Flag

Mandel-citronkage med hvid chokoladecreme

12 - 16 portioner
Middelsvær
240 minutter
Lækker mandel-citronkage med en syrlig hvid chokoladecreme. Kagen er perfekt til alle festlige lejligheder og vil bestemt sprede glæde.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
springform; ø 24 cm
håndmixer
Dr. Oetker vinkelpalet - lille

Ingredienser

Citron-mandel dej
6æg str. M/L
300 glyst rørsukker
270 ghvedemel
½ tsk.Dr. Oetker Natron
1 ½ tsk.Dr. Oetker Bagepulver
1 spsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
150 gDr. Oetker Mandelmel
revet skal og saft fra 2 ubehandlede citroner
150 gsmeltet smør
6 spsk.mælk
Hvid chokoladecreme
200 ghvid chokolade
250 gblødt smør
1 tsk.Dr. Oetker Vaniljearoma
300 gflormelis
1 ½ dlpiskefløde (stuetemperatur)
Citroncreme
300 glemoncurd
revet skal fra 1 ubehandlet citron
saft fra ½ citron
Pynt
Dr. Oetker Silver Pearls

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Natron
Picture - Dr. Oetker Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
Picture - Dr. Oetker Mandelmel
Picture - Dr. Oetker Vaniljearoma
Picture - Dr. Oetker Silver Pearls

Tag fløden ud af køleskabet 1 time før tilberedning.

1

Citron-mandel dej

6 spsk.mælk
6æg str. M/L
300 glyst rørsukker
270 ghvedemel
½ tsk.Dr. Oetker Natron
1 ½ tsk.Dr. Oetker Bagepulver
1 spsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
150 gDr. Oetker Mandelmel
revet skal og saft fra 2 ubehandlede citroner
150 gsmeltet smør

Tænd ovnen på 180 °C traditionel varme.

Pisk æg og sukker skummende hvidt. Bland mel, natron, bagepulver og vanillesukker sammen i en skål. Sigt blandingen i æggemassen, tilsæt mandelmel og rør dejen sammen. Pisk ved lav hastighed mens der tilsættes smeltet smør, mælk, revet citronskal og citronsaft.

Fordel dejen i en smurt springform (ø 24 cm), gerne med bagepapir i bunden og bag kagen midt i ovnen i 30-40 minutter. Kagen er færdigbagt, når den er gylden på toppen, og midten ikke giver efter for et let tryk. Lad kagen køle helt af på en bagerist.

Bagetid: 30 - 40 Minutes

2

Hvid chokoladecreme

Hak den hvide chokolade groft og smelt den over et vandbad eller i mikrobølgeovn, afkøl den til stuetemperatur.

Pisk smør, vaniljearoma og flormelis sammen til en ensartet masse. Tilsæt fløden og pisk ved højeste hastighed i ½ minut.

Vend den smeltede og afkølede chokolade i smørcremen og pisk først ved lav hastighed indtil chokoladen er helt fordelt i smørcremen og derefter 1-2 minutter ved høj hastighed, til chokoladecremen er cremet og luftig.

3

Citroncreme

300 glemoncurd
revet skal fra 1 ubehandlet citron
saft fra ½ citron

Rør lemoncurd med revet citronskal og citronsaft.

4

Samling og pynt

Dr. Oetker Silver Pearls

Flæk den afkølede kage i tre lige tykke bunde. 

Smør to af bundene med citroncremen. Kom den ene bund med citroncreme på et serveringsfad og fordel 1/3 af chokoladecremen jævnt ovenpå citroncremen, brug gerne en vinkelpalet. Kom dernæst den anden bund med citroncreme ovenpå og gentag med chokoladecremen, slut af med den sidste bund. Smør kagens sider og top med den resterende hvide chokoladecreme. 

Pynt toppen af kagen med Chocolate Silver Pearls.


Tips

Kagen bør opbevares på køl.

Find alle vores bedste tips og opskrifter på lagkager på vores temaside.


Vil du prøve at lave din egen curd, så find vores opskrift på appelsincurd her.