Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Jordbærtærte med vaniljemousse

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften recipe.rating.rated.msg
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Prøv denne alternative version af en jordbærtærte. Tærten er fyldt med en vaniljemousse og toppe med friske jordbær.

10 - 12 portioner

nem 30 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Jordbærtærte med vaniljemousse

Redskaber:

tærteform; ø 22 cm
håndmixer

Mørdej:

150 g hvedemel
50 g sukker
1 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
100 g smør
1 æggeblomme str. M/L
100 g mørk chokolade , finthakket

Vaniljemousse:

1 brev Dr. Oetker Cake Mousse Vanilla Taste
2 ½ dl letmælk
500 g friske jordbær

Tilberedning

Tilberedning

1

Mørdej

Bland hvedemel, sukker og vaniljesukker. Smuldr smørret i blandingen og saml dejen med æggeblomme. Ælt dejen hurtigt sammen, form den til en kugle og tryk den flad. Pak dejen ind i plastfilm, og læg den i køleskabet i mindst 30 minutter.


Tænd ovnen på 200°C traditionel varme.



Rul dejen ud på et meldrysset bord, og læg den i en smurt tærteform, tryk dejen godt ud i formen og skær kanten fri for overskydende dej. Læg et stykke bagepapir oven på bunden og fyld op med tørrede linser, bønner eller kikærter, så dejen og siderne holdes på plads. 


Bag tærtebunden nederst i ovnen i 15-20 minutter. Fjern forsigtigt bagepapiret med bønnerne, og bag bunden i yderligere 5 min. til den er sprød og gylden. Drys straks hakket chokolade over den varme tærtebund og smør chokoladen ud i et jævnt lag. Lad tærtebunden køle helt af så chokoladen sætter sig.

2

Vaniljemousse

Bland brevets indhold med 2½ dl letmælk. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed. Fyld tærtebunden med vaniljemousse. Skyld og rens jordbærrene og skær dem i skiver. Kom jordbærrene ovenpå vaniljemoussen. Bærrene kan evt. drysses med lidt vaniljesukker og pyntes med lidt mynte eller citronmelisse.

Næringsindhold til opskriften Jordbærtærte med vaniljemousse

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1017kJ
243kcal
1072kJ
256kcal
Fedt 13.50g 14.21g
Kulhydrat 26.66g 28.07g
Protein 3.40g 3.57g