
Klassisk sandkage med vanilje og citronskal
Se produkter
Tænd ovnen på 170 °C traditionel varme.
Sigt mel, salt og bagepulver sammen i en skål og sæt den til side.
Pisk smør, sukker og Vanilla Paste sammen med en håndmixer i ca. 5 minutter til blandingen er hvid og luftig. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk grundigt efter hvert æg. Pisk æggeblommerne i. Tilsæt melblandingen og citronskal. Pisk ved lav hastighed til dejen akkurat er samlet. Hæld dejen i en sandkageform (10 x 28 cm), der er smurt med smør og drysset med mel.
Bag sandkagen midt i ovnen.
Bagetid: 55 - 60 minutter
Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Afkøl sandkagen i formen, så siderne forbliver bløde.
Tilsæt 100 g grofthakket chokolade og 1 pose hasselnødderflager, ristet gyldne på en pande, sammen med melet, så får du den skønneste nødde-chokoladekage.
Prøv også at servere sandkagen med friske jordbær og lidt creme fraiche rørt med Vanilla Paste, en dejlig og let sommer dessert.
Hvis du vil lave en ekstra fin sandkage, dekoreret med blomster i smørcreme, så prøv vores opskrift på Bundtcake med blomster i smørcreme (se billede).
Relaterede opskrifter

Enkel protein brownie med nem chokoladeglasur

Klassisk krydderkage

Marokkansk Appelsin-mandelkage

Flødebollekage

Skærekage med blåbær

Krydderkage med æbler & dadler

Klassens time kage med Nesquik® kakaodrik

Krydderkage med karamelglasur
