Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Gammeldags smørkage

Lækkert hjemmebag, der vækker glæde.

16 - 18 portioner

for let øvede 100 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Gammeldags smørkage

Redskaber:

springform; ø 26 cm
håndmixer

Vaniljecreme:

0,5 breve Dr. Oetker Bagestabil Kagecreme
2 dl letmælk

Remonce:

100 g blødt smør
100 g sukker
50 g Dr. Oetker Mandelmel
1 tsk. Dr. Oetker Mandelaroma
1 pose Dr. Oetker Korender (75 g)

Dejen:

25 g gær
2,5 dl mælk
1 æg str. M/L
5 spsk. sukker
1 knsp. salt
1 tsk. kardemomme
500 g hvedemel
250 g koldt smør

Pynt:

50 g flormelis
3 tsk. vand
0,5 tsk. Dr. Oetker Romaroma

Tilberedning

Tilberedning

1

Vaniljecreme

Kom letmælken i en skål. Tilsæt pulveret mens der piskes i 1 min. med piskeris. Bemærk at cremen er meget fast. Stil den i køleskabet i 20 min. Efter cremen har været i køleskabet skal den have en kort omrøring og så er den klar til brug.

2

Remoncen

Pisk smør, sukker, mandelmel og mandelaroma sammen i en skål til blandingen er jævn. Sæt remoncen til side på køkkenbordet.

Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.

3

Dejen

Mælken lunes og gæren røres ud i den. Tilsæt æg, sukker, salt og kardemomme. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen og ælt dejen, indtil den er glat og elastisk. Hvis dejen ikke slipper kan op til 50 g mere hvedemel tilsættes, men ikke mere.

Rul dejen ud til et rektangel, der måler ca. 50 x 30 cm. 
Skær smørret ud i tynde skiver og læg dem på 2/3 af dejen. Fold tredjedelen uden smør ind over smørret og fold til sidst den sidste tredjedel med smør ind over, så dejen ligger i tre lag med smør imellem hvert lag. Tryk siderne sammen, så smørret ikke trykkes ud, når dejen rulles.

Rul dejen ud til samme størrelse rektangel som før og fold dejen på samme måde. Gentag processen en gang til, så det i alt er gjort tre gange.

Afslutningsvis rulles dejen igen ud til en 50 x 30 cm rektangel. Skær lidt over 1/3 af dejen fra på den korte led og tryk denne ned i bunden af en smurt springform (ø 26 cm), så den fylder et par cm op ad siderne. Fordel et par skefulde remonce ud i bunden, derpå 2 spsk. kagecreme og en smule af korenderne.

Spred resten af remoncen ud på den anden firkant dej og fordel af resten af vanillecremen herpå. Drys til sidst med resten af korenderne. Rul dejen sammen til en pølse så stramt som muligt uden at trykke cremen ud.

Med en skarp kniv skæres dejen ud i 10 skiver. Anbring to skiver i midten af springformen og læg de resterende otte rundt om (se billedet for fremgangsmåden). Tryk skiverne let sammen, så der kun er lidt afstand imellem dem. Lad smørkagen hæve 30 min. et lunt sted under et fugtigt klæde.

Bag smørkagen midt i ovnen, 45-50 min. til den er jævnt gyldenbrun og en tandstik kommer ren ud. Lad smørkagen køle lidt af, inden siden af springformen fjernes og kagen stilles til afkøling på en bagerist.

4

Pynt

Rør en hvid glasur af flormelis, vand og romaroma. Pynt med glasuren på midten af hver smørkagering og servér den samme dag. 

Tip

Kagen kan bages i forvejen og lunes i ovnen inden servering. Dog skal du huske ikke at pynte med glasur indtil efter smørkagen er opvarmet. 

Næringsindhold til opskriften Gammeldags smørkage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1499kJ
358kcal
1809kJ
432kcal
Fedt 19.18g 23.11g
Kulhydrat 40.73g 49.07g
Protein 4.91g 5.91g