Focaccia med rosmarin og nem surdej

(0)
4 4 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Focacciabrød er bare et super lækkert madbrød og smager så godt til mange retter. Prøv denne klassiske version med rosmarin og havsalt.

1 brød

nem 30 Minutter

Hjemmelavet focaccia med rosmarin, havsalt og olivenolie, kan det blive meget bedre?! Det Italienske madbrød er super populært og det forstår vi godt, for det er et skønt tilbehør til aftensmaden.

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Focaccia med rosmarin og nem surdej

Redskaber:

standmixer
bradepande; 25 x 35 cm

Focacciadej:

450 g hvedemel Tipo 00
1 pose Dr. Oetker Surdej
1 tsk. fint salt
3 dl lunkent vand
1 dl olivenolie

Topping:

½ dl olivenolie
flagesalt
frisk rosmarin

Tilberedning

Tilberedning

1

Focacciadej

Bland mel, indholdet fra 1 pose Surdej og salt i en skål. Tilsæt vand og olivenolie og ælt dejen godt i ca. 5 minutter i en standmixer, indtil den er blank og smidig. Dejen vil stadig være blød og klistret. Ælt ikke mere mel i, det skal være en fugtig dej.

Lad dejen hæve tildækket i skålen i ca. 1 time ved stuetemperatur, til den har nået dobbelt størrelse.

Hæld/skrab dejen ud i en bradepande (25 x 35 cm) beklædt med bagepapir. Fugt hænderne med koldt vand og træk i dejen, så den når ud til kanterne. Tryk ikke for meget på dejen, men bevar luftboblerne i den. Dæk bradepanden til og lad dejen hæve igen i ca. 45 minutter.

2

Topping og afbagning

Tænd ovnen på 220 °C traditionel varme. 

Dyp fingerspidserne i den sidste halve deciliter olivenolie og tryk fordybninger i dejen over det hele. Fordel olien over dejen og drys med flagesalt og frisk rosmarin.

Bag focacciabrødet i 20-25 minutter i nederste tredjedel af ovnen. Brødet skal være gyldent med en tynd, sprød skorpe.

Bagetid: 20 - 25 minutter

Tips

Hvis du ikke har en standmixer, så prøv at bruge en håndmixer med dejkroge. Dejen kan også æltes i hånden, men så skal den æltes i ca. 10 minutter. Det er vigtigt at ælte dejen længe da glutnet i melet derved aktiveres og det påvirker brødets struktur.

Focaccia er fryseegnet i op til 3 måneder.

Næringsindhold til opskriften Focaccia med rosmarin og nem surdej

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 12012 kJ
2869 kcal
1285 kJ
307 kcal
Fedt 144.24 g 15.41 g
Kulhydrat 269.76 g 28.82 g
Protein 53.13 g 5.68 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Dit samtykke omfatter også udtrykkeligt en mulig dataoverførsel til USA i henhold til artikel 49 i GDPR. Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger, her kan du også finde flere oplysninger om dataoverførsler til teknologiudbydere og partnere i USA.  Du kan til enhver tid skifte mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Vi bruger også teknologiudbydere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.

 

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Vi samarbejder også med partnere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.
 

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: