Flag

Honningkagehus | Liv Martine

1 stk.
Middelsvær
120 minutter
Lav det skønneste Honningkagehus. Livs Honningkagehus er samlet med spiseligt bagelim og pyntet med fin glasur og krymmel.
Honningkagehuse (eller peberkagehuse) hører julen til. Der er uendelig måder husene kan pyntes på, og et honningkagehus fungerer som en flot (og spiselig!) julepynt gennem hele december.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
kagerulle

Ingredienser

Honningkagedej
300 ghonning
225 gbrun farin
225 gsmør
1 tsk.Dr. Oetker Natron
1 brevDr. Oetker Brunt Bagepulver
2æg str. M/L
775 ghvedemel
2 tsk.Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
fintrevet skal af 1 ubehandlet appelsin
Pynt
2 bladeDr. Oetker Husblas
Dr. Oetker Silver Pearls
Dr. Oetker Hvid Pynteglasur
Dr. Oetker Rød Pynteglasur
Dr. Oetker Grøn Pynteglasur
Samling
Dr. Oetker Bagelim

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Natron
Picture - Dr. Oetker Brunt Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
Picture - Dr. Oetker Husblas
Picture - Dr. Oetker Silver Pearls
Picture - Dr. Oetker Hvid Pynteglasur
Picture - Dr. Oetker Rød Pynteglasur
Picture - Dr. Oetker Grøn Pynteglasur
Picture - Dr. Oetker Bagelim

Du finder en skabelon til honningkagehuset på honningkagehus.dk

1

Honningkagedej

300 ghonning
225 gbrun farin
225 gsmør
1 tsk.Dr. Oetker Natron
1 brevDr. Oetker Brunt Bagepulver
2økologiske æg str. M/L
775 ghvedemel
2 tsk.Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
fintrevet skal af 1 ubehandlet appelsin

Varm honning, brun farin og smør op i en gryde. Tilsæt natron og brunt bagepulver. Sluk for varmen og lad massen boble op under omrøring. Sæt den på køl i ca. 15 minutter. Bland herefter æg, mel, vaniljeekstrakt og appelsinskal i massen og ælt dejen sammen. Kom dejen i en frysepose og læg den i køleskabet i minimum 30 minutter og gerne til dagen efter.


Tænd ovnen på 180 °C traditionel varme.

2

Udrulning

Print skabelon på honningkagehus.dk og find urtekniv og kagerulle frem. Rul dejen ud på bagepapir i ½ cm tykkelse og skær dejen ud efter skabelonen. Fordel husets dele på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag honningkagehusdelene midt i ovnen i ca. 10-12 minutter.

Bagetid: about 10 - 12 Minutes

3

Samling og pynt

2 bladeDr. Oetker Husblas
Dr. Oetker Silver Pearls
Dr. Oetker Hvid Pynteglasur
Dr. Oetker Rød Pynteglasur
Dr. Oetker Grøn Pynteglasur
Dr. Oetker Bagelim

Start med at lave ruder i vinduerne ved at sætte blade af husblas fast med bagelim på bagsiden af husets sider. Pynt derefter husets dør, sider, forside, bagside og tag med hvid, rød og grøn Pynteglasur. Lad det tørre inden huset samles. Pynt huset efter egen fantasi, husk dog at sætte evt. krymmel og kugler på mens glasuren stadig er våd. 

Saml huset ved hjælp af bagelim. Begynd fx med for- og bagside og smør lim på kanterne og saml huset med siderne. Sæt taget på til sidst ved at komme bagelim på for- og bagsidens skrå sider. 


Tip

Når huset er samlet, kan du evt. sætte et elektrisk fyrfadslys ind i det og bruge det som pynt i julen, eller du kan spise det med det samme.


Brug resterne af honningkagedejen til at udstikke kagemænd og andre figurer.