Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Chokoladekage

Chokoladekage med glasur og krymmel er en klassisk bradepandekage, der er nem og hurtig at lave som klassens time-kage.

20 - 22 portioner

nem 40 Minutter iconlaktosefrei26x26png Laktosefri

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Chokoladekage

Redskaber:

bradepande; 23 x 33 cm

Kagedej:

175 g smør
25 g kakao
300 g sukker
3 æg str. M/L
2 spsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
225 g hvedemel
2 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
1 dl mælk

Pynt:

200 g flormelis
1 spsk. varmt vand
Dr. Oetker Party Mix

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 180 °C varmluft.

1

Kagedej

Smelt smørret i en gryde. Tilsæt kakao og varm det i smørret. Pisk sukker, æg og vaniljesukker cremet og luftigt. Sigt mel og bagepulver i æggemassen og rør godt sammen. Rør kakaosmør og mælk i dejen. Bland sammen til dejen har en ensartet konsistens uden klumper.

Kom dejen i en smurt bradepande og bag kagen i 25-30 min. Afkøl kagen på en bagerist inden den pyntes.

2

Pynt

Lav en glasur af flormelis og vand og fordel den på kagen. Pynt med krymmel.

Tip

Læs om hvordan du bla. kan gøre denne kage mere voksenvenlig ved fx. at brug intens chokolade i stedet for kakao, på denne side, hvor vi har samlet masser af gode tips til chokoladekager.

Næringsindhold til opskriften Chokoladekage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 904kJ
216kcal
1620kJ
387kcal
Fedt 8.17g 14.60g
Kulhydrat 33.04g 58.99g
Protein 2.50g 4.46g