Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Citronkage med marcipan

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Sure citroner får en helt ny betydning i denne nemme citronkage! Hvor marcipan, citronsaft og -skal giver en lækker, svampet kage med syrlig smag.

14 - 16 portioner

nem 30 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Citronkage med marcipan

Redskaber:

standmixer eller håndmixer
rektangulær springform; 29 x 42 cm

Kagedej til citronkage:

225 g blødt smør
180 g sukker
120 g marcipan
2 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
revet skal fra 3 ubehandlede citroner
4 æg
150 g hvedemel
1 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
1 pose Dr. Oetker Mandelmel (50 g)
friskpresset citronsaft fra 3 citroner

Citronglasur:

1 pose Dr. Oetker Juicy Lemon Icing & Frosting
½ dl vand

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 180 °C varmluft

1

Kagedej til citronkage

Bland smør, sukker, marcipan, Vanilla Paste og fintrevet citronskal i en skål. Pisk ingredienserne godt sammen i en standmixer eller med en håndmixer. Blandingen skal piskes til den er lys og har fået lidt volumen. Det tager ca. 5 minutter ved høj hastighed. Husk at skrabe kanterne ned undervejs i skålen, så hele dejen bliver pisket godt sammen.

Kom et æg i dejen ad gangen, pisk godt imellem hvert æg og tilsæt først et nyt æg, når det forrige er blandet ordentligt ind i dejen. Når alle æggene er kommet i og er blevet blandet godt ind i dejen, piskes dejen ved høj hastighed i 2 minutter.

Bland hvedemel og bagepulver og sigt det i dejen, tilsæt mandelmel og citronsaft. Vend forsigtigt dejen sammen.

Kom dejen i en rektangulær springform (29 x 42 cm) beklædt med bagepapir. Bag citronkagen midt i ovnen i 35-40 minutter. Kagen er færdig, når den er gylden og giver efter ved et let tryk.

Lad kagen køle helt af.

2

Citronglasur

Kom indholdet fra en pose Juicy Lemon Icing & Frosting i en skål, tilsæt vand. Rør ingredienserne godt sammen til en ensartet glasur. 

Fordel glasuren jævnt over den afkølede kage. Lad den sætte sig 10-15 minutter, skær derefter kagen ud i ønskede stykker, pynt evt. med krydderurter eller spiselige blomster.

Tip

Udover Juicy Lemon fås Icing & Frosting også i varianterne Berry Fantasy og Choco Dream. Du kan bruge alle tre varianter til at lave en almindelig glasur, en smørcreme eller en cream cheese frosting. Vi har her samlet vores bedste opskrifter på Icing & Frostings.

Denne opskrift er udviklet af vores ambassadør Tanja som står bag Instagramprofilen @crumbsbytanja, hvor hun deler sine flotte kagekreationer.

Næringsindhold til opskriften Citronkage med marcipan

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1398 kJ
334 kcal
1645 kJ
393 kcal
Fedt 17.16 g 20.19 g
Kulhydrat 39.13 g 46.03 g
Protein 4.27 g 5.02 g