Flag

Appelsin curd

about 250 ml
Middelsvær
25 minutter
Du kender måske lemon curd, men har du prøvet appelsin curd? Perfekt på scones eller som fyld i kager.
Du kender måske lemoncurd, men her har vi lavet en opskrift på appelsincurd og den er mindst lige så god som den klassiske lemoncurd. Appelsincurd minder lidt om marmelade ved at den er tyk i konsistensen og er baseret på frugtsaft, men modsat marmelade indeholder den også smør og æg og den e...
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
si

Ingredienser

Appelsin curd
1 bladDr. Oetker Husblas
150 mlappelsinsaft , saften fra 2-3 appelsiner
revet skal fra 3 ubehandlede appelsiner
70 gsukker
1 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
1æg str. M/L
50 gsmør i tern
Dr. Oetker Concentrated Orange Colour

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Husblas
Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste
Picture - Dr. Oetker Concentrated Orange Colour
1

Appelsin curd

1 bladDr. Oetker Husblas
150 mlappelsinsaft , saften fra 2-3 appelsiner
revet skal fra 3 ubehandlede appelsiner
70 gsukker
1 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
1æg str. M/L
50 gsmør i tern
Dr. Oetker Concentrated Orange Colour

Læg husblas i blød i koldt vand. 

Kom appelsinsaft, revet appelsinskal, sukker, Vanilla Paste og æg i en tykbundet gryde. Varm det op over middel varme, under konstant piskning, til massen begynder at tykne let. Det tager 5-10 minutter, pas på ikke at bruge for høj varme, da der er risiko for at ægget skiller. 

Si massen over i en skål for at fjerne appelsinskal og evt. frugtkød, tilsæt smør og Concentrated Orange Colour indtil den ønskede orange farve opnås. Rør indtil smørret er helt smeltet ind i appelsincurden. Vrid husblassen fri for vand, og smelt den ned i den varme appelsincurd. 

Kom appelsincurden i et rent og skoldet glas og kom den på køl. Brug den inden for 3-4 dage.


Tips
Picture - Julescones

Appelsincurden kan fryses. Lad den tø op i køleskabet natten over og rør den igennem inden brug.


Prøv at servere appelsincurd på nybagte scones, fx vores lækre julescones med appelsin, korender og marcipan. Find opskriften her.