Flag

Churros | Kreahjørnet

20 - 30 stk.
Middelsvær
60 minutter
Hjemmelavede Churros også kendt som spanskrør er et sikkert hit hos både store og små. Server dem med kanelsukker, chokoladesauce og måske endda lidt is!
Spanskrør er en elsket snack især kendt fra tivolier, zoologiske haver og andre forlystelsesparker, hvor du kan få dem med alverdens toppings, men især softice og kanelsukker er elsket klassikere. Dejen minder om dejen til vandbakkelser, men sprøjtes så istedet i lange stænger og frituresteges li...
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
håndmixer
Dr. Oetker stjernetyl; ø 16 mm
Dr. Oetker engangssprøjtepose
chokolade- eller sukkertermometer

Ingredienser

Churros
2 ½ dlvand
50 gsmør
¼ tsk.fint salt
200 ghvedemel
½ tsk.Dr. Oetker Bagepulver
50 gsukker
3 tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
3 tsk.kanelsukker
2æg str. M/L
smagsneutral olie 1-2 liter til friture
kanelsukker til drys
Dr. Oetker Choco Sauce

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
Picture - Dr. Oetker Choco Sauce
1

Churros

2 ½ dlvand
50 gsmør
¼ tsk.fint salt
200 ghvedemel
½ tsk.Dr. Oetker Bagepulver
50 gsukker
3 tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
3 tsk.kanelsukker
smagsneutral olie 1-2 liter til friture

Bring vand, smør og salt i kog i en gryde. Tilsæt sigtet hvedemel og bagepulver og pisk det godt sammen med en håndmixer imens gryden stadig er over varmen. 

Fjern gryden fra varmen og tilsæt sukker, vaniljesukker og kanelsukker. Pisk æggene i dejen ét ad gangen, dejen skal være fast, blank og sej. Kom dejen i en sprøjtepose med en stor stjernetyl (ø 16 mm).

Hæld olien op i en stor gryde, så den er halvt fyld og varm den op til 170-180° C. 

Tag sprøjteposen med dejen og sprøjt dejstykker på ca. 10 cm direkte ned i olien. Skær af med en kniv eller saks. Lav nogle stykker ad gangen. Kog stængerne i 4-5 minutter til de er gyldne og sprøde. Pas på, at olien ikke er for varm, for så vil stængerne være rå indvendig, selvom de er brune udenpå. Men pas også på at olien ikke er for kold, for så vil kagerne suge for meget olie og blive meget fedtede. Tag stængerne op med en hulske, og læg dem på køkkenrulle til afdrypning.

2

Servering

kanelsukker til drys
Dr. Oetker Choco Sauce

Drys med kanelsukker imens de stadig er varme og server dine churros med kanelsukker, Choco Dessertsauce og evt. lidt vaniljeis.


Tip

Dejen kan sagtens laves klar, kommes i sprøjteposen og opbevares i køleskabet indtil stegning. Så er det nemt og hurtigt at servere varme churros efter fx en dejlig tur i skoven.