Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Frisk jordbærtærte med saltkaramel af Liv Martine

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften recipe.rating.rated.msg
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Livs opskrift på jordbærtærte vil forsøde enhver sommerdag. Klik for at se filmen her og på Kagerullens YouTube-kanal.

16 - 18 portioner

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Frisk jordbærtærte med saltkaramel af Liv Martine

Redskaber:

tærteform; ø 28 cm

Mørdej:

300 g hvedemel
100 g flormelis
revet skal fra 1 ubehandlet citron
150 g koldt smør i tern
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
1 æg str. M/L

Borgmestermasse:

175 g marcipan
175 g sukker
175 g smør , stuetempereret

Saltkaramel:

140 g Dr. Oetker Toffee Dessertsauce
½ tsk. flagesalt

Vaniljemousse med citron:

1 pose Dr. Oetker Cake Mousse Vanilla Taste
2 ½ dl letmælk
revet skal og saft fra 1 ubehandlet citron

Jordbærpynt:

500 g friske jordbær
flormelis

Tilberedning

Tilberedning

1

Mørdej

Bland hvedemel, flormelis og citronskal sammen i en skål. Tilsæt smør og vanijlepasta og smuldr det ind i melet indtil konsistensen er som rasp. Saml dejen hurtigt med ægget. Tilsæt evt. lidt vand, hvis mørdejen er for tør. Pak mørdejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile i køleskabet i 30-45 minutter.


Tænd ovnen på 200° C varmluft.



Rul mørdejen ud mellem to stykker bagepapir eller på et meldrysset bord. Tryk forsigtigt dejen ned i en smurt tærteform (ø 28 cm) og skær den overskydende dej væk. Prik mørdejen med en gaffel.

2

Borgmestermasse

Ælt marcipan og sukker godt sammen. Tilsæt smør og ælt hurtigt massen sammen. Smør borgmestermassen ud på tærtebunden. Bag tærten i 15-20 minutter, indtil den er gylden. Tag den ud af ovnen og lad den køle helt af i formen.

3

Nem saltkaramel

Vej Toffee Dessersauce af i en lille skål og rør havsalten i. Fordel saltkaramellen jævnt over den afkølede tærtebund.

4

Vaniljemousse med citron

Kom posens indhold i en skål. Tilsæt letmælk, citronskal og citronsaft. Pisk først 1 minut med lav hastighed og derefter 4 minutter ved høj hastighed indtil cremen tykner og får en fast konsistens. Kom moussen på tærtebunden og smør den forsigtigt ud over saltkaramellen.

5

Jordbærpynt

Rens jordbærrene og skær dem i tynde skiver. Start med at lægge jordbær ude i kanten af kagen og fortsæt i en cirkel ind mod midten indtil hele kagen er dækket. Det vil give en fin ”jordbær-blomst”. Sigt lidt flormelis ud over kagen lige inden servering.

Tip

Hvis du bruger en tærteform med løs bund kan du vælge at befri tærtebunden inden du kommer saltkaramellen på. Hvis du derimod bruger en almindelig tærteform, så lad tærten blive i formen og server den herfra.

Næringsindhold til opskriften Frisk jordbærtærte med saltkaramel af Liv Martine

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1645kJ
393kcal
1432kJ
342kcal
Fedt 19.84g 17.25g
Kulhydrat 49.50g 43.04g
Protein 3.81g 3.31g