Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Forårsdrøm

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En skøn opskrift på en let forårskage fyldt med jordbærmousse og vaniljesmag. Overtrukket med hvid fondant er denne kage en fryd for øjet.

9 - 12 portioner

for let øvede 75 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Forårsdrøm

Redskaber:

håndmixer
bradepande

Kagedej:

100 g blødt smør
175 g sukker
4 æg str. M/L
180 g hvedemel
1 ½ tsk. Dr. Oetker Bagepulver
1 dl letmælk

Jordbærmousse:

1 brev Dr. Oetker Cake Mousse Strawberry Taste
2 ½ dl letmælk

Smørcreme:

250 g flormelis
80 g blødt smør i tern
1 tsk. Dr. Oetker Vaniljearoma
3 spsk. letmælk

Fondantpynt:

250 g hvid fondant
flormelis eller majsstivelse til udrulning

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 180 °C varmluft eller 200 °C traditionel varme.

1

Kagedej

Pisk smør og sukker lyst og luftigt i en skål. Tilsæt æg et ad gangen og pisk godt imellem hvert æg, indtil blandingen er luftig og ensartet. Si mel og bagepulver i og rør dejen sammen med mælken. Fordel dejen i en bradepande beklædt med bagepapir.


Bag kagen i 20-25 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Afkøl kagen på en bagerist.


Del den kolde kag i to lige tykke bunde.

2

Jordbærmousse

Bland brevets indhold med mælk. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed til moussen er luftig.

3

Smørcreme

Bland flormelis, smør, vaniljearoma og mælk i en skål. Pisk blandingen med en håndmixer i ca. 5 minutter ved høj hastighed, for en luftig frosting.


Smør den ene bund med kagemousse. Smør den anden bund med  vaniljefrosting. Kom bunden med vaniljefrosting ovenpå kagemoussen.

4

Fondantpynt

Rul fondanten ud på et bord drysset med flormelis eller majsstivelse. Skær fondanten ud så det passer til kagen, beklæd herefter forsigtigt kagen med fondanten. 


Skær kagen i portioner med en skarp kniv. Rengør kniven efter hvert snit, da der ellers kommer kagemousse på fondanten. 


Pynt hvert stykke med krymmel, dekorationsfigurer, eller pynt lavet af fondantresterne. Det er kun fantasien der sætter grænser.

Tip

Hvis du ønsker at lave din egen fondant, finder du opskriften "Hjemmelavet fondant til kreativt kagepynt" på vores hjemmeside.

Næringsindhold til opskriften Forårsdrøm

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2299 kJ
549 kcal
1553 kJ
371 kcal
Fedt 20.26 g 13.69 g
Kulhydrat 85.59 g 57.83 g
Protein 6.30 g 4.26 g