Flag

Nemme mini calzones

8 stk.
Nem
80 minutter
De fleste forbinder nok calzones med det lokale pizzaria, men denne opskrift på en miniversion er perfekt til madpakken, picnickurven eller nem aftensmad.
Du kan nemt variere fyldet i opskriften, så du fylder de små dejlommer med lige det fyld du og din familie bedst kan lide. Dejen er lavet med Dr. Oetker Pizzagær, hvilket betyder at dejen ikke behøver at hæve. Så du kan hurtigt smække en lækker frokost sammen.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
standmixer
kagerulle

Ingredienser

Dej
425 ghvedemel (gerne med proteinindhold på mindst 12 g pr. 100 g)
1 poseDr. Oetker Pizzagær
1 tsk.groft salt
3 spsk.olivenolie eller anden olie
2 ½ dllunkent vand
Fyld
150 gpepperoni i skiver, skåret i mindre tern
200 gskinke i strimler
200 grevet mozzarella eller anden revet ost
1 dåsehakkede tomater (400 g)
1hvidløgsfed - presset
1 spsk.tørret oregano
1 tsk.groft salt
sort peber - friskkværnet

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Pizzagær
1

Tænd ovnen på 260 °C traditionel varme. Kom en bageplade ind i ovnen, så den kan varme op sammen med ovnen. Hvis du har et bagestål kan du bruge det istedet.

2

Dej

Picture - Nemme mini calzones web step2
425 ghvedemel (gerne med proteinindhold på mindst 12 g pr. 100 g)
1 poseDr. Oetker Pizzagær
1 tsk.groft salt
3 spsk.olivenolie eller anden olie
2 ½ dllunkent vand

Bland alle de tørre ingredienser til dejen i en skål. Tilsæt olie og vand. Ælt dejen i ca. 12 minutter i en standmixer, til den er blød og smidig. Den lange æltetid er vigtig for at aktivere glutnet i melet, hvilket påvirker brødets struktur. Det er helt klart nemmest at ælte dejen på en standmixer, når den skal æltes i så lang tid. Alternativt kan man prøve at ælte dejen med en kombination
af en håndmixer med dejkroge og håndkraft.

Dæk skålen med dej til med husholdningsfilm og lad dejen hvile i skålen i 5-10 minutter. Så trækker den sig ikke sammen, når den rulles ud. Imens laves fyldet.

3

Fyld

150 gpepperoni i skiver, skåret i mindre tern
200 gskinke i strimler
200 grevet mozzarella
1 dåsehakkede tomater (400 g)
1hvidløgsfed - presset
1 tsk.groft salt
sort peber - friskkværnet

Skær pepperoniskiverne i mindre tern. Kom pepperoni i en skål og tilsæt resten af ingredienserne til fyldet. Bland det hele godt sammen.

4

Samling og afbagning

Picture - Nemme mini calzones web step

Del dejen i 8 stykker og tril dem til boller, dæk bollerne til med husholdningsfilm. Rul én bolle ud ad gangen til en diameter på ca. 15 cm på et let meldrysset bord. Læg 1/8 af fyldet midt på dejen og luk dejen over fyldet, så samlingen er på midten. Rul kanten af samlingen en enkelt gang. 

Sæt minicalzonerne på to stykker bagepapir.

Træk det ene stykke bagepapir med minicalzoner over på den varme bageplade i ovnen. Bag minicalzonerne i 13-14 minutter i nederste tredjedel af ovnen. 

Lad bagepladen varme op igen et par minutter, bag derefter den anden halvdel af minicalzoner på samme måde.

Bagetid: 13 - 14 Minutes


Tips

Hvis muligt så brug hvedemel med et proteinindhold på 12 g pr. 100 g, dette gør at brødet får en bedre struktur og dejen bliver mere smidig når den bliver æltet længe. Du kan se på pakken med mel, hvor meget protein der er pr. 100 g.

Minicalzone er fryseegnet i op til 3 måneder.

Fyldet kan varieres efter ønske, fx hvis der er rester af spaghetti og kødsauce fra aftensmaden.