Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Honningkage med smørcreme

Med denne kageopskrift får du en fantastisk velsmagende julekage.

12 - 16 portioner

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Honningkage med smørcreme

Redskaber:

springform; ø 20 cm
håndmixer

Kagedej:

100 g blødt smør
150 g sukker
1 dl honning
1 æg str. M/L
1 dl letmælk
240 g hvedemel
1 bæger Dr. Oetker Appelsinskal (100 g) - kan undlades
1 brev Dr. Oetker Brunt Bagepulver

Smørcreme:

100 g flormelis
0,5 dl kogende vand
175 g blødt smør

Pynt:

200 g mørk chokolade

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 150 ºC traditionel varme.

1

Kagedej

Smelt smør, sukker og honning i en gryde, og lad det køle lidt af. Rør æg og mælk i smørblandingen. Bland hvedemel, appelsinskal og brunt bagepulver i en skål. Bland melblandingen i dejen, og kom den i en smurt springform.

Bag kagen midt i ovnen i 50-55 min. 

Lad kagen afkøle helt på en bagerist, og flæk den over i to halvdele.

2

Smørcreme & pynt

Pisk flormelis, vand og smør sammen. Fordel smørcremen på den ene kagehalvdel, og læg den anden bund ovenpå. Smelt chokoladen og hæld den ud over kagen, får den får et fint jævnt overtræk.

Lad kagen hvile i køleskabet inden den skæres ud, gerne til næste dag.

Næringsindhold til opskriften Honningkage med smørcreme

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1587kJ
379kcal
1825kJ
436kcal
Fedt 0g 0g
Kulhydrat 0g 0g
Protein 0g 0g

Dr. Oetker tilbagekalder Chocolate Silver Pearls med udeklareret indhold af mælkeprotein

Der er desværre fundet indhold af mælkeprotein i dekorationsproduktet, hvilket ikke fremgår af etiketten. Det kan således fremkalde en allergisk reaktion hos forbrugere, der lider af mælkeallergi. Alle andre kan trygt spise sølvperlerne.

Sølvperlerne er blevet solgt siden primo 2018 i Meny, Spar, Kvickly, SuperBrugsen, DagligBrugsen, Liva, Løvbjerg og enkelte små supermarkedskæder samt Dr. Oetker Kagerullen i Tivoli og online på Bagetid.dk, Abashop.dk.

EAN kode 701073061060

Alle batchkoder og holdbarhedsdatoer er desværre forkert mærket.

 

Hvis man har mælkeallergi kan man returnere produktet ved at kontakte os på følgende telefon og email.