Flag

Jordbærtærte med mørdej og vaniljecreme

8 - 10 portioner
Middelsvær
210 minutter
Jordbærkage er en sikker sommer favorit. Prøv denne lækre opskrift med friske jordbær, nem konditorcreme og gelé på toppen.
Hjemmelavet jordbærtærte med sprød mørdejsbund og mørk chokolade slår bare den købte fra bageren! Jordbærkage er lækker året rundt, men smager ekstra godt med friske danske jordbær på toppen - mums!
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
form; 11 x 35 cm

Ingredienser

Mørdej
225 ghvedemel
75 gflormelis
150 gkoldt smør i tern
1æggeblomme str. M/L
2 tsk.Dr. Oetker Mandelaroma
evt. 1-2 spsk koldt vand
100 gmørk kogechokolade eller chokoladeknapper
Vaniljecreme
1 brevDr. Oetker Kagecreme med vaniljesmag
3 dlsødmælk
3 dlpiskefløde
500 gfriske jordbær
Gelé
3 bladeDr. Oetker Husblas
2 dljordbærsaft eller en anden rød koncentreret saft
1 tsk.Dr. Oetker Rød Konditorfarve

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Mandelaroma
Picture - Dr. Oetker Kagecreme med vaniljesmag
Picture - Dr. Oetker Husblas
Picture - Dr. Oetker Rød Konditorfarve
1

Mørdej

225 ghvedemel
75 gflormelis
150 gkoldt smør i tern
1æggeblomme str. M/L
2 tsk.Dr. Oetker Mandelaroma
evt. 1-2 spsk koldt vand

Bland sigtet mel og flormelis. Smuldr smørret i blandingen og saml dejen med æggeblomme og mandelaroma, tilsæt evt. lidt koldt vand hvis dejen ikke vil samles. Ælt dejen hurtigt sammen, og pak den ind i husholdningsfilm. Stil den i køleskabet i mindst 1 time.

Tænd ovnen på 180° C varmluft eller 200° C traditionel varme.

Rul mørdejen ud til ca. ½ cm tykkelse og kom den i en smurt tærteform, pres dejen helt ud i formen, prik derefter huller i bunden med en gaffel. Bag mørdejsbunden i 18-20 minutter, indtil den er lysebrun og gennembagt. Afkøl mørdejsbunden i formen.

Bagetid: 18 - 20 Minutes

2

Chokoladelag

100 gmørk kogechokolade eller chokoladeknapper

Smelt chokoladen over vandbad og smør eller pensel den på den kolde mørdejsbund. Lad chokoladen størkne, kom den evt. kort i køleskabet.

3

Vaniljecreme

1 brevDr. Oetker Kagecreme med vaniljesmag
3 dlsødmælk
3 dlpiskefløde
500 gfriske jordbær

Bland brevets indhold med sødmælk. Pisk med håndmixer i 1 minut. Pisk fløden i en anden skål til en let skum, der danner små toppe. Vend vaniljecreme og flødeskum sammen til en luftig konditorcreme og fordel den på tærtebunden. 

Skyl, rens og halvér jordbærrene. Fordel dem på toppen af cremen. Sæt kagen på køl.

4

Gelé

3 bladeDr. Oetker Husblas
3 dljordbærsaft eller anden rød koncentreret saft
1 tsk.Dr. Oetker Rød Konditorfarve

Læg husblassen i blød i koldt vand. 

Varm forsigtigt saften op i en lille gryde, den behøver ikke at komme helt i kog. Tag gryden af varmen. Klem husblassen for vand og rør den ud i den varme saft. Lad saften køle ned til næsten stuetemperatur og tilsæt konditorfarve. Fordel forsigtigt gelén med en ske over den kolde kage. Stil kagen på køl i ca. 30 minutter eller indtil geléen har sat sig.


Tip

Brug en tærteform med løs bund til dine tærter. Så er det nemt at befri din tærte fra formen, og du får et helt skarpt og flot udtryk.