Flag

Honningkage med smørcreme

12 - 16 portioner
Middelsvær
165 minutter
Den klassiske honningkage med chokolade, med denne kageopskrift får du en fantastisk velsmagende julekage.
Honningkager findes i mange former og typer. Denne version er en blød kage bagt med kandiseret appelsinskal og lagt i lag med en sød og cremet smørcreme, til slut toppet med smeltet mørk chokolade. Så kan det vist ikke blive meget mere klassisk julet.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
Dr. Oetker Retro springform; ø 20 cm
håndmixer

Ingredienser

Honningkagedej
100 gsmør
150 gsukker
1 dlhonning
240 ghvedemel
1 bægerDr. Oetker Appelsinskal (100 g) - kan undlades
1 brevDr. Oetker Brunt Bagepulver
1 dlletmælk
1æg str. M/L
Smørcreme
100 gflormelis
½ dlkogende vand
175 gblødt smør
Chokoladeovertræk
200 gmørk chokolade

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Appelsinskal (100 g) - kan undlades
Picture - Dr. Oetker Brunt Bagepulver

Tænd ovnen på 150 ºC traditionel varme.

1

Honningkagedej

100 gsmør
150 gsukker
1 dlhonning
240 ghvedemel
1 bakkeDr. Oetker Appelsinskal (100 g), kan undlades
1 brevDr. Oetker Brunt Bagepulver
1 dlletmælk
1æg

Smelt smør, sukker og honning i en gryde, lad det køle let. 

Bland hvedemel, appelsinskal og brunt bagepulver i en skål. 

Rør æg og mælk i den let afkølet smørblanding. Tilsæt melblandingen og rør dejen sammen. Kom dejen i en smurt springform (ø 20 cm), gerne med bagepapir i bunden.

Bag kagen midt i ovnen i 50-55 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Lad kagen afkøle helt på en bagerist. 

Del den afkølede kage i to, så der bliver to bunde.

Bagetid: 50 - 55 Minutes

2

Smørcreme

100 gflormelis
½ dlkogende vand
175 gblødt smør

Kom flormelis, kogende vand og smør i en skål og pisk det til det er lyst og luftigt. Fordel smørcremen jævnt på den nederste bund, læg derefter den anden bund ovenpå. 

3

Chokoladeovertræk

200 gmørk chokolade

Hak chokoladen groft og smelt den over vandbad eller i mikroovn. Hæld chokoladen over toppen af kagen og fordel den så kagen får et fint jævnt overtræk.


Lad kagen hvile i køleskabet inden den serveres, gerne til næste dag.


Tip

Hvis du vil være sikker på at din chokolade tempereres korrekt, så har vi samlet alle vores tips og tricks til chokolade og chokoladetemperering