og samme bid. Denne lille hapser passer perfekt til kagetapas eller lidt sødt til kaffen. Mazarinkagen smager af marcipan og jul, men disse små flødebollekager kan sagtens spises året rundt. Chokoladen tempereres med kakaosmør, der choko...
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
Dr. Oetker rektangulær springform; 28 x 18 cm
rund udstikker; ø 4 cm
standmixer eller håndmixer
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker rund tyl; ø 13 mm
mikroovn
chokolade- eller sukkertermometer

Ingredienser

Mazarinkage
250 gblødt smør
250 gsukker
50 gbrun farin
1 tsk.Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
2æg str. M/L
150 ghvedemel
1 ½ tsk.Dr. Oetker Bagepulver
¼ tsk.fint salt
2 tsk.Dr. Oetker Mandelaroma
½ dlkogende vand
Flødebolleskum
1 poseDr. Oetker Flødebolleskum
1 dlkogende vand
Chokoladeovertræk
50 gDr. Oetker Kakaosmør
200 ghakket mørk chokolade
Dr. Oetker The Taste of Christmas Glamour Mix

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
Picture - Dr. Oetker Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Mandelaroma
Picture - Dr. Oetker Flødebolleskum
Picture - Dr. Oetker Kakaosmør
Picture - Dr. Oetker The Taste of Christmas Glamour Mix
1

Mazarinkage

250 gblødt smør
250 gsukker
50 gbrun farin
1 tsk.Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
2æg str. M/L
150 ghvedemel
1 ½ tsk.Dr. Oetker Bagepulver
¼ tsk.fint salt
2 tsk.Dr. Oetker Mandelaroma
½ dlkogende vand

Tænd ovnen på 175 ºC varmluft.

Kom blødt smør, sukker, brun farin og vaniljesukker i en skål og pisk til det er lyst og luftigt, 2-3 minutter. Pisk æg i et ad gangen, pisk godt imellem hvert æg.

Sigt mel, bagepulver og salt i smørblandingen, tilsæt Mandelaroma og kogende vand og pisk det kort sammen.

Kom dejen i en smurt bradepande (18x28 cm) med bagepapir i bunden. 

Bag kagen midt i ovnen i 20-25 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. 


Lad kagen køle af i formen, lad den køle helt af, gerne natten over. Kom den i køleskabet eller kort i fryseren så den bliver fastere og nemmere at arbejde med.

Skær lidt af toppen for at få en helt plan kage. Vend kagen med bunden opad og udstik kagen med en rund udstikker (ø 4 cm).

Bagetid: 20 - 25 Minutes

2

Flødebolleskum

Picture - Flødebolle petit fours med pack
1 poseDr. Oetker Flødebolleskum
1 dlkogende vand

Kom indholdet af en pose Flødebolleskum i en ca. 3 liter stor skål. Tilsæt 1 dl kogende vand. Pisk med en håndmixer på laveste hastighed til pulveret er opløst. Pisk derefter på højeste effekt i 5-6 minutter. Bevæg konstant håndmixeren rundt i hele skålen, imens der piskes energisk. Hvis marengsmassen kravler meget op ad piskerisene, løftes håndmixeren op i toppen af massen, imens der piskes videre. Blandingen er klar, når marengsmassen er luftig og helt stiv. Skummet skal være kølet til stuetemperatur, og skal være helt stift og nærmest "sidde fast" i piskeriset inden det er klart. Det er meget vigtigt at piske flødebolleskummet til det er helt stift, da skummet ellers falder sammen. Flødebolleskum kan med fordel også piskes i en standmixer med piskeris.

Kom flødebolleskummet i en sprøjtepose med en rund tyl (ø 13 mm). Tag de udstukne kager med bunden opad og sprøjt en top at skum på hver kage, helt ud til kanten af kagen.

3

Chokoladeovertræk

50 gDr. Oetker Kakaosmør
200 ghakket mørk chokolade
Dr. Oetker The Taste of Christmas Glamour Mix

Kom kakaosmør i en mikroovnsegnet skål. Varm det i 30 sek. ad gangen, rør imellem hver gang, indtil det begynder at smelte, men hvor der stadig er en del usmeltet kakaosmør. Tilsæt chokolade og varm herefter 10 sek. ad gangen, rør imellem hver gang. Mål med et termometer, chokoladen skal have en temperatur på 30-32 °C. Kom chokoladen i et glas hvor der lige netop er plads til at dyppe kagerne i.

Dyp forsigtigt kagerne i chokoladen så alt skummet og det meste af kagebunden er dækket. Lad chokoladen dryppe let af og sæt kagerne på et stykke bagepapir. Drys med krymmel. Lad chokoladen sætte sig helt inden servering.


Tips

Du kan med fordel bage kagen dagen før du vil samle den, så den er helt kold og fast. Kom den i køleskabet, så vil den smuldre mindre, når kagen skal dyppes i chokoladen.

Der vil komme nogle kagerester når kagerne udstikkes som cirkler. Gem resterne i fryseren og saml sammen til du har nok til en portion romkugler.

Se vores side om chokolade for hvordan du kan temperere chokolade, hvis du ikke har en mikrobølgeovn, samt andre tempereringsmetoder.