Flag

Emils blodige bærtærter

about 12 stk.
Middelsvær
140 minutter
Prøv disse små uhyggelige tærter med en sprød mørdej og et blodigt bærfyld. Perfekt til halloween.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
kagerulle
muffinform i metal

Ingredienser

Mørdej
400 ghvedemel
125 gflormelis
1 knsp.fint salt
200 gsmør
1æg str. M/L
Bærfyld
300 gskovbær fx ribs og solbær, kan være fra frost
75 gsukker
1 spsk.majsstivelse fx maizena
100 gmarcipan

Se produkter

Denne opskrift er udviklet af Emil Obel i samarbejde med Bag for Børnetelefonen 2021, hvor Dr. Oetker er officiel samarbejdspartner. Tilmeld dig og læs mere om Bag for Børnetelefonen her.

1

Mørdej

400 ghvedemel
125 gflormelis
1 knsp.fint salt
200 gsmør
1æg str. M/L

Smuldr de tørre ingredienser og smør sammen i en skål til en sandet konsistens. Rør æg i dejen og saml den til en ensartet klump med hænderne.

Pak dejen ind i husholdningsfilm, og sæt den på køl til den er kold og fast.

2

Bærfyld

300 gskovbær fx ribs og solbær, kan være fra frost
75 gsukker
1 spsk.majsstivelse fx maizena

Bland bær, sukker og majsstivelse sammen i en skål uden at mose bærrene.

3

Samling og bagning

100 gmarcipan

Tænd ovnen på 175 °C varmluft.


Rul dejen ud i lidt mel til en tykkelse på ca. 5 mm.

Skær dejen ud i cirkler og beklæd hver muffinform med dej. Dejen skal helt ned i bunden af formen og skæres af ved formens kant. Prik huller i bunden af hver tærte med en gaffel.

Læg en skive marcipan i bunden af hver tærte og fordel bærfyldet i tærterne.

Saml den resterende mørdej og rul den tyndt ud i lidt ekstra mel. Skær eller stik med en udstikker dejen ud til 12 runde ansigter med øjne, næsebor og mund og tryk dem fast som låg på tærterne.

Bag tærterne i ca. 35 minutter til væden fra bærrene bobler langsomt, og mørdejen er gyldenbrun. Tag tærterne ud af ovnen, lad dem køle let, men befri dem forsigtigt fra muffinformene mens de stadig er lune.

Bagetid: about 35 Minutes