Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Jordbærtærte med vaniljemousse

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Prøv denne alternative version af en jordbærtærte. Tærten er fyldt med en vaniljemousse og toppe med friske jordbær.

10 - 12 portioner

nem 30 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Jordbærtærte med vaniljemousse

Redskaber:

tærteform; ø 22 cm
håndmixer

Mørdej:

150 g hvedemel
50 g sukker
1 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
100 g smør
1 æggeblomme str. M/L
100 g mørk chokolade , finthakket

Vaniljemousse:

1 brev Dr. Oetker Cake Mousse Vanilla Taste
2 ½ dl letmælk
500 g friske jordbær

Tilberedning

Tilberedning

1

Mørdej

Bland hvedemel, sukker og vaniljesukker. Smuldr smørret i blandingen og saml dejen med æggeblomme. Ælt dejen hurtigt sammen, form den til en kugle og tryk den flad. Pak dejen ind i plastfilm, og læg den i køleskabet i mindst 30 minutter.


Tænd ovnen på 200°C traditionel varme.



Rul dejen ud på et meldrysset bord, og læg den i en smurt tærteform, tryk dejen godt ud i formen og skær kanten fri for overskydende dej. Læg et stykke bagepapir oven på bunden og fyld op med tørrede linser, bønner eller kikærter, så dejen og siderne holdes på plads. 


Bag tærtebunden nederst i ovnen i 15-20 minutter. Fjern forsigtigt bagepapiret med bønnerne, og bag bunden i yderligere 5 min. til den er sprød og gylden. Drys straks hakket chokolade over den varme tærtebund og smør chokoladen ud i et jævnt lag. Lad tærtebunden køle helt af så chokoladen sætter sig.

2

Vaniljemousse

Bland brevets indhold med 2½ dl letmælk. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed. Fyld tærtebunden med vaniljemousse. Skyld og rens jordbærrene og skær dem i skiver. Kom jordbærrene ovenpå vaniljemoussen. Bærrene kan evt. drysses med lidt vaniljesukker og pyntes med lidt mynte eller citronmelisse.

Næringsindhold til opskriften Jordbærtærte med vaniljemousse

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1017 kJ
243 kcal
1072 kJ
256 kcal
Fedt 13.50 g 14.21 g
Kulhydrat 26.67 g 28.07 g
Protein 3.40 g 3.57 g