Hvidvinsgelé med rosmarin

(0)
5 2 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Gelé er ikke så svært at lave som du måske tror, prøv denne hjemmelavet gelé med hvidvin og frisk rosmarin. Perfekt til ost!

ca. 1400 ml

nem 40 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Hvidvinsgelé med rosmarin

Hvidvinsgelé:

2 - 3 rosmarinkviste
1 l hvidvin
1 kg sukker
1 brev Dr. Oetker Geleringspulver til gelé
¼ - ½ tsk. Dr. Oetker Vinsyre , evt.

Tilberedning

Tilberedning

1

Hvidvinsgelé

Skyld rosmarinkvistene og skold dem kort i kogende vand. Kom rosmarin og hvidvin i en gryde. Bland Geleringspulver til gelé med 2 spsk. af sukkeret. Rør blandingen i den kolde hvidvin og bring det derefter i kog under omrøring.

Drys resten af sukkeret i gryden under omrøring og lad det koge i ca. 10 minutter ved svag varme. Lav geleringstesten som beskrevet i nedenstående afsnit, hvis geléen ikke løber helt sammen når der trækkes en finger igennem den på den kolde tallerken, så er den klar til at komme på glas. Prøv ellers at tilsætte en lille smule Vinsyre. Vinsyren kan også tilsættes, hvis geléen smager lidt for sødt.

Fjern rosmarinkvistene, skum geleen og hæld den på små rengjorte, skoldede glas. Anvend helst små glas, da gelé i store glas kan have svært ved at stivne. 


Kom skoldede låg på imens geléen stadig er varm, dette øger holdbarheden på geléen, men det kan dog skabe lidt kondens i låget. Hvis dette skal undgås så vent med at komme låg på. Læg i stedet et rent viskestykke hen over glassene og lad geléen stå til den er helt kold. Når geléen er kold kommes skoldede låg på. Ved brug af denne metode undgås kondensvand, men holdbarheden kan være lidt kortere, da geléen er udsat for mikroorganismer fra luften.

Opbevar geléen i køleskabet.

Geleringstest

Geleringstesten bruges til at teste om geléen vil sætte sig, når den er kølet hel ned. Start med at komme en tallerken i fryseren, så den er helt kold, til når du skal lave geleringstesten.

Tag en skefuld af den varme gelé og kom den på den kolde tallerken fra fryseren, lad den køle lidt. Hvis geléen stivner, så man kan trække en finger igennem og den ikke flyder helt sammen igen, så er geléen som den skal være. 

Er geléen for tynd, skal den koges op med ekstra geleringspulver, blandet med sukker, for at få den ønskede konsistens, eller du kan prøve at tilsætte lidt Vinsyre eller Citronsyre, da dette også kan hjælpe med at få geléen til at sætte sig, det vil dog gøre geléen mere syrlig.

Tips

En lille rosmarinkvist pynter fint i geléen. Hvis du ønsker dette, så klip små rosmarinkviste og hæld kogende vand over. Kom en lille kvist i hvert glas inden geléen hældes over. Vær dog opmærksom på at rosmarinen bliver ved med at give smag til geléen, så hvis geléen står lidt, kan rosmarinsmagen blive meget kraftig.


Det er sjældent man har en hel liter vin, derfor kan opskriften også nemt halveres. Brug blot en halv pose dvs. 10 g Geleringspulver til Gelé, det svarer også til 15 ml eller 3 strøgne måle-tsk. Hvis du bruger almindelige teskeer vil det blive mere upræcist, hvor meget du får målt af.

Find tips og tricks til din syltning på vores temaside Sylt med Oetker.

Næringsindhold til opskriften Hvidvinsgelé med rosmarin

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 8 kJ
2 kcal
1005 kJ
240 kcal
Fedt 0.00 g 0.01 g
Kulhydrat 0.51 g 51.05 g
Protein 0.00 g 0.06 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: