Hvid chokolade-konfektkage med lakrids

(0)
5 11 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Prøv denne uovertrufne chokolade-konfektkage. Den er nem at lave og smager himmelsk!

10 - 14 portioner

nem 30 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Hvid chokolade-konfektkage med lakrids

Redskaber:

håndmixer
springform; ø 24 cm

Kagedej:

150 g smør
150 g hvid chokolade
150 g lyst rørsukker
3 æg str. M/L
2 spsk. lakridspulver
2 poser Dr. Oetker Mandelmel (100 g)

Pynt:

1 spsk. flormelis
1 spsk. lakridspulver

Tilberedning

Tilberedning

Om kagen - Sif Orellana

"Denne kage er helt uovertruffen. Lige for tiden ligger den på en suveræn førsteplads på kage-repertoiret hjemme hos os - ikke mindst hos mine drenge. Min ene søn har ligefrem præsteret at drømme om den om natten. Den stammer fra en af mine dejlige læsere, Camilla Biesbjerg. 


Jeg har nogle gange skåret den ud i helt små stykker og stukket en tandstikker med et friskt hindbær på ned igennem hvert stykke. Det er ideelt til en buffet. Opskriften er én blandt mange nemme kageopskrifter i min seneste bog, Spilopper & stjerneskud" - Sif Orellana.

1

Kagedej

Tænd ovnen på 175 °C traditionel ovn.


Smelt smør og hvid chokolade forsigtigt i en gryde ved svag varme. Tag gryden af varmen og lad blandingen køle lidt af.

Pisk rørsukker, æg og lakridspulver luftigt med en håndmixer. Tilsæt den afkølede chokoladeblanding og pisk videre ganske kort. Vend derefter mandelmelet i dejen. Fordel dejen jævnt i en smurt springform (ø 24 cm), med bagepapir i bunden.

Bag kagen midt i ovnen i 40-45 minutter. Kagen virker ubagt, men det er meningen. Lad kagen køle af. 


Kom kagen i køleskabet, helst 1 døgn, så bliver den fast og konfektagtig. Kagen kan dog sagtens serveres samme dag, sæt den da i køleskab så længe som det er muligt.

2

Pynt

Bland flormelis og lakridspulver i en lille skål. Sigt blandingen over kagen lige inden servering.

Tip

Server kagen som en dessertanretning. Top et stykke med lidt flødeskum og drys med blåbær eller andre bær.

Opskriften er venligst udlånt af Sif Orellanas bog "Spilopper & Stjerneskud".

Næringsindhold til opskriften Hvid chokolade-konfektkage med lakrids

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1277 kJ
305 kcal
1905 kJ
455 kcal
Fedt 19.71 g 29.41 g
Kulhydrat 25.88 g 38.62 g
Protein 4.44 g 6.63 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: