til opskriften Fastelavnsboller på to måder
50 g | gær |
150 g | smør |
5 dl | mælk |
90 g | sukker |
2 knsp. | salt |
1 tsk. | kardemomme |
1 tsk. | Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker |
700 - 800 g | hvedemel |
æg til pensling |
125 g | blødt smør |
100 g | sukker |
2 tsk. | Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker |
1 tsk. | kardemomme |
1 brev | Dr. Oetker Bagestabil Kagecreme |
5 dl | mælk |
perlesukker |
150 g | flormelis |
50 g | kakao |
4 - 5 tsk. | varmt vand |
Dr. Oetker Choco Mix |
Smuldr gæren i en røreskål. Smelt smørret i en kasserolle og tilsæt mælk, blandingen skal være fingervarm. Hæl den lune blanding over gæren og rør rundt indtil gæren er opløst. Tilsæt sukker, salt, kardemomme, vaniljesukker og mel, men hold lidt af melet tilbage og tilsæt det kun hvis dejen er meget klistret. Ælt dejen godt igennem til den en glat og smidig. Stil dejen til hævning under et fugtigt viskestykke i ca. 50 minutter.
Dejen er nu klar til at blive brugt på en af de nedenstående måder. Lav evt. halvt af hver og server to forskellige boller med creme til dine gæster.
Bland remoncen sammen i en skål og lad den stå ved stuetemperatur indtil den skal bruges.
Hæld mælken i en skål. Med et piskeris piskes cremepulveret i mælken. Pisk kagecremen 1 minut og stil den i køleskabet i 20 minutter.
Del dejen i to dele. Rul dejen ud i to rektangler på ca. 20 x 40 cm. Smør remonce ud over begge dejstykker, fold begge stykker over på midten på den brede led. Skær 1 cm brede strimler af dejen, sno dem og vikl dem derefter sammen så de danner en bolle. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir.
Lav en fordybning i hver bolle og fyld den med den varme kagecreme. Sæt bollerne til hævning under i ca. 30 minutter.
Tænd ovnen på 180° C varmluft.
Pensl bollerne med æg, drys med perlesukker og bag midt i ovnen i ca. 12-15 minutter. Afkøl fastelavnsbollerne på en rist.
Bagetid: 12 - 15 minutter
Del dejen i to dele. Rul dejen ud i to rektangler, ca. 20 x 40 cm. Skær firkanter på 10 x 10 cm, således at der bliver 8 firkanter af hver rektangel.
Læg en skefuld creme og en skefuld remonce på hver firkant. Saml hjørnerne, luk dejen godt til og læg bollerne på en bageplade med bagepapir med samlingen nedad. Sæt dem til hævning under et fugtigt viskestykke i ca. 30 minutter.
Tænd ovnen på 180° C varmluft.
Pensl bollerne med æg og bag dem midt i ovnen i ca. 12-15 minutter. Afkøl bollerne på en bagerist.
Rør flormelis, kakao og varmt vand sammen til en glasur. Kom glasuren på de afkølede boller og pynt med krymmel imens glasuren stadig er fugtig.
Bagetid: 12 - 15 minutter
Per Portion / Styk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energi |
1323
kJ
316 kcal |
1160
kJ
277 kcal |
Fedt | 11.02 g | 9.67 g |
Kulhydrat | 41.23 g | 36.17 g |
Protein | 6.49 g | 5.70 g |
Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.
Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.
Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.
Ja
nej
For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.
Ja
nej
Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: