Flag

Banan- og chokolademousselagkage

12 - 16 portioner
Middelsvær
180 minutter
En skøn bananlagkage med et lækkert fyld af en blød og cremet chokolademousse.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
springform; ø 22 cm
håndmixer
Dr. Oetker vinkelpalet - lille
Dr. Oetker engangssprøjtepose
stjernetyl, flerrillet

Ingredienser

Kakaobunde
150 gblødt smør
150 gsukker
3æg str. M/L
2 spsk.kakao
130 ghvedemel
1 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
Kagemousse og pynt
2 breveDr. Oetker Cake Mousse Chocolate
5 dlletmælk
1stor moden banan
2 dlflormelis
Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour
about 2 spsk.kogende vand
Dr. Oetker Black & Gold

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Cake Mousse Chocolate
Picture - Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour
Picture - Dr. Oetker Black & Gold

Tænd ovnen på 200° C traditionel varme.

1

Kakaobunde

150 gblødt smør
150 gsukker
3æg str. M/L
2 spsk.kakao
130 ghvedemel
1 tsk.Dr. Oetker Bagepulver

Rør smør og sukker blødt. Pisk æggene i ét ad gangen sammen med kakao. Sigt hvedemel og bagepulver i dejen, rør det hele sammen og hæld dejen i en smurt, meldrysset springform (ø 22 cm).

Bag kagen midt i ovnen 20-25 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet, når det trækkes ud. Afkøl kagen på en bagerist.

Del den kolde kage i tre lige store bunde. Brug en savtakket kniv eller prøv følgende metode: Skær en rille langs siden af kagen der, hvor den skal deles. Tag et langt stykke kraftigt sytråd og læg det rundt om kagebunden i rillen. Kryds tråden foran, og træk derefter enderne væk fra hinanden, så tråden skærer bunden igennem. Gentag, så der bliver tre bunde. 

Læg den ene bund på et lagkagefad med ringen fra springformen rundt om.

Bagetid: 20 - 25 Minutes

2

Kagemousse og samling

2 breveDr. Oetker Cake Mousse Chocolate
5 dlletmælk
1stor moden banan

Bland brevenes indhold med letmælk. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed. 

Skær bananen i tynde skiver.

Smør 1/4 del af moussen over den bunden i springformen, smør den jævnt ud med en vinkelpalet. Fordel halvdelen af bananskiverne over og kom den næste bund på. Gentag med mousse, bananskiver og bund. Lad kagen sætte sig kort i køleskabet.

Kom den resterende kagemousse i en sprøjtepose med en flerrillet stjernetyl.

3

Pynt

2 dlflormelis
Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour
2 spsk.kogende vand
Dr. Oetker Black & Gold

Befri kagen fra formen.

Rør flormelis, Concentrated Yellow Colour og kogende vand sammen til en glasur og fordel det jævnt over toppen af kagen.

Sprøjt kanten af kagen med den resterende kagemousse. Dekorer med guldpalietter fra Black & Gold krymmelmix.


Tips

Banan kan sagtens erstattes med ananas, jordbær eller hindbær. Prøv også at drysse med knuste makroner eller hakket chokolade over frugten.

Find alle vores bedste tips og opskrifter på lagkager på vores temaside.