Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Fastelavnsboller på to måder

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften recipe.rating.rated.msg
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Denne opskrift er fleksibel og kan bruges til at lave flotte snurrer med vaniljecreme eller klassiske gammeldags fastelavnsboller med cremefyld og glasur.

16 - 30 stk.

for let øvede 50 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Fastelavnsboller på to måder

Gærdej:

50 g gær
150 g smør
5 dl mælk
90 g sukker
2 knsp. salt
1 tsk. kardemomme
1 tsk. Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
700 - 800 g hvedemel
æg til pensling

Remonce med kardemomme:

125 g blødt smør
100 g sukker
2 tsk. Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
1 tsk. kardemomme

Bagefast vaniljecreme:

1 pose Dr. Oetker Økologisk Kagecreme
5 dl mælk

Pynt: Vaniljesnurrer:

perlesukker

Pynt: Gammeldags fastelavnsbolle:

150 g flormelis
50 g kakao
4 - 5 tsk. varmt vand
Dr. Oetker Choco Mix

Tilberedning

Tilberedning

Gærdej

Smuldr gæren i en røreskål. Smelt smørret i en kasserolle og tilsæt mælk, blandingen skal være fingervarm. Hæl den lune blanding over gæren og rør rundt indtil gæren er opløst. Tilsæt sukker, salt, kardemomme, vaniljesukker og mel, men hold lidt af melet tilbage og tilsæt det kun hvis dejen er meget klistret. Ælt dejen godt igennem til den en glat og smidig. Stil dejen til hævning under et fugtigt viskestykke i ca. 50 minutter.

Dejen er nu klar til at blive brugt på en af de nedenstående måder. Lav evt. halvt af hver og server to forskellige boller med creme til dine gæster.

1

Remonce med kardemomme

Bland remoncen sammen i en skål og lad den stå ved stuetemperatur indtil den skal bruges. 

2

Bagefast kagecreme

Rør indholdet af et brev økologisk kagecreme sammen med 1 dl af mælken. Varm den resterende mælk i en kasserolle. Når mælken koger tilsættes det oprørte vaniljecremepulver under omrøring. Cremen koges i 1 minut under omrøring. Hvis cremen bruges til vaniljesnurrer er det bedst at bruge den helt varm, da det er lettere at få lagt en flot skefuld på toppen af snurren inden cremen når at sætte sig. Hvis cremen skal bruges til de gammeldags fastelavnsboller kan den bruges varm eller let afkølet.

3

Variant: Vaniljesnurrer

Del dejen i to dele. Rul dejen ud i to rektangler på ca. 20 x 40 cm. Smør remonce ud over begge dejstykker, fold begge stykker over på midten på den brede led. Skær 1 cm brede strimler af dejen, sno dem og vikl dem derefter sammen så de danner en bolle. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir.



Lav en fordybning i hver bolle og fyld den med den varme kagecreme. Sæt bollerne til hævning under i ca. 30 minutter.



Tænd ovnen på 180° C varmluft. 


Pensl bollerne med æg, drys med perlesukker og bag midt i ovnen i ca. 12-15 minutter. Afkøl fastelavnsbollerne på en rist.

4

Variant: Gammeldags fastelavnsboller

Del dejen i to dele. Rul dejen ud i to rektangler, ca. 20 x 40 cm. Skær firkanter på 10 x 10 cm, således at der bliver 8 firkanter af hver rektangel.


Læg en skefuld creme og en skefuld remonce på hver firkant. Saml hjørnerne, luk dejen godt til og læg bollerne på en bageplade med bagepapir med samlingen nedad. Sæt dem til hævning under et fugtigt viskestykke i ca. 30 minutter.



Tænd ovnen på 180° C varmluft. 


Pensl bollerne med æg og bag dem midt i ovnen i ca. 12-15 minutter. Afkøl bollerne på en bagerist.


Rør flormelis, kakao og varmt vand sammen til en glasur. Kom glasuren på de afkølede boller og pynt med krymmel imens glasuren stadig er fugtig.

Næringsindhold til opskriften Fastelavnsboller på to måder

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1172kJ
280kcal
1671kJ
399kcal
Fedt 10.67g 15.24g
Kulhydrat 39.21g 56.02g
Protein 4.64g 6.63g