til opskriften Galaxy Småkager | Kreahjørnet
125 g | blødt smør |
175 g | sukker |
1 stk. | æg str. M/L |
1 tsk. | Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt |
1 knsp. | salt |
¼ tsk. | Dr. Oetker Bagepulver |
275 g | hvedemel |
1 bæger | pasteuriserede æggehvider str. M/L |
1 tsk. | citronsaft |
150 g | flormelis |
2 spsk. | Dr. Oetker Blå Konditorfarve |
2 spsk. | Dr. Oetker Sort konditorfarve |
3 spsk. | vand |
1 | Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls |
1 | Dr. Oetker Sølv Glitter Gelé |
Pisk smør og sukker hvidt og pisk ægget i. Smag æggemassen til med vaniljeekstrakt og salt. Tilsæt bagepulver og hvedemel og rør dejen sammen. Form dejen til en kugle og tryk den flad. Pak dejen ind i husholdningsfilm og sæt den på køl i et par timer (gerne natten over).
Tænd ovnen på 175 °C traditionel varme.
Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud på et meldrysset bord til en tykkelse på 3-4 mm. Udstik småkagerne og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag småkagerne i midten af ovnen i 9-11 min. til de er let gyldne. Afkøl kagerne helt på et bagerist.
Pisk æggehvide, flormelis og citronsaft med en håndpisker først 1 minut ved lav hastighed og dernæst 10 min. ved høj hastighed. Del glasuren i tre skåle. Farv den ene portion mørk tyrkis med den blå farve, og den anden mørkegrå med den sorte farve + 1 spsk vand. Tilsæt 2 spsk vand til den hvide glasur for at opnå den rigtige konsistens. Fyld de tre glasurer i hver sin sprøjtepose eller frysepose og lig dem i køleskab, gerne 1-2 timer, da det vil få farverne til at blive mørkere i farven, den grå skal gerne blive sort.
Start med at klippe spidsen af sprøjteposerne. Hold alle 3 poser på en gang og sprøjt snirkler ud på en tallerken. Tag en kødnål eller andet spidst og træk snirkler rundt i glasuren. Dyp overfladen af hver småkage i glasur og kør overfladen glat med en knækpalet eller kniv.
Pynt småkagerne yderligere ved at lave hvide prikker i de mørke dele af småkagen. Træk nu stjerne "spidser" med en kødnål ved at køre nålen fra centrum af prikken og ud i det mørke. Fortsæt ialt 4 gange, husk at rengøre nålen efter hver spids.
Pynt med sølvperler imens småkagen stadig er våd. Når småkagerne er tørre kommes lidt sølv glitter gelé på og tørres ud over overfladen.
Lad de dekorerede småkager tørre helt igennem før servering. Processen kan eventuelt hurtiggøres ved at tørre småkagerne i varmluft på 50 °C. Den lave temperatur sikrer at glasuren ikke smelter.
Per Portion / Styk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energi |
427
kJ
102 kcal |
1478
kJ
353 kcal |
Fedt | 3.29 g | 11.36 g |
Kulhydrat | 15.32 g | 52.81 g |
Protein | 1.26 g | 4.36 g |
Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.
Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.
Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.
Ja
nej
For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.
Ja
nej
Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: