Flag

Hyldeblomstdrik

1500 - 2000 ml
Nem
5790 minutter
En skøn læskende drik, med en dejlig og frisk smag af hyldeblomst. Nyd den afkølet på en varm sommerdag.
Hjemmelavet hyldeblomstsaft kan bare noget helt særligt og så er det nemt at lave! Det kræver ikke særlig meget af dig at lave en portion hyldeblomstdrik, kun lidt tålmodighed for drikken skal trække nogle dage, før den er klar. Citron og citronsyre gør saften frisk og lækker og øger holdbarheden...
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image

Ingredienser

Hyldeblomstdrik
2citroner - ubehandlede
40blomstrende hyldeblomstskærme
1 kgsukker
2 breveDr. Oetker Citronsyre
1 ½ lkogende vand

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Citronsyre
1

Hyldeblomstdrik

2citroner - ubehandlede
40blomstrende hyldeblomstskærme
1 kgsukker
2 breveDr. Oetker Citronsyre
1 ½ lkogende vand

Vask citronerne og skær dem i tynde skiver. Klip de groveste stilke af hyldeblomstskærmene. Læg citroner og hyldeblomstskærme i en stor skål sammen med sukker og citronsyre. Hæld kogende vand over og rør til sukker og citronsyre er opløst. 

Dæk skålen til og lad den stå køligt og trække i 4-6 dage.

Si saften og hæld den på flasker, eller fyld den i poser til nedfrysning. Hvis drikken fryses eller drikkes kort tid efter den er lavet behøver den ingen konservering.


Tips

Bland den koncentrerede saft med koldt eller kogende vand efter smag. Eller prøv at komme en smule af saften i et champagneglas og top op med en mousserende vin, det er en let og dejlig velkomstdrink på en varm sommerdag.

Prøv også vores lidt anderledes opskrift på Hyldeblomstdrik med ingefær eller prøv at lave en en sød og frisk Rabarbersaft med vanilje.