Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Honningkage med smørcreme

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Den klassiske honningkage med chokolade, med denne kageopskrift får du en fantastisk velsmagende julekage.

12 - 16 portioner

for let øvede 50 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Honningkage med smørcreme

Redskaber:

Dr. Oetker Retro springform; ø 20 cm
håndmixer

Honningkagedej:

100 g smør
150 g sukker
1 dl honning
240 g hvedemel
1 bæger Dr. Oetker Appelsinskal (100 g) - kan undlades
1 brev Dr. Oetker Brunt Bagepulver
1 dl letmælk
1 æg str. M/L

Smørcreme:

100 g flormelis
½ dl kogende vand
175 g blødt smør

Chokoladeovertræk:

200 g mørk chokolade

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 150 ºC traditionel varme.

1

Honningkagedej

Smelt smør, sukker og honning i en gryde, lad det køle let. 


Bland hvedemel, appelsinskal og brunt bagepulver i en skål. 


Rør æg og mælk i den let afkølet smørblanding. Tilsæt melblandingen og rør dejen sammen. Kom dejen i en smurt springform (ø 20 cm), gerne med bagepapir i bunden.


Bag kagen midt i ovnen i 50-55 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Lad kagen afkøle helt på en bagerist. 


Del den afkølede kage i to, så der bliver to bunde.

2

Smørcreme

Kom flormelis, kogende vand og smør i en skål og pisk det til det er lyst og luftigt. Fordel smørcremen jævnt på den nederste bund, læg derefter den anden bund ovenpå. 

3

Chokoladeovertræk

Hak chokoladen groft og smelt den over vandbad eller i mikroovn. Hæld chokoladen over toppen af kagen og fordel den så kagen får et fint jævnt overtræk.


Lad kagen hvile i køleskabet inden den serveres, gerne til næste dag.

Tip

Hvis du vil være sikker på at din chokolade tempereres korrekt, så har vi samlet alle vores tips og tricks til chokolade og chokoladetemperering

Næringsindhold til opskriften Honningkage med smørcreme

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1583 kJ
378 kcal
1817 kJ
434 kcal
Fedt 21.47 g 24.68 g
Kulhydrat 42.92 g 49.33 g
Protein 3.45 g 3.96 g