Spanskrør er en elsket snack især kendt fra tivolier, zoologiske haver og andre forlystelsesparker, hvor du kan få dem med alverdens toppings, men især softice og kanelsukker er elsket klassikere. Dejen minder om dejen til vandbakkelser, men sprøjtes så istedet i lange stænger og frituresteges ligesom donuts.
til opskriften Churros | Kreahjørnet
håndmixer | |
Dr. Oetker stjernetyl; ø 16 mm | |
Dr. Oetker engangssprøjtepose | |
chokolade- eller sukkertermometer |
2 ½ dl | vand |
50 g | smør |
¼ tsk. | fint salt |
200 g | hvedemel |
½ tsk. | Dr. Oetker Bagepulver |
50 g | sukker |
3 tsk. | Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje |
3 tsk. | Dr. Oetker Kanelsukker |
2 | æg str. M/L |
smagsneutral olie , 1-2 liter til friture | |
Dr. Oetker Kanelsukker | |
Dr. Oetker Choco Sauce |
Bring vand, smør og salt i kog i en gryde. Tilsæt sigtet hvedemel og bagepulver og pisk det godt sammen med en håndmixer imens gryden stadig er over varmen.
Fjern gryden fra varmen og tilsæt sukker, vaniljesukker og kanelsukker. Pisk æggene i dejen ét ad gangen, dejen skal være fast, blank og sej. Kom dejen i en sprøjtepose med en stor stjernetyl (ø 16 mm).
Hæld olien op i en stor gryde, så den er halvt fyld og varm den op til 170-180° C.
Tag sprøjteposen med dejen og sprøjt dejstykker på ca. 10 cm direkte ned i olien. Skær af med en kniv eller saks. Lav nogle stykker ad gangen. Kog stængerne i 4-5 minutter til de er gyldne og sprøde. Pas på, at olien ikke er for varm, for så vil stængerne være rå indvendig, selvom de er brune udenpå. Men pas også på at olien ikke er for kold, for så vil kagerne suge for meget olie og blive meget fedtede. Tag stængerne op med en hulske, og læg dem på køkkenrulle til afdrypning.
Drys med Kanelsukker imens de stadig er varme og server dine churros med Kanelsukker, Choco Dessertsauce og evt. lidt vaniljeis.
Dejen kan sagtens laves klar, kommes i sprøjteposen og opbevares i køleskabet indtil stegning. Så er det nemt og hurtigt at servere varme churros efter fx en dejlig tur i skoven.
Per Portion / Styk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energi |
402
kJ
96 kcal |
1260
kJ
301 kcal |
Fedt | 5.96 g | 18.63 g |
Kulhydrat | 7.37 g | 23.03 g |
Protein | 1.47 g | 4.59 g |
Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.
Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.
Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.
Ja
nej
For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.
Ja
nej
Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: