Gammeldags smørkage

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Den klassiske smørkage som vi kender den fra bageren, fyldt med både kagecreme og remonce.

10 - 14 portioner

for let øvede 75 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Gammeldags smørkage

Redskaber:

håndmixer
kagerulle
springform; ø 26 cm

Vaniljecreme:

½ brev Dr. Oetker Bagestabil Kagecreme
2 dl letmælk

Remonce:

100 g blødt smør
100 g sukker
50 g Dr. Oetker Mandelmel
1 tsk. Dr. Oetker Mandelaroma
1 pose Dr. Oetker Korender (75 g)

Wienerdej:

2 ½ dl mælk
25 g gær
1 æg str. M/L
5 spsk. sukker
1 knsp. salt
1 tsk. kardemomme
500 g hvedemel
250 g koldt smør
1 pose Dr. Oetker Korender (75 g)

Glasur med romsmag:

50 g flormelis
3 tsk. vand
½ tsk. Dr. Oetker Romaroma

Tilberedning

Tilberedning

1

Vaniljecreme

Hæld indholdet fra ½ brev Bagestabil Kagecreme i en skål og tilsæt mælk. Pisk med piskeris i ca. 1 minut. Kom cremen i køleskabet i 20 minutter. Tag cremen ud af køleskabet og rør den kort igennem og så er den klar til brug.

2

Remonce

Pisk smør, sukker, mandelmel og mandelaroma sammen i en skål til blandingen er jævn. Sæt remoncen til side på køkkenbordet.

3

Wienerdej

Lun mælken til den er fingervarm og rør gæren ud i den. Rør æg, sukker, salt og kardemomme i. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen og ælt dejen, indtil den er glat og elastisk, dette kan med fordel gøres i en standmixer med dejkrog. Hvis dejen ikke slipper kan op til 50 g mere hvedemel tilsættes, men ikke mere, dejen må ikke blive for tør.

Rul dejen ud til et rektangel, der måler ca. 50 x 30 cm. 

Skær smørret ud i tynde skiver og læg dem på 2/3 af dejen. Fold tredjedelen uden smør ind over smørret og fold til sidst den sidste tredjedel med smør ind over, så dejen ligger i tre lag med smør imellem hvert lag. Tryk siderne sammen, så smørret ikke trykkes ud, når dejen rulles.

Rul dejen ud til samme størrelse rektangel som før og fold dejen på samme måde. Gentag processen en gang til, så det i alt er gjort tre gange.

Rul til slut dejen ud igen til en 50 x 30 cm rektangel. Skær lidt over 1/3 af dejen fra på den korte led og tryk denne ned i bunden af en smurt springform (ø 26 cm), så den fylder et par cm op ad siderne. Fordel et par skefulde remonce ud i bunden, kom derefter et par skefulde kagecreme over og drys med lidt korender.

Spred resten af remoncen ud på den anden firkant dej og fordel også resten af vanillecremen ud på dejen. Drys til sidst med resten af korenderne. Rul dejen sammen til en pølse så stramt som muligt uden at trykke cremen ud.

Skær, med en skarp kniv, dejen ud i 10 skiver. Anbring to skiver i midten af springformen og læg de resterende otte rundt om (se billedet for fremgangsmåden). Tryk skiverne let sammen, så der kun er lidt afstand imellem dem. 


Lad smørkagen hæve 30 minutter et lunt sted under et fugtigt klæde.

4

Afbagning

Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.

Bag smørkagen midt i den forvarmed ovn i 45-50 minutter til den er jævnt gyldenbrun. Lad smørkagen køle lidt af, inden siden af springformen fjernes og kagen stilles til afkøling på en bagerist.

Bagetid: 45 - 50 minutter

5

Glasur med romsmag

Rør en hvid glasur af flormelis, vand og romaroma. Pynt den afkølede kage med glasur, kom lidt på midten af hver smørkagering. Kagen er bedst samme dag den er lavet.

Tip

Kagen kan bages i forvejen og lunes i ovnen inden servering. Dog skal du huske at vente med at pynte med glasur indtil efter smørkagen er opvarmet. 

Næringsindhold til opskriften Gammeldags smørkage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2315 kJ
553 kcal
1465 kJ
350 kcal
Fedt 26.70 g 16.90 g
Kulhydrat 58.67 g 37.13 g
Protein 8.65 g 5.47 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Dit samtykke omfatter også eksplicit en mulig dataoverførsel til USA i henhold til art. 49 GDPR. Se venligst vores privatlivspolitik for detaljerede oplysninger, her kan du også finde mere information om dataoverførsler til teknologiudbydere og partnere i USA. Du kan til enhver tid ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Vi bruger også teknologiudbydere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.

 

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Vi samarbejder også med partnere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.
 

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: