Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Is af vinterrabarber, hertil hasselnødde-vaniljetuilles

Dessert til den søde tand.

6 - 8 portioner

for let øvede 100 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Is af vinterrabarber, hertil hasselnødde-vaniljetuilles

Rabarberkompot:

500 g rabarber
100 g sukker
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
saft fra 1 citron (ubehandlet)
0,5 dl vand

Iscreme:

4 dl piskefløde
1,5 dl sødmælk
2 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
6 pasteuriserede æggeblommer
175 g sukker

Hasselnødde-vaniljetuilles:

130 g sukker
0,5 dl fløde
2 spsk. honning
1 knsp. fint salt
1 tsk. Dr. Oetker Vaniljearoma
1 spsk. hvedemel med top
2 poser Dr. Oetker Hasselnøddeflager (100 g)
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste

Tilberedning

Tilberedning

1

Rababerkompot

Skyl rabarberne og skær dem i stykker af 2-3 cm. Kog rabarberne møre i en gryde ved svag varme sammen med sukker, Vanilla Paste, citron og vand. Tag kompotten af varmen og stil den til side imens iscremen tilberedes.

2

Iscreme

Hæld fløde og mælk i en gryde og tilsæt Vanilla Paste. Varm forsigtigt blandingen op til kogepunktet. Tag derefter gryden af varmen og lad den stå og trække i 15-20 minutter.

Pisk æggeblommer og sukker sammen i en skål. Varm flødeblandingen op igen, hæld den i æggemassen i en tynd stråle. Hæld cremen tilbage i gryden og lad den forsigtigt tykne under omrøring ved svag varme. Cremen må ikke koge da den kan begynde at klumpe. Test om cremen har den rette konsistens ved at dække bagsiden af en ske og trække en streg med fingeren gennem. Hvis cremen ikke løber, er den færdig.

Blend rabarberkompotten og vend den i den afkølede iscreme. Isen kan nu fryses på en ismaskine efter anvisninger. Fryses den på almindelig vis hældes den i en form og dækkes enten med film eller et låg som passer til formen. Frys isen i mindst 8 timer, og rør gerne i den en gang hver time de første 3 timer.

3

Hasselnødde-vaniljetuilles

Tænd ovnen på 180 °C traditionel varme. Beklæd to bradepander med bagepapir.

Varm sukker, fløde, honning, salt og vaniljearoma op i en gryde ved middelvarme. Når blandingen begynder at boble tages gryden af varmen, og mel og hasselnødder tilsættes.

Rør tuillesdejen jævn og sæt den på bagepladerne med to spiseskeer. Der skal være god afstand imellem, da kagerne flyder meget ud. Bag tuillene i 6-8 minutter, til de er jævnt gyldne - ydersiden en smule mere end midten.

Stil isen i køleskabet i 30-45 minutter inden den serveres sammen med tuillerne.

Næringsindhold til opskriften Is af vinterrabarber, hertil hasselnødde-vaniljetuilles

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2809kJ
671kcal
1147kJ
274kcal
Fedt 39.18g 15.99g
Kulhydrat 72.65g 29.65g
Protein 7.74g 3.16g