Finsk "Brita" marengskage

(0)
3 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Lækker marengskage som kombinerer sødmen fra marengs med den friske syrlighed fra rabarber. Pynt med sommerens friske bær og server!

8 - 10 portioner

for let øvede 60 Minutter

Denne lækre finske marengskage, kaldet "Britakakku" i moderlandet, kan minde lidt om en fusion mellem den Australske/New Zeelanske Pavlova kage, og den danske klassiker, "Bedstefar med Skæg". For denne kage indholder faktisk både kagebund og bagt marengs, som den danske kage, men med en overflod af marengs og bær, som den mere sydlige fætter. Ifølge traditionen stammer den finske Brita-kage, fra en husholderske i en svensk-finsk herregård, der brugte den svenske opskrift på Pinocchio-kage, men gav den et nyt navn efter hende selv, da hun syntes historien om drengen Pinocchio var så sørgelig. I Sverige findes der i dag en lang række lignende opskrifter med navne som: Pinocchiotårta, Glömmingetårta, Mammas tårta, Ölandstårta, Margaretatårta, og endelig Brittatårta,.

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Finsk "Brita" marengskage

Kagebunde:

150 g smør
45 g sukker
1 æg
120 g hvedemel
1 pose Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
2 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
1 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
½ dl mælk

Marengs:

1 brev Dr. Oetker Perfect Meringues
¾ dl koldt vand

Rabarberkompot:

500 g rabarber skåret i stykker
85 g sukker
¼ tsk. stødt kanel
2 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
2 spsk. vand

Rabarber creme:

200 g flødeost natural
2 dl fløde
1 tsk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt
sukker efter smag

Pynt:

flormelis
500 g friske jordbær eller andre røde bær

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 175 °C varmluft.

1

Kagebund

Pisk stuetempereret smør og sukker til hvidt skum i en skål. Tilsæt ægget og pisk godt. Bland de tørre ingredienser i en skål, og tilsæt disse til dejen, skiftevis med mælken, indtil den er jævn. Fordel dejen jævnt på en bageplade beklædt med bagepapir.

2

Marengs

Bland indholdet af en pose Perfect Meringues med vand. Pisk med en håndmixer, først på lav hastighed, herefter på høj hastighed i 3 minutter. Blandingen er klar, når marengsen er luftig og stiv.

Spred marengsmassen ud over dejen. Bag kagen i ca. 30 minutter eller indtil overfladen har fået en lys, brun farve. Mærk efter med en træpind om kagen er færdigbagt, der må ikke sidde dej på træpinden.

3

Rabarberkompot

Kom rabarberstykker, sukker, kanel, vaniljesukker og vand i en gryde. Lad det koge ved svag varme og rør rundt et par gange, indtil rabarberne er møre. Lad kompotten køle til stuetemperatur.

4

Rabarber creme

Rør rabarberkompotten sammen med flødeost. Pisk fløden til flødeskum og vend cremen sammen. Smag til med Naturlig Citronekstrakt og sukker.

5

Samling

Tag kagenbunden og skær den over i to lige, store firkantede stykker, og placér den ene på et serveringsfad. Fordel cremen ovenpå det ene af lagene, og læg derefter det andet lag ovenpå. Marengsfladen skal være opad. Hvis nødvendigt, så trim kanterne på kagen så de fremstår lige, så rabarber cremen kan ses. Sigt flormelis på toppen og pynt med jordbær eller andre røde bær.

Næringsindhold til opskriften Finsk "Brita" marengskage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2336 kJ
558 kcal
921 kJ
220 kcal
Fedt 33.29 g 13.11 g
Kulhydrat 52.36 g 20.61 g
Protein 8.07 g 3.18 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Dit samtykke omfatter også udtrykkeligt en mulig dataoverførsel til USA i henhold til artikel 49 i GDPR. Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger, her kan du også finde flere oplysninger om dataoverførsler til teknologiudbydere og partnere i USA.  Du kan til enhver tid skifte mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Vi bruger også teknologiudbydere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.

 

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Vi samarbejder også med partnere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.
 

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: