Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Gammeldags smørkage

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Den klassiske smørkage som vi kender den fra bageren, fyldt med både kagecreme og remonce.

10 - 14 portioner

for let øvede 75 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Gammeldags smørkage

Redskaber:

håndmixer
kagerulle
springform; ø 26 cm

Vaniljecreme:

½ brev Dr. Oetker Bagestabil Kagecreme
2 dl letmælk

Remonce:

100 g blødt smør
100 g sukker
50 g Dr. Oetker Mandelmel
1 tsk. Dr. Oetker Mandelaroma
1 pose Dr. Oetker Korender (75 g)

Wienerdej:

25 g gær
2 ½ dl mælk
1 æg str. M/L
5 spsk. sukker
1 knsp. salt
1 tsk. kardemomme
500 g hvedemel
250 g koldt smør

Glasur med romsmag:

50 g flormelis
3 tsk. vand
½ tsk. Dr. Oetker Romaroma

Tilberedning

Tilberedning

1

Vaniljecreme

Hæld indholdet fra ½ brev Bagestabil Kagecreme i en skål og tilsæt mælk. Pisk med piskeris i ca. 1 minut. Kom cremen i køleskabet i 20 minutter. Tag cremen ud af køleskabet og rør den kort igennem og så er den klar til brug.

2

Remonce

Pisk smør, sukker, mandelmel og mandelaroma sammen i en skål til blandingen er jævn. Sæt remoncen til side på køkkenbordet.

3

Wienerdej

Lun mælken til den er fingervarm og rør gæren ud i den. Rør æg, sukker, salt og kardemomme i. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen og ælt dejen, indtil den er glat og elastisk, dette kan med fordel gøres i en standmixer med dejkrog. Hvis dejen ikke slipper kan op til 50 g mere hvedemel tilsættes, men ikke mere, dejen må ikke blive for tør.

Rul dejen ud til et rektangel, der måler ca. 50 x 30 cm. 

Skær smørret ud i tynde skiver og læg dem på 2/3 af dejen. Fold tredjedelen uden smør ind over smørret og fold til sidst den sidste tredjedel med smør ind over, så dejen ligger i tre lag med smør imellem hvert lag. Tryk siderne sammen, så smørret ikke trykkes ud, når dejen rulles.

Rul dejen ud til samme størrelse rektangel som før og fold dejen på samme måde. Gentag processen en gang til, så det i alt er gjort tre gange.

Rul til slut dejen ud igen til en 50 x 30 cm rektangel. Skær lidt over 1/3 af dejen fra på den korte led og tryk denne ned i bunden af en smurt springform (ø 26 cm), så den fylder et par cm op ad siderne. Fordel et par skefulde remonce ud i bunden, kom derefter et par skefulde kagecreme over og drys med lidt korender.

Spred resten af remoncen ud på den anden firkant dej og fordel også resten af vanillecremen ud på dejen. Drys til sidst med resten af korenderne. Rul dejen sammen til en pølse så stramt som muligt uden at trykke cremen ud.

Skær, med en skarp kniv, dejen ud i 10 skiver. Anbring to skiver i midten af springformen og læg de resterende otte rundt om (se billedet for fremgangsmåden). Tryk skiverne let sammen, så der kun er lidt afstand imellem dem. 


Lad smørkagen hæve 30 minutter et lunt sted under et fugtigt klæde.

4

Afbagning

Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.

Bag smørkagen midt i den forvarmed ovn i 45-50 minutter til den er jævnt gyldenbrun. Lad smørkagen køle lidt af, inden siden af springformen fjernes og kagen stilles til afkøling på en bagerist.

5

Glasur med romsmag

Rør en hvid glasur af flormelis, vand og romaroma. Pynt den afkølede kage med glasur, kom lidt på midten af hver smørkagering. Kagen er bedst samme dag den er lavet.

Tip

Kagen kan bages i forvejen og lunes i ovnen inden servering. Dog skal du huske at vente med at pynte med glasur indtil efter smørkagen er opvarmet. 

Næringsindhold til opskriften Gammeldags smørkage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2131 kJ
509 kcal
1805 kJ
431 kcal
Fedt 27.27 g 23.11 g
Kulhydrat 57.92 g 49.08 g
Protein 6.98 g 5.91 g