Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Galaxy Småkager | Kreahjørnet

Prøv dekorationstrenden "galaxy" og dekorér småkager med royal icing og glitter gelé så de ligner noget fra en rumrejse. Perfekte til børnefødselsdagen.

30 - 35 stk.

for let øvede 45 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Galaxy Småkager | Kreahjørnet

Sugar Cookie Dej:

125 g blødt smør
175 g sukker
1 stk. æg str. M/L
1 tsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
1 knsp. salt
0,25 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
275 g hvedemel

Royal icing:

1 bæger pasteuriserede æggehvider str. M/L
1 tsk. citronsaft
150 g flormelis
2 spsk. Dr. Oetker Blå Konditorfarve
2 spsk. Dr. Oetker Sort konditorfarve
3 spsk. Vand
1 Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls
1 Dr. Oetker Sølv Glitter Gelé

Tilberedning

Tilberedning

1

Sugar Cookie Dej

Pisk smør og sukker hvidt og pisk ægget i. Smag æggemassen til med vaniljeekstrakt og salt. Tilsæt bagepulver og hvedemel og rør dejen sammen. Form dejen til en kugle og tryk den flad. Pak dejen ind i husholdningsfilm og sæt den på køl i et par timer (gerne natten over).

Tænd ovnen på 175 °C traditionel varme.

Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud på et meldrysset bord til en tykkelse på 3-4 mm. Udstik småkagerne og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag småkagerne i midten af ovnen i 9-11 min. til de er let gyldne. Afkøl kagerne helt på et bagerist.

2

Royal icing

Pisk æggehvide, flormelis og citronsaft med en håndpisker først 1 minut ved lav hastighed og dernæst 10 min. ved høj hastighed. Del glasuren i tre skåle. Farv den ene portion mørk tyrkis med den blå farve, og den anden mørkegrå med den sorte farve + 1 spsk vand. Tilsæt 2 spsk vand til den hvide glasur for at opnå den rigtige konsistens. Fyld de tre glasurer i hver sin sprøjtepose eller frysepose og lig dem i køleskab, gerne 1-2 timer, da det vil få farverne til at blive mørkere i farven, den grå skal gerne blive sort.

3

"Marmorerings" pynteteknik

Start med at klippe spidsen af sprøjteposerne. Hold alle 3 poser på en gang og sprøjt snirkler ud på en tallerken. Tag en kødnål eller andet spidst og træk snirkler rundt i glasuren. Dyp overfladen af hver småkage i glasur og kør overfladen glat med en knækpalet eller kniv.

4

"Våd i våd" stjerner

Pynt småkagerne yderligere ved at lave hvide prikker i de mørke dele af småkagen. Træk nu stjerne "spidser" med en kødnål ved at køre nålen fra centrum af prikken og ud i det mørke. Fortsæt ialt 4 gange, husk at rengøre nålen efter hver spids.

5

Sølvpynt

Pynt med sølvperler imens småkagen stadig er våd. Når småkagerne er tørre kommes lidt sølv glitter gelé på og tørres ud over overfladen.

Tip

Lad de dekorerede småkager tørre helt igennem før servering. Processen kan eventuelt hurtiggøres ved at tørre småkagerne i varmluft på 50 °C. Den lave temperatur sikrer at glasuren ikke smelter.

Næringsindhold til opskriften Galaxy Småkager | Kreahjørnet

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 427kJ
102kcal
1478kJ
353kcal
Fedt 0g 0g
Kulhydrat 0g 0g
Protein 0g 0g