Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Jule popcornkage med karamel | Bag live med Liv

(0)
5 2 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Lækre nøddebunde lagt sammen med karamelsauce og toppet med vaniljemousse og appelsinsauce. Kagen er til slut pyntet med karamelpopcorn og marengs.

10 - 12 portioner

for let øvede 90 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Jule popcornkage med karamel | Bag live med Liv

Redskaber:

foodprocessor eller minihakker
håndmixer
Dr. Oetker engangssprøjteposer
Dr. Oetker rund tyl; ø 13 mm
Dr. Oetker rund tyl; ø 9 mm
stjernetyl, flerrillet
kagering
kageplast

Nødde-kanel bund:

2 poser Dr. Oetker Hasselnøddeflager (100 g)
1 brev Dr. Oetker Perfect Meringues
75 ml vand
4 spsk. Dr. Oetker Kanelsukker
100 g Dr. Oetker Toffee Dessertsauce

Marengs stænger og kys:

1 brev Dr. Oetker Perfect Meringues
75 ml vand

Kanel-karamel popcorn:

140 g smør
170 g brun farin
2 spsk. Dr. Oetker Kanelsukker
1 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
60 g popcorn , poppede og saltede

Vaniljemousse med appelsinsauce:

1 brev Dr. Oetker Cake Mousse Vanilla Taste
2 ½ dl sødmælk
2 dl appelsinsaft
1 dl citronsaft
3 spsk. sukker
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
½ tsk. Dr. Oetker Concentrated Orange Colour
1 spsk. majsstivelse
½ dl vand

Pynt:

Dr. Oetker Gold Glitter Spray
Dr. Oetker Toffee Dessertsauce

Tilberedning

Tilberedning

Bag live med Dr. Oetker

Denne opskrift blev bagt af Liv Martine. Du kan se hele live udsendelsen på Youtube her: Jule popcornkage med kanel og karamel | Bag live med Liv Martine.

1

Nødde-kanel bund

Tænd ovnen på 125 °C almindelig ovn.

Rist hasselnødderne på panden og blend dem fint.

Hæld indholdet fra posen med Perfect Meringues i en stor skål og tilsæt vand. Pisk med en håndmixer, først kort på lav hastighed og herefter på høj hastighed i 3 minutter indtil marengsen er luftig og stiv. Vend marengs sammen med nødder og kanelsukker og kom massen i en sprøjtepose med en stor rund tyl (ø 13 mm).

Tegn to cirkler (ø 20 cm) på et stykke bagepapir, vend papiret om og kom det på en bageplade. Sprøjt nøddemarengsmassen ud i cirklerne. Start i midten af cirklen og fortsæt ud til kanten, dette gøres for begge bunde. Bag bundene i 25-30 minutter midt i ovnen og lad dem derefter køle af.

2

Marengs stænger og kys

Tænd ovnen på 100 °C varmluft.

Hæld indholdet fra posen med Perfect Meringues i en stor skål og tilsæt vand. Pisk med en håndmixer, først kort på lav hastighed og herefter på høj hastighed i 3 minutter indtil marengsen er luftig og stiv. Kom størstedelen af massen i en sprøjtepose med en rund tyl (ø 9 mm). Sprøjt lange stænger af marengs på en bageplade beklædt med bagepapir. 

Kom den resterende marengsmasse i en sprøjtepose med en flerrillet stjernetyl. Sprøjt 5-10 kyskager på samme bageplade som stængerne. Bag marengsen i 60 minutter og lad dem køle af.

3

Kanel-karamel popcorn

Tænd ovnen på 125 °C traditionel varme. 

Kom smør, brun farin og kanelsukker i en gryde og rør indtil sukkeret er opløst. Tilsæt bagepulver og rør det ud i massen. Hæld de poppede popcorn i gryden og rør rundt indtil sukkermassen er jævnt fordelt på popcornene. Fordel popcornene på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i 20 minutter. Lad dem køle af.

4

Vaniljemousse med appelsinsauce

Kom en kagering med kageplast på et serveringsfad. Kom den første nødebund heri. Fordel karamelsaucen på bunden og placér herefter den anden bund ovenpå. 

Kom indholdet fra brevet med Cake Mousse i en skål og tilsæt mælk. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed til moussen er luftig. 
Fordel moussen jævnt over bundene og lad den sætte sig lidt på køl.

Kom appelsinsaft, citronsaft, sukker, Vanilla Paste og Concentrated Orange Colour i en gryde og kog massen op. Rør herefter majsstivelse op med vand og tilsæt det til saften for at jævne saucen. Lad det koge i 2 minutter under omrøring. Hæld appelsinsaucen over i en skål og lad den afkøle i ca. 20 minutter, til den tykner, men ikke stivner helt.

Pynt

Befri kagen fra kagering og kageplast. Fordel appelsinsaucen jævnt over toppen af vaniljemoussen.

Knæk marengsstængerne i forskellige længder og sæt stængerne fast på siden af kagen. Kom kanel-karamel popcornene og marengskyssene på toppen af kagen. Spray med guld glimmer. Pynt kagen med ekstra karamelsauce og appelsinsauce og lad saucen løbe ned ad marengsstængerne.

Tip

Vent med at komme popcornene på kagen og med at pynte kagen med ekstra karamel- og appelsinsauce lige inden servering, da popcornene og marengsen ellers vil blive bløde.

Du vil formentlig have popcorn tilovers, men brug dem som en lækker sød og salt snack, opbevar dem i en lufttæt beholder

Næringsindhold til opskriften Jule popcornkage med karamel | Bag live med Liv

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2026 kJ
484 kcal
749 kJ
179 kcal
Fedt 19.52 g 7.20 g
Kulhydrat 70.10 g 25.87 g
Protein 4.94 g 1.82 g