Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Juletræskage a la talkage - med appelsinmousse | Kreahjørnet

Den populære talkage nu lavet som juletræ, med bunde der smager af brunkager, et lækkert fyld af appelsinmousse og pynt af fine marengs.

8 - 10 portioner

for let øvede 80 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Juletræskage a la talkage - med appelsinmousse | Kreahjørnet

Redskaber:

kagerulle
skabelon
udstikkere med julemotiv
håndmixer
Dr. Oetker engangssprøjteposer
Dr. Oetker stjernetyl lukket ø 11 mm
Dr. Oetker rivejern til citrusskal
Dr. Oetker rund tyl ø 13 mm

Mørdejsbunde med brunkagekrydderi:

300 g hvedemel
75 g Dr. Oetker Mandelmel
75 g flormelis
1 knsp. salt
5 tsk. Dr. Oetker Brunkagekrydderi
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
200 g koldt smør
1 æg str. M/L

Marengspynt:

1 brev Dr. Oetker Perfect Meringues
75 ml vand
Dr. Oetker Concentrated Pink Colour
Dr. Oetker Concentrated Green Colour

Appelsinmousse:

1 brev Dr. Oetker Cake Mousse Vanilla Taste
2,5 dl letmælk
fintrevet skal af 1 ubehandlet appelsin

Pynt:

Dr. Oetker Golden and Shiny Pearls
Download til opskrift

Tilberedning

Tilberedning

1

Mørdejsbunde med brunkagekrydderi

Bland hvedemel og mandelmel i en skål. Skær smørret i mindre tern og smuldr del i melblandingen indtil det ligner rasp. Tilsæt derefter flormelis, salt, Brunkagekrydderi og Vanilla Paste. Saml dejen med sammenpisket æg, brug kun så meget æg, der skal til for at dejen netop hænger sammen. Det er vigtigt, at arbejde hurtigt med dejen og ikke at ælte den for meget. Del dejen i tre. Rul dejen let flad, pak den i film og kom den på køl i 30 min.

Tænd ovnen på 170 °C varmluft.

Rul den kolde dej ud, brug lidt hvedemel til at undgå at dejen sætter sig fast på bordet. Dejen skal være ret tynd ca 3-4 mm. Placér den udklippede juletræs-skabelon ovenpå dejen og skær rundt om den med en lille skarp kniv. Gentag med alt dejen, så der er tre juletræer. Den resterende dej æltes sammen og udrulles igen. Udstik småkager med julemotiv af dejen, husk at udstikke en stjerne til juletræets top. Kom kagerne på bageplader med bagepapir og bag dem i 12-14 min. Lad dem køle af på bagepladen.

2

Marengspynt

Sæt ovnen på 100 °C varmluft.

Bland posens indhold med vand. Pisk med en håndmixer først på lav hastighed i kort tid og herefter på høj hastighed i 3 min. Blandingen er klar, når marengsen er luftig og stiv. Del marengsen i to. Kom lidt Concentrated Pink Color i den ene halvdel og rør godt rundt. I den anden portion kommes lidt Concentrated Green Colour rør igen godt rundt, så farven er jævnt fordelt. Kom marengsen i sprøjteposer med stjernetyl. Sprøjt små marengs på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag marengsene i ovnen i 60 min. Ved varmluft er det muligt at bage flere plader på én gang. Lad marengsen køle af.


Tip: Hvis man ønsker stribede marengs kan man komme lidt Concentrated Color på indersiden af sprøjteposen (lige over tyllen) og mase sprøjteposen sammen, så farven dækker indersiden af posen. Kom derefter den farvede marengs ind i sprøjteposen. 

3

Appelsinmousse

Hæld brevets indhold i en skål. Riv skallen fra 1 ubehandlet appelsin ned i skålen. Tilsæt mælk og pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 min. ved høj hastighed til moussen er luftig. Kom appelsinmoussen i en sprøjtepose med rund tyl (ø 13 mm). 

4

Samling og pynt

Placér en juletræsbund på serveringsfaddet. Sprøjt dutter med appelsinmousse på bunden. Kom derefter næste bund på og gentag med mousse. Top med den sidste bund og sprøjt fine dutter af den resterende mousse. Pynt kagen med de færdige marengs, småkagerne med julemotiv og Golden and Shiny Pearls.

Tip

Både bundene og marengskys kan med fordel laves nogle dage i forvejen og opbevares i lufttætte beholdere inden brug.

Næringsindhold til opskriften Juletræskage a la talkage - med appelsinmousse | Kreahjørnet

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2303kJ
550kcal
1038kJ
248kcal
Fedt 27.20g 12.25g
Kulhydrat 66.86g 30.12g
Protein 8.07g 3.63g