Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Gåsebryst - uden gluten

Den klassiske flødeskumskage bestående af en kagebund fyldt med syltetøj og creme og til sidst toppet med fint, udrullet marcipan. Bagt helt uden gluten.

10 - 12 stk.

for let øvede 80 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Gåsebryst - uden gluten

Redskaber:

bageplade; 30 x 40 cm
håndmixer
sprøjtepose
kagerulle

Dej:

4 æg str. M/L
175 g sukker
2 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
1 pose Dr. Oetker Mandelmel (50 g)
40 g kartoffelmel
40 g rismel
2 tsk. Dr. Oetker Bagepulver

Fyld:

300 g hindbærmarmelade
1 brev Dr. Oetker Bagestabil Kagecreme
4 dl letmælk
0,5 l piskefløde
200 g marcipan

Pynt:

Dr. Oetker Sweethart
200 g marcipan
flormelis til udrulning af marcipan

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.

1

Dejen

Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende hvidt. Bland mandelmel, kartoffelmel, rismel og bagepulver i en skål, og vend det i æggemassen af et par gange. Fordel dejen jævnt på en bageplade beklædt med bagepapir.


Bag bunden midt i ovnen i 10-12 minutter til den er gyldenbrun.



Drys den bagte kagebund med sukker, vend den hurtigt over på et nyt stykke bagepapir og træk forsigtigt bagepapiret af. Afkøl bunden, skær den på langs i 2 stænger og læg dem i forlængelse af hinanden.

Smør hver bund med hindbærmarmelade.

2

Fyld

Hæld mælken i en skål. Med en håndmixer piskes cremepulveret i mælken. Pisk kagecremen i 3 min. Pisk fløden til flødeskum. Vend flødeskummen i cremen og pisk kort med en håndmixer for at undgå klumper. Gem lidt af fyldet til pynt og fordel resten på midten af stangen oven på marmeladen (brug evt. en sprøjtepose). Der skal være mere creme på midten af stangen end langs siderne. 

3

Pynt

Rul marcipanen ud med en kagerulle mellem to stykker plast eller bagepapir. Brug evt. lidt flormelis så marcipanen nemmere slipper plasten. Læg marcipanen hen over cremen og tryk den fast i kanterne. Skær stangen over i passende stykker.Pynt hvert gåsebryst med en lille creme-rosette og drys med lidt krymmel.

OBS

Vær opmærksom på, at ikke alt Dr. Oetkers krymmel er glutenfrit. Du kan tjekke for allergener på vores hjemmeside under det specifikke produkt.

Næringsindhold til opskriften Gåsebryst - uden gluten

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2604kJ
622kcal
1440kJ
344kcal
Fedt 28.88g 15.96g
Kulhydrat 82.05g 45.33g
Protein 7.96g 4.40g