Flag

Vinterkage med karamel og appelsin

10 - 12 portioner
Nem
150 minutter
En lækker kage med smag af frugtig appelsin og blød karamel. Den er perfekt til en kold vinterdag med en kop te eller til store sammenkomster og fest.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
håndmixer
springform; ø 22 cm

Ingredienser

Kagedej
300 gblødt smør
200 gsukker
2 spsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
6æg str. M/L
300 ghvedemel
1 spsk.Dr. Oetker Bagepulver
85 gmini karameltern
revet skal fra 1 ubehandlet appelsin
1 poseDr. Oetker Mandelsplitter (50 g)
Hvid chokoladeovertræk og pynt
100 ghvid kogechokolade eller chokoladeknapper
Dr. Oetker Silver Pearls
Dr. Oetker Silver

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
Picture - Dr. Oetker Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Mandelsplitter (50 g)
Picture - Dr. Oetker Silver Pearls
Picture - Dr. Oetker Silver

Tænd ovnen på 180 °C varmluft.

1

Kagedej

300 gblødt smør
200 gsukker
2 spsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
6æg str. M/L
300 ghvedemel
1 spsk.Dr. Oetker Bagepulver
85 gmini karameltern
revet skal fra 1 ubehandlet appelsin
1 poseDr. Oetker Mandelsplitter (50 g)

Pisk smør, sukker og vaniljesukker hvidt. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt mellem hvert æg. Sigt hvedemel og bagepulver ned i dejen og rør det godt sammen. Vend til sidst karameltern, fintrevet appelsinskal og mandelsplitter i dejen. Kom dejen i en smurt springform (ø 22 cm).


Bag kagen i ca. 55 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Afkøl kagen helt i formen på en bagerist.

Bagetid: about 55 Minutes

2

Hvid chokoladeovertræk og pynt

100 ghvid kogechokolade eller chokoladeknapper
Dr. Oetker Silver Pearls
Dr. Oetker Silver

Tag kagen ud af formen og sæt den på et fad. Smelt den hvide chokolade over et vandbad eller i en mikrobølgeovn. Drys med krymmel inden chokoladen stivner.


Tips

Ønsker du en kage med et strejf af frugt og traditionel jul, kan du tilsætte korender til dejen.


Pynt med din yndlingskrymmel - vær kreativ!



Hvis du vil være sikker på at du får tempereret chokoladen korrekt, så læs alle vores tips og tricks til chokoladetemperering