
Vinterkage med karamel og appelsin
Se produkter
Tænd ovnen på 180 °C varmluft.
Pisk smør, sukker og vaniljesukker hvidt. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt mellem hvert æg. Sigt hvedemel og bagepulver ned i dejen og rør det godt sammen. Vend til sidst karameltern, fintrevet appelsinskal og mandelsplitter i dejen. Kom dejen i en smurt springform (ø 22 cm).
Bag kagen i ca. 55 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Afkøl kagen helt i formen på en bagerist.
Bagetid: ca. 55 minutter
Tag kagen ud af formen og sæt den på et fad. Smelt den hvide chokolade over et vandbad eller i en mikrobølgeovn. Drys med krymmel inden chokoladen stivner.
Ønsker du en kage med et strejf af frugt og traditionel jul, kan du tilsætte korender til dejen.
Pynt med din yndlingskrymmel - vær kreativ!
Hvis du vil være sikker på at du får tempereret chokoladen korrekt, så læs alle vores tips og tricks til chokoladetemperering.
Relaterede opskrifter

Engelsk julekage

Mazarinkage

Marmorkage

Skærekage med blåbær
Fransk nougat med ristede mandler og cocktailbær

Klassisk julekage

Verdens nemmeste chokoladekage

Ølkage
