Flag

Birkesbrød med yoghurt

about 12 portioner
Nem
130 minutter
Denne birkeskage smager dejligt af birkes og har et syrligt strejf fra citron og yoghurt. Smagen komplimenteres fint med pynt af hvid chokolade og bær.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
sandkageform; 10 x 28 cm / 1 ½ liter

Ingredienser

Kagedej med birkes
175 ghvedemel
2 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
75 gDr. Oetker Mandelmel
175 gsukker
1 ½ dlyoghurt naturel
¾ dlsmagsneutral olie
3æg str. M/L
1 tsk.Dr. Oetker Naturlig Citronaroma
50 gblå birkes
Pynt
75 ghvid chokolade
150 gfriske bær fx hindbær og blåbær

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Mandelmel

Tænd ovnen på 180 °C traditionel varme.

1

Kagedej med birkes

175 ghvedemel
2 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
75 gDr. Oetker Mandelmel
175 gsukker
1 ½ dlyoghurt naturel
¾ dlsmagsneutral olie
3æg str. M/L
1 tsk.Dr. Oetker Naturlig Citronaroma
50 gblå birkes

Bland mel, bagepulver, mandelmel og sukker i en skål. 


Pisk yoghurt, olie, æg og Naturlig Citronaroma sammen i en anden skål.


Lav en fordybning i de tørre ingredienser, og hæld æggeblandingen i. Pisk det hele sammen, til det er jævnt. Tilsæt birkes, og rør igen, så de er godt fordelt i dejen.

Hæld dejen i en sandkageform (1 ½ liter) der er smurt eller foret med bagepapir. Bag kagen midt i ovnen.

Bagetid: 35 - 40 Minutes

2

Pynt

75 ghvid chokolade
150 gfriske bær f.eks. hindbær og blåbær

Hak den hvide chokolade og smelt den forsigtigt over et vandbad eller i mikroovn. 

Pynt kagen med bær og pynt kagen med tynde streger af smeltet chokolade.


Tip

Hvis du vil være sikker på at din chokolade bliver tempereret korrekt, så kan du her finde tips, tricks og forskelige metoder til chokoladetemperering


Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet.

Afkøl kagen på en bagerist.