Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Hjertekage af mørdej med jordbærmousse og friske bær

Er du vild med talkage og bogstavkage? Så vil du elske denne søde hjertekage. Den er lavet på mørdej, og er pyntet med jordbærmousse og friske bær.

8 portioner

nem 40 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Hjertekage af mørdej med jordbærmousse og friske bær

Bunde:

240 g hvedemel
50 g flormelis
1 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
150 g koldt smør i tern
1 stk. æg str. M/L

Jordbærmousse:

1 brev Dr. Oetker Cake Mousse Strawberry Taste
2,5 dl mælk
Dr. Oetker Concentrated Red Colour (ca. 2 dråber)

Pynt:

friske jordbær , en lille bakke
friske hindbær , en lille bakke
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls
Dr. Oetker Princess Lillifee-krymmel
Download til opskrift

Tilberedning

Tilberedning

1

Forberedelse

print hjerteskabelonen ud på et stykke papir. Klip herefter hjertet ud. Nu har du en skabelon til kagebundene.

2

Bunde

Bland mel, flormelis og vaniljesukker sammen i en skål. Smuldr smørret heri til konsistensen er som rasp. Saml massen med et pisket æg. Det er ikke sikkert, at du skal bruge hele ægget. Det er vigtigt, at du arbejder hurtigt med dejen. Del dejen i tre portioner. Rul dejen let flad, pak den i film og sæt den koldt i 30 minutter.

Tænd ovnen på 180 °C varmluft eller 200 °C traditionel varme. Rul den kolde dej ud, evt. mellem to stykker bagepapir. Hver dej skal være ca. 1/2 cm tyk. Sørg for at den er bred nok til, at skabelonen kan placeres oven på dejen.

Placer herefter skabelonen oven på den første dej. Skær forsigtigt hjertet ud med en skarp kniv. Gentag denne process med de to andre bunde.

Bag bundene en ad gangen ved 180 °C varmluft eller 200 °C traditionel varme i ca. 10 minutter. De er færdige, når kagerne er let gyldne. Lad dem køle helt af.

3

Jordbærmousse

Bland et brev Cake Mousse Strawberry Taste med mælk. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed til moussen er luftig. Bland et par dråber Concentrated Red Colour i moussen. Fyld kagemoussen i en sprøjtepose med en rund tylle.

4

Samling

Placer den ene bund på et serveringsfad eller bræt. Sprøjt små bobler af mousse på bunden. Du skal bruge ca. 1/3 af moussen. Læg forsigtigt den anden bund ovenpå. Sprøjt yderligere 1/3 af moussen på. Læg forsigtigt den tredje bund ovenpå. Sprøjt den sidste del af moussen på.

Ønskes en blød kiksebund, sættes kagen i køleskabet et par timer eller natten over.

5

Pynt

Halver jordbærene. Pynt den afkølede kage med jordbær, hindbær, Chocolate Silver Pearls og Princess Lillifee-krymmel. Gem de resterende jordbær og hindbær.

Tips og tricks

Du kan med fordel samle dejen til bundene i en foodprocessor. Hæld blot de tørre ingredienser i og blend smørret i med pulsefunktion.

Næringsindhold til opskriften Hjertekage af mørdej med jordbærmousse og friske bær

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1595kJ
381kcal
1750kJ
418kcal
Fedt 0g 0g
Kulhydrat 47.51g 52.21g
Protein 0g 0g