Flag

Hindbær flødebollestænger

8 stk.
Middelsvær
40 minutter
Flødebollestænger på marcipanbund med lyserødt hindbærskum. Pyntet med spiselige blomster er disse flødeboller et festligt indslag på ethvert kagebord!
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
kagerulle
udstikker 4 x 10 cm
håndmixer
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker stjernetyl; ø 16 mm
termometer

Ingredienser

Marcipanbunde
200 gmarcipan
about 2 spsk.flormelis til udrulning
Flødebolleskum med hindbær
1 poseDr. Oetker Flødebolleskum
2 spsk.frysetørrede hindbær
2 tsk.hindbærstøv
Dr. Oetker Concentrated Pink Colour
Chokoladeovertræk
300 gmørk chokolade
30 gDr. Oetker Kakaosmør
spiselige blomster f.eks. duftgeranium

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Flødebolleskum
Picture - Dr. Oetker Concentrated Pink Colour
Picture - Dr. Oetker Kakaosmør

Tænd ovnen på 180 °C varmluft.

1

Marcipanbunde

200 gmarcipan
2 spsk.flormelis til udrulning

Rul marcipanen ud i lidt flormelis for at undgå at den klistre fast til bordpladen. Rul marcipanen til en tykkelse på 3 mm og udstik bundene med udstikkeren (alternativt kan bundende udskæres med en kniv i en størrelse på 4 x 10 cm).

Kom bundene på en bageplade og bag bundene i 6-7 minutter. De skal være let gyldne. Afkøl bundene. Det er vigtigt at de er helt kolde inden flødebolleskummet sprøjtes på.

Bagetid: 6 - 7 Minutes

2

Flødebolleskum med hindbær

1 poseDr. Oetker Flødebolleskum
2 spsk.frysetørrede hindbær
2 tsk.hindbærstøv
Dr. Oetker Concentrated Pink Colour

Kom indholdet af en pose Flødebolleskum i en ca. 3 liter stor skål. Tilsæt 1 dl kogende vand. Pisk med en håndmixer på laveste hastighed til pulveret er opløst. Pisk derefter på højeste effekt i 5-6 minutter. Bevæg konstant håndmixeren rundt i hele skålen, imens der piskes energisk. Hvis marengsmassen kravler meget op ad piskerisene, løftes håndmixeren op i toppen af massen, imens der piskes videre. Blandingen er klar, når marengsmassen er kølet ned til stuetemperatur og er luftig og helt stiv. Alternativt kan Flødebolleskum piskes på en standmixer med piskeris.

Tilføj Pink Concentrated Colour og hindbærstøv og pisk i yderligere 30 sekunder. Når skummet er helt stift og "sidder fast" i piskeriset og farven og hindbærstøvet er optaget i flødebolleskummet, vendes frysetørret hindbær forsigtigt i med en dejskraber.

Hæld skummet på en sprøjtepose med en åben stjernetyl (ø 16 mm). Hold et fast greb i bunden af posen og sprøjt i cirkelbevægelser på marcipanbundene. Der er plads til ca. 5 cirkler på hver bund. Sørg for at flødebolleskummet hæfter sig godt fast på bunden. 

Kom flødebollerne på køl og lad dem sættes sig, mens chokoladen tempereres. 

3

Chokoladeovertræk

Picture - Hindbær flødebollerstænger step
300 gmørk chokolade
30 gDr. Oetker Kakaosmør
spiselige blomster f.eks. duftgeranium

Temperér den mørke chokolade sammen med kakaosmørret. Se en guide til korrekt temperering af chokolade her. Det er vigtigt at chokoladen ikke bliver for varm.

Kom chokoladen i en passende plastikbøtte, så det er nemt at overtrække flødebollerne. 

Tag godt fast i bunden med skum på og dyb den i chokoladen, så det lige nøjagtig dækker flødebolleskummet og kanten af bunden. Sørg for at alt flødebolleskummet er dækket af chokolade. Lad chokoladen dryppe af flødebollen, placér derefter flødebollen på et stykke bagepapir. Gentag processen med de andre flødeboller. 

Lad chokoladen stivne inden servering.  


Om opskriften

Denne opskrift er udviklet af vores ambassadør Tanja som står bag Instagramprofilen @CrumbsByTanja, hvor hun deler billeder af sine smukke kager.