Flag

Jule popcornkage med karamel | Bag live med Liv

10 - 12 portioner
Middelsvær
225 minutter
Lækre nøddebunde lagt sammen med karamelsauce og toppet med vaniljemousse og appelsinsauce. Kagen er til slut pyntet med karamelpopcorn og marengs.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
foodprocessor eller minihakker
håndmixer
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker rund tyl; ø 13 mm
Dr. Oetker rund tyl; ø 9 mm
stjernetyl, flerrillet
kagering
kageplast

Ingredienser

Nødde-kanel bund
2 poserDr. Oetker Hasselnøddeflager (100 g)
1 brevDr. Oetker Perfect Meringues
75 mlvand
4 spsk.kanelsukker
100 gDr. Oetker Toffee Dessertsauce
Marengs stænger og kys
1 brevDr. Oetker Perfect Meringues
75 mlvand
Kanel-karamel popcorn
140 gsmør
170 gbrun farin
2 spsk.kanelsukker
1 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
60 gpopcorn - poppede og saltede
Vaniljemousse med appelsinsauce
1 brevDr. Oetker Cake Mousse Vanilla Taste
2 ½ dlsødmælk
2 dlappelsinsaft
1 dlcitronsaft
3 spsk.sukker
1 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
½ tsk.Dr. Oetker Concentrated Orange Colour
1 spsk.majsstivelse
½ dlvand
Pynt
Dr. Oetker Gold Glitter Spray
Dr. Oetker Toffee Dessertsauce

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Hasselnøddeflager (100 g)
Picture - Dr. Oetker Perfect Meringues
Picture - Dr. Oetker Toffee Dessertsauce
Picture - Dr. Oetker Perfect Meringues
Picture - Dr. Oetker Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Cake Mousse Vanilla Taste
Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste
Picture - Dr. Oetker Concentrated Orange Colour
Picture - Dr. Oetker Gold Glitter Spray
Picture - Dr. Oetker Toffee Dessertsauce

Bag live med Dr. Oetker

Denne opskrift blev bagt af Liv Martine. Du kan se hele live udsendelsen på Youtube her: Jule popcornkage med kanel og karamel | Bag live med Liv Martine.

1

Nødde-kanel bund

2 poserDr. Oetker Hasselnøddeflager (100 g)
1 brevDr. Oetker Perfect Meringues
75 mlvand
4 spsk.kanelsukker
100 gDr. Oetker Toffee Dessertsauce

Tænd ovnen på 125 °C almindelig ovn.

Rist hasselnødderne på panden og blend dem fint.

Hæld indholdet fra posen med Perfect Meringues i en stor skål og tilsæt vand. Pisk med en håndmixer, først kort på lav hastighed og herefter på høj hastighed i 3 minutter indtil marengsen er luftig og stiv. Vend marengs sammen med nødder og kanelsukker, og kom massen i en sprøjtepose med en stor rund tyl (ø 13 mm).

Tegn to cirkler (ø 20 cm) på et stykke bagepapir, vend papiret om og kom det på en bageplade. Sprøjt nøddemarengsmassen ud i cirklerne. Start i midten af cirklen og fortsæt ud til kanten, dette gøres for begge bunde. Bag bundene i 25-30 minutter midt i ovnen og lad dem derefter køle af.

Bagetid: 25 - 30 Minutes

2

Marengs stænger og kys

1 brevDr. Oetker Perfect Meringues
75 mlvand

Tænd ovnen på 100 °C varmluft.

Hæld indholdet fra posen med Perfect Meringues i en stor skål og tilsæt vand. Pisk med en håndmixer, først kort på lav hastighed og herefter på høj hastighed i 3 minutter indtil marengsen er luftig og stiv. Kom størstedelen af massen i en sprøjtepose med en rund tyl (ø 9 mm). Sprøjt lange stænger af marengs på en bageplade beklædt med bagepapir. 

Kom den resterende marengsmasse i en sprøjtepose med en flerrillet stjernetyl. Sprøjt 5-10 kyskager på samme bageplade som stængerne. Bag marengsen i 60 minutter og lad dem køle af.

Bagetid: 60 Minutes

3

Kanel-karamel popcorn

140 gsmør
170 gbrun farin
2 spsk.kanelsukker
1 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
60 gpopcorn - poppede og saltede

Tænd ovnen på 125 °C traditionel varme. 

Kom smør, brun farin og kanelsukker i en gryde og rør indtil sukkeret er opløst. Tilsæt bagepulver og rør det ud i massen. Hæld de poppede popcorn i gryden og rør rundt indtil sukkermassen er jævnt fordelt på popcornene. Fordel popcornene på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i 20 minutter. Lad dem køle af.

4

Vaniljemousse med appelsinsauce

1 brevDr. Oetker Cake Mousse Vanilla Taste
2 ½ dlsødmælk
2 dlappelsinsaft
1 dlcitronsaft
3 spsk.sukker
1 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
½ tsk.Dr. Oetker Concentrated Orange Colour
1 spsk.majsstivelse
½ dlvand

Kom en kagering med kageplast på et serveringsfad. Kom den første nødebund heri. Fordel karamelsaucen på bunden og placér herefter den anden bund ovenpå. 

Kom indholdet fra brevet med Cake Mousse i en skål og tilsæt mælk. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed til moussen er luftig. 
Fordel moussen jævnt over bundene og lad den sætte sig lidt på køl.

Kom appelsinsaft, citronsaft, sukker, Vanilla Paste og Concentrated Orange Colour i en gryde og kog massen op. Rør herefter majsstivelse op med vand og tilsæt det til saften for at jævne saucen. Lad det koge i 2 minutter under omrøring. Hæld appelsinsaucen over i en skål og lad den afkøle i ca. 20 minutter, til den tykner, men ikke stivner helt.


Pynt
Picture - jule popcornkage snit pynt

Befri kagen fra kagering og kageplast. Fordel appelsinsaucen jævnt over toppen af vaniljemoussen.

Knæk marengsstængerne i forskellige længder og sæt stængerne fast på siden af kagen. Kom kanel-karamel popcornene og marengskyssene på toppen af kagen. Spray med guld glimmer. Pynt kagen med ekstra karamelsauce og appelsinsauce og lad saucen løbe ned ad marengsstængerne.


Tip

Vent med at komme popcornene på kagen og med at pynte kagen med ekstra karamel- og appelsinsauce lige inden servering, da popcornene og marengsen ellers vil blive bløde.

Du vil formentlig have popcorn tilovers, men brug dem som en lækker sød og salt snack, opbevar dem i en lufttæt beholder