Honningkage med smørcreme

(0)
5 3 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Den klassiske honningkage med chokolade, med denne kageopskrift får du en fantastisk velsmagende julekage.

12 - 16 portioner

for let øvede 50 Minutter

Honningkager findes i mange former og typer. Denne version er en blød kage bagt med kandiseret appelsinskal og lagt i lag med en sød og cremet smørcreme, til slut toppet med smeltet mørk chokolade. Så kan det vist ikke blive meget mere klassisk julet.

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Honningkage med smørcreme

Redskaber:

Dr. Oetker Retro springform; ø 20 cm
håndmixer

Honningkagedej:

100 g smør
150 g sukker
1 dl honning
240 g hvedemel
1 bæger Dr. Oetker Appelsinskal (100 g) - kan undlades
1 brev Dr. Oetker Brunt Bagepulver
1 dl letmælk
1 æg str. M/L

Smørcreme:

100 g flormelis
½ dl kogende vand
175 g blødt smør

Chokoladeovertræk:

200 g mørk chokolade

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 150 ºC traditionel varme.

1

Honningkagedej

Smelt smør, sukker og honning i en gryde, lad det køle let. 

Bland hvedemel, appelsinskal og brunt bagepulver i en skål. 

Rør æg og mælk i den let afkølet smørblanding. Tilsæt melblandingen og rør dejen sammen. Kom dejen i en smurt springform (ø 20 cm), gerne med bagepapir i bunden.

Bag kagen midt i ovnen i 50-55 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Lad kagen afkøle helt på en bagerist. 

Del den afkølede kage i to, så der bliver to bunde.

Bagetid: 50 - 55 minutter

2

Smørcreme

Kom flormelis, kogende vand og smør i en skål og pisk det til det er lyst og luftigt. Fordel smørcremen jævnt på den nederste bund, læg derefter den anden bund ovenpå. 

3

Chokoladeovertræk

Hak chokoladen groft og smelt den over vandbad eller i mikroovn. Hæld chokoladen over toppen af kagen og fordel den så kagen får et fint jævnt overtræk.


Lad kagen hvile i køleskabet inden den serveres, gerne til næste dag.

Tip

Hvis du vil være sikker på at din chokolade tempereres korrekt, så har vi samlet alle vores tips og tricks til chokolade og chokoladetemperering

Næringsindhold til opskriften Honningkage med smørcreme

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1633 kJ
390 kcal
1758 kJ
420 kcal
Fedt 20.48 g 22.03 g
Kulhydrat 42.87 g 46.10 g
Protein 3.58 g 3.85 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: