Fastelavnsboller på to måder

(0)
4 2 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Denne opskrift er fleksibel og kan bruges til at lave flotte snurrer med vaniljecreme eller klassiske gammeldags fastelavnsboller med cremefyld og glasur.

16 - 30 stk.

for let øvede 50 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Fastelavnsboller på to måder

Gærdej:

50 g gær
150 g smør
5 dl mælk
90 g sukker
2 knsp. salt
1 tsk. kardemomme
1 tsk. Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
700 - 800 g hvedemel
æg til pensling

Remonce med kardemomme:

125 g blødt smør
100 g sukker
2 tsk. Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
1 tsk. kardemomme

Bagefast vaniljecreme:

1 brev Dr. Oetker Bagestabil Kagecreme
5 dl mælk

Pynt: Vaniljesnurrer:

perlesukker

Pynt: Gammeldags fastelavnsbolle:

150 g flormelis
50 g kakao
4 - 5 tsk. varmt vand
Dr. Oetker Choco Mix

Tilberedning

Tilberedning

Gærdej

Smuldr gæren i en røreskål. Smelt smørret i en kasserolle og tilsæt mælk, blandingen skal være fingervarm. Hæl den lune blanding over gæren og rør rundt indtil gæren er opløst. Tilsæt sukker, salt, kardemomme, vaniljesukker og mel, men hold lidt af melet tilbage og tilsæt det kun hvis dejen er meget klistret. Ælt dejen godt igennem til den en glat og smidig. Stil dejen til hævning under et fugtigt viskestykke i ca. 50 minutter.

Dejen er nu klar til at blive brugt på en af de nedenstående måder. Lav evt. halvt af hver og server to forskellige boller med creme til dine gæster.

1

Remonce med kardemomme

Bland remoncen sammen i en skål og lad den stå ved stuetemperatur indtil den skal bruges. 

2

Bagefast kagecreme

Hæld mælken i en skål. Med et piskeris piskes cremepulveret i mælken. Pisk kagecremen 1 minut og stil den i køleskabet i 20 minutter.

3

Variant: Vaniljesnurrer

Del dejen i to dele. Rul dejen ud i to rektangler på ca. 20 x 40 cm. Smør remonce ud over begge dejstykker, fold begge stykker over på midten på den brede led. Skær 1 cm brede strimler af dejen, sno dem og vikl dem derefter sammen så de danner en bolle. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir.



Lav en fordybning i hver bolle og fyld den med den varme kagecreme. Sæt bollerne til hævning under i ca. 30 minutter.



Tænd ovnen på 180° C varmluft. 


Pensl bollerne med æg, drys med perlesukker og bag midt i ovnen i ca. 12-15 minutter. Afkøl fastelavnsbollerne på en rist.

4

Variant: Gammeldags fastelavnsboller

Del dejen i to dele. Rul dejen ud i to rektangler, ca. 20 x 40 cm. Skær firkanter på 10 x 10 cm, således at der bliver 8 firkanter af hver rektangel.


Læg en skefuld creme og en skefuld remonce på hver firkant. Saml hjørnerne, luk dejen godt til og læg bollerne på en bageplade med bagepapir med samlingen nedad. Sæt dem til hævning under et fugtigt viskestykke i ca. 30 minutter.



Tænd ovnen på 180° C varmluft. 


Pensl bollerne med æg og bag dem midt i ovnen i ca. 12-15 minutter. Afkøl bollerne på en bagerist.


Rør flormelis, kakao og varmt vand sammen til en glasur. Kom glasuren på de afkølede boller og pynt med krymmel imens glasuren stadig er fugtig.

Næringsindhold til opskriften Fastelavnsboller på to måder

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1323 kJ
316 kcal
1160 kJ
277 kcal
Fedt 11.02 g 9.67 g
Kulhydrat 41.23 g 36.17 g
Protein 6.49 g 5.70 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: