Flag

Hindbærroulade

10 - 12 portioner
Middelsvær
100 minutter
Klassisk, lækker og saftig hindbærroulade der er hurtig og nem at lave. Ren retro men stadig dejlig til kaffen fyldt med hindbær.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
håndmixer

Ingredienser

Rouladebund
4æg str. M/L
100 gsukker
1 tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
2 spsk.vand
125 ghvedemel
Hindbærfyld
250 - 300 ghindbærmarmelade

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje

Tænd ovnen på 200° C traditionel varme. 

1

Rouladebund

4æg str. M/L
100 gsukker
1 tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
2 spsk.vand
125 ghvedemel

Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende hvidt med en håndmixer i 4-5 minutter. Vend forsigtigt vand og sigtet hvedemel i æggemasse og fordel dejen på en bageplade med bagepapir. Fordel dejen i en  firkant på ca. 30x40 cm.

Bag rouladebunden midt i ovnen i 5-7 minutter, til den akkurat er gennembagt og let gyldenbrun.

Bagetid: 5 - 7 Minutes

2

Hindbærfyld

250 - 300 ghindbærmarmelade

Tag bunden ud ad ovnen og vend den straks ud på et stort stykke bagepapir drysset med sukker. Med det samme, imens bunden stadig er meget varm, trækkes bagepapiret af bunden og bunden smøres med marmeladen i et jævnt lag. Rul forsigtigt rouladen sammen på langs og lad den hvile med sammenføjningen nedad i mindst 1 time - gerne natten over - et køligt sted.


Server hindbærrouladen i skiver som den er, eller med flødeskum til.


Tips

Det er vigtigt at rulle rouladen sammen mens den stadig er varm for at undgå, at bunden revner når man ruller den.


Brug din yndlingsmarmelade som fyld i rouladen. Prøv at lave din egen marmelade, find inspiration og tips på vores syltetemaside