Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Juleboller

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Juletid er lig med dejligt julebag og her får du en lækker juleopskrift på søde juleboller fyldt med tørret frugt og mandler.

15 - 18 stk.

nem 25 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Juleboller

Gærdej:

50 g gær
2 ½ dl mælk
1 tsk. salt
1 spsk. sukker
1 æg str. M/L
75 g koldt smør
475 g hvedemel
1 bæger Dr. Oetker Blandede Cocktailbær (100 g), groft hakket
1 pose Dr. Oetker Korender (75 g)
1 pose Dr. Oetker Mandelsplitter (50 g)

Pynt:

æg til pensling
perlesukker
Dr. Oetker Brunkagekrydderi , evt.

Tilberedning

Tilberedning

1

Gærdej

Lun mælken i en gryde eller i mikroovn indtil den er fingervarm. Rør gæren ud i den lune mælk. Tilsæt salt, sukker og æg. Smuldr smørret i halvdelen af melet, og rør det i gærblandingen. Tilsæt hakkede cocktailbær, korender og mandler og rør massen sammen. Ælt resten af melet i dejen lidt ad gangen og ælt indtil dejen er glat og smidig. Lad dejen hæve i ca. 10 minutter.


Del dejen i 15-18 lige store stykker og tril dem til boller. Kom bollerne på en bageplade med bagepapir. Kom et fugtigt viskestykke over og lad bollerne hæve et lunt sted i ca. 30 minutter.

Tænd ovnen på 180 °C varmluft eller 200 °C traditionel varme.

Pensl bollerne med æg og drys dem med perlesukker og evt. lidt brunkagekrydderi. 



Bag bollerne i 15-20 minutter. Server gerne bollerne lune.

Næringsindhold til opskriften Juleboller

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 862 kJ
206 kcal
1486 kJ
355 kcal
Fedt 6.32 g 10.90 g
Kulhydrat 31.12 g 53.65 g
Protein 5.28 g 9.09 g