Læg husblas i blød i koldt vand.
Kom appelsinsaft, revet appelsinskal, sukker, Vanilla Paste og æg i en tykbundet gryde. Varm det op over middel varme, under konstant piskning, til massen begynder at tykne let. Det tager 5-10 minutter, pas på ikke at bruge for høj varme, da der er risiko for at ægget skiller.
Si massen over i en skål for at fjerne appelsinskal og evt. frugtkød, tilsæt smør og Concentrated Orange Colour indtil den ønskede orange farve opnås. Rør indtil smørret er helt smeltet ind i appelsincurden. Vrid husblassen fri for vand, og smelt den ned i den varme appelsincurd.
Kom appelsincurden i et rent og skoldet glas og kom den på køl. Brug den inden for 3-4 dage.
Appelsincurden kan fryses. Lad den tø op i køleskabet natten over og rør den igennem inden brug.
Prøv at servere appelsincurd på nybagte scones, fx vores lækre julescones med appelsin, korender og marcipan. Find opskriften her.
Relaterede opskrifter