Flag

Citronkage med marcipan

14 - 16 portioner
Nem
130 minutter
Sure citroner får en helt ny betydning i denne nemme citronkage! Hvor marcipan, citronsaft og -skal giver en lækker, svampet kage med syrlig smag.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
standmixer eller håndmixer
rektangulær springform; 29 x 42 cm

Ingredienser

Kagedej til citronkage
225 gblødt smør
180 gsukker
120 gmarcipan
2 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
revet skal fra 3 ubehandlede citroner
4æg str. M/L
150 ghvedemel
1 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
1 poseDr. Oetker Mandelmel (50 g)
friskpresset citronsaft fra 3 citroner
Citronglasur
1 poseDr. Oetker Juicy Lemon Icing & Frosting
½ dlvand

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste
Picture - Dr. Oetker Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Mandelmel (50 g)
Picture - Dr. Oetker Juicy Lemon Icing & Frosting

Tænd ovnen på 180 °C varmluft

1

Kagedej til citronkage

225 gblødt smør
180 gsukker
120 gmarcipan
2 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
revet skal fra 3 ubehandlede citroner
4æg str. M/L
150 ghvedemel
1 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
1 poseDr. Oetker Mandelmel (50 g)
friskpresset citronsaft fra 3 citroner

Bland smør, sukker, marcipan, Vanilla Paste og fintrevet citronskal i en skål. Pisk ingredienserne godt sammen i en standmixer eller med en håndmixer. Blandingen skal piskes til den er lys og har fået lidt volumen. Det tager ca. 5 minutter ved høj hastighed. Husk at skrabe kanterne ned undervejs i skålen, så hele dejen bliver pisket godt sammen.

Kom et æg i dejen ad gangen, pisk godt imellem hvert æg og tilsæt først et nyt æg, når det forrige er blandet ordentligt ind i dejen. Når alle æggene er kommet i og er blevet blandet godt ind i dejen, piskes dejen ved høj hastighed i 2 minutter.

Bland hvedemel og bagepulver og sigt det i dejen, tilsæt mandelmel og citronsaft. Vend forsigtigt dejen sammen.

Kom dejen i en rektangulær springform (29 x 42 cm) beklædt med bagepapir. Bag citronkagen midt i ovnen i 35-40 minutter. Kagen er færdig, når den er gylden og giver efter ved et let tryk.

Lad kagen køle helt af.

Bagetid: 35 - 40 Minutes

2

Citronglasur

1 poseDr. Oetker Juicy Lemon Icing & Frosting
½ dlvand

Kom indholdet fra en pose Juicy Lemon Icing & Frosting i en skål, tilsæt vand. Rør ingredienserne godt sammen til en ensartet glasur. 

Fordel glasuren jævnt over den afkølede kage. Lad den sætte sig 10-15 minutter, skær derefter kagen ud i ønskede stykker, pynt evt. med krydderurter eller spiselige blomster.


Tip

Udover Juicy Lemon fås Icing & Frosting også i varianterne Berry Fantasy og Choco Dream. Du kan bruge alle tre varianter til at lave en almindelig glasur, en smørcreme eller en cream cheese frosting. Vi har her samlet vores bedste opskrifter på Icing & Frostings.


Denne opskrift er udviklet af vores ambassadør Tanja som står bag Instagramprofilen @crumbsbytanja, hvor hun deler sine flotte kagekreationer.