Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Forårsdrøm

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften recipe.rating.rated.msg
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En skøn opskrift på en let forårskage fyldt med jordbærmousse og vaniljesmag. Overtrukket med hvid fondant er denne kage en fryd for øjet.

9 - 12 portioner

for let øvede 100 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Forårsdrøm

Redskaber:

håndmixer
bradepande

Kagedej:

100 g blødt smør
175 g sukker
4 æg str. M/L
180 g hvedemel
1 ½ tsk. Dr. Oetker Bagepulver
1 dl mælk

Fyld:

1 brev Dr. Oetker Cake Mousse Strawberry Taste
2 ½ dl mælk

Topping og pynt:

250 g flormelis
80 g blødt smør i tern
1 tsk. Dr. Oetker Vaniljearoma
3 spsk. mælk
250 g hvid fondant
flormelis

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 180 °C varmluft eller 200 °C traditionel varme.

1

Kagedej

Pisk smør og sukker sammen i en skål. Tilsæt æggene og pisk kraftigt indtil blandingen er ensartet. Tilsæt sigtet mel og bagepulver og rør det i sammen med mælken. Fordel dejen i en bradepande beklædt med bagepapir.

Bag kagen i 20-25 min. Afkøl kagen på en bagerist og del den derefter i to lige store halvdele.

2

Fyld

Bland brevets indhold med mælk. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 min. og herefter i 4 min. ved høj hastighed til moussen er luftig.

3

Topping og pynt

Bland flormelis, smør, vaniljearoma og mælk i en skål. Pisk blandingen med en håndmixer i 5 min. ved høj hastighed for at opnå en luftig frosting.

Smør den ene halvdel af kagen med vaniljefrosting. Fordel kagemoussen på den anden halvdel og læg stykket med vaniljefrosting oven på kagemoussen.

Rul fondanten ud på et bord drysset med flormelis. Beklæd herefter kagen med fondanten. Skær kagen i portioner med en skarp kniv. Rengør kniven efter hvert snit, da der ellers kommer kagemousse på fondanten. Pynt hvert stykke med krymmel eller dekorationsfigurer. Det er kun fantasien der sætter grænser.

Tip

Hvis du ønsker at lave din egen fondant, finder du opskriften "Hjemmelavet fondant til kreativt kagepynt" på vores hjemmeside.

Næringsindhold til opskriften Forårsdrøm

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2307kJ
551kcal
1562kJ
373kcal
Fedt 20.26g 13.69g
Kulhydrat 85.55g 57.80g
Protein 6.30g 4.26g