Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Churros | Kreahjørnet

Denne lækre opskrift på lune hjemmelavede Churros (spanskrør) med kanelsukker eller chokoladesauce, er et sikkert hit hos både store og små.

20 - 30 stk.

for let øvede 100 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Churros | Kreahjørnet

Redskaber:

håndmixer
stor stjernetyl
sprøjtepose
chokolade- eller sukkertermometer

Churros:

2,5 dl vand
50 g smør
0,25 tsk. salt
200 g hvedemel
0,5 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
50 g sukker
3 tsk. Dr. Oetker Kanelsukker
2 æg str. M/L
1 - 2 l smagsneutral olie (til friture)
3 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
Dr. Oetker Kanelsukker
Dr. Oetker Choco Sauce

Tilberedning

Tilberedning

1

Churros

Bring vand, smør og salt i kog i en gryde. Tilsæt sigtet hvedemel og bagepulver og pisk det godt sammen med en håndmixer imens gryden stadig er over varmen. Fjern gryden fra varmen og tilsæt sukker, vaniljesukker og kanelsukker. Pisk æggene i dejen ét ad gan­gen , dejen skal være fast, blank og sej. Kom dejen i en sprøjtepose med en stor stjernetyl.

Hæld olien op i en stor gryde, så den er halvt fyld og varm den op til 170-180° C. Tag sprøjteposen med dejen og sprøjt dejstykker på ca. 10 cm direkte ned i olien. Skær af med en kniv eller saks. Lav nogle stykker ad gangen. Kog stængerne i 4-5 minutter til de er gyldne og sprøde.

Pas på, at olien ikke er for varm, for så vil stængerne være rå indvendig, selvom de er brune udenpå. Pas dog også på at olien ikke er for kold, for så vil kagerne suge for meget olie og blive meget fedtede. Tag stængerne op med en hulske, og læg dem på køkkenrulle til afdrypning.


Drys med Kanelsukker og server eventuelt med Choco Sauce.

Tips og tricks

Dejen kan sagtens laves klar, kommes i sprøjteposen og opbevares i køleskabet indtil stegning. Så er det nemt og hurtigt at servere varme churros efter fx en dejlig tur i skoven.

Næringsindhold til opskriften Churros | Kreahjørnet

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2571kJ
614kcal
2680kJ
640kcal
Fedt 59.84g 62.33g
Kulhydrat 13.51g 14.07g
Protein 1.62g 1.69g