Romkage
20 - 25 stk.
Middelsvær
140 minutter
En rigtig fin og lækker småkage lavet på butterdej og pyntet med hvid glasur med romsmag og lidt ribsgelé. Romkagen kombinerer det søde og syrlige perfekt.
Ingredienser
Forberedelse
Redskaber
Dejen
500 g
butterdej
Redskaber
rund udstikker; ø 9 cm
linseform; ø 7 cm
I alt :
140 minutter
Forb. :
100 minutter
Bagning:
15 minutter
Hvile:
20 minutter
1
Fyld
4 dlletmælk
1 brevDr. Oetker Bagestabil Kagecreme
Hæld mælken i en skål. Med et piskeris piskes cremepulveret i mælken. Pisk kagecremen 1 min. og stil den i køleskabet i 20 min.
Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.
2
Dejen
500 gbutterdej
Udstik butterdejen i runde kager med en udstikker eller et glas (ø 9-10 cm). Læg en skefuld creme på hver kage og læg dem i smurte linseforme.
Bag romkagerne midt i ovnen i 15-20 min. til de er gyldenbrune. Afkøl romkagerne på en bagerist
Bagetid
15 minutter
3
Pynt
125 gflormelis
1 spsk.varmt vand
2 tsk.Dr. Oetker Romaroma
ribsgelé (eller anden)
Lav en glasur af flormelis, vand og romaroma, og pynt romkagerne rundt i kanten. Læg en skefuld gele i midten af hver romkage.
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?
Relaterede opskrifter