
Vinterkage med karamel og appelsin
Ingredienser
Tilberedning:
Tænd ovnen på 180 °C varmluft.
Pisk smør, sukker og vaniljesukker hvidt. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt mellem hvert æg. Sigt hvedemel og bagepulver ned i dejen og rør det godt sammen. Vend til sidst karameltern, fintrevet appelsinskal og mandelsplitter i dejen. Kom dejen i en smurt springform (ø 22 cm).
Bag kagen i ca. 55 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Afkøl kagen helt i formen på en bagerist.
Bagetid: about 55 Minutes
Tag kagen ud af formen og sæt den på et fad. Smelt den hvide chokolade over et vandbad eller i en mikrobølgeovn. Drys med krymmel inden chokoladen stivner.
Ønsker du en kage med et strejf af frugt og traditionel jul, kan du tilsætte korender til dejen.
Pynt med din yndlingskrymmel - vær kreativ!
Hvis du vil være sikker på at du får tempereret chokoladen korrekt, så læs alle vores tips og tricks til chokoladetemperering.
Relaterede opskrifter

Eksperiment med natron og bagepulver

Orange-marcipankage med syrlig glasur

Banan-karamel bradepandekage | Liv Martine

Chokoladekage uden tilsat sukker

Isprinsesselagkage

Saltkaramel kage med ”akvarel” smørcreme

Verdens nemmeste chokoladekage

Ølkage
