Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Gul marmelade

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften recipe.rating.rated.msg
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Hjemmelavet syltetøj smager bare bedst!

about 5 - 6 glas

for let øvede 100 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Gul marmelade

Gul marmelade:

4 ubehandlede appelsiner (500 g frugtkød)
Strimler af skal fra en ubehandlet appelsin (kun det gule)
4 dl vand
2 dl æblemost
200 g rå, revne gulerødder
150 g tørrede, hakkede abrikoser
2 spsk. friskrevet ingefær
saft fra 1 citron
500 g sukker
3 tsk. Dr. Oetker Geleringspulver til marmalade, 1½ kg frugt
2 spsk. sukker

Tilberedning

Tilberedning

1

Gul marmelade

Brug skrællen fra den ene af de 4 appelsiner: Skræl tyndt med en kartoffelskræller og skær i tynde strimler – kun det orange. Gem frugtkødet. Skræl resten af appelsinerne, og skær skrællen i mindre tern. Den hvide del af skrællen må gerne blive på, det giver en god, bitter smag.

2

Kog frugtkød, tern og strimler sammen med vand og æblemost i ca. 10 minutter til blandingen er mør. Tilsæt gulerod, abrikos, ingefær og citronsaft, og kog blandingen yderligere 5 minutter. Tilsæt sukker og kog lidt videre.

Bland geleringspulver med 2 spsk. sukker og drys det i blandingen under omrøring. Kog ½ minut mere, og hæld marmeladen på rene glas. Dæk med film, og opbevar marmeladen i køleskabet.

Næringsindhold til opskriften Gul marmelade

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2562kJ
612kcal
615kJ
147kcal
Fedt 1.07g 0.26g
Kulhydrat 146.28g 35.08g
Protein 2.57g 0.62g