Juletræskage a la talkage - med appelsinmousse | Kreahjørnet

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Den populære talkage nu lavet som juletræ, med bunde der smager af brunkager, et lækkert fyld af appelsinmousse og pynt af fine marengs.

8 - 10 portioner

for let øvede 80 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Juletræskage a la talkage - med appelsinmousse | Kreahjørnet

Redskaber:

kagerulle
skabelon
udstikkere med julemotiv
håndmixer
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker stjernetyl lukket; ø 11 mm
Dr. Oetker rivejern til citrusskal
Dr. Oetker rund tyl; ø 13 mm

Mørdejsbunde med brunkagekrydderi:

300 g hvedemel
75 g Dr. Oetker Mandelmel
200 g koldt smør
75 g flormelis
1 knsp. salt
5 tsk. Dr. Oetker Brunkagekrydderi
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
1 æg str. M/L

Marengspynt:

1 brev Dr. Oetker Perfect Meringues
75 ml vand
Dr. Oetker Concentrated Pink Colour
Dr. Oetker Concentrated Green Colour

Appelsinmousse:

1 brev Dr. Oetker Cake Mousse Vanilla Taste
2 ½ dl letmælk
fintrevet skal af 1 ubehandlet appelsin

Pynt:

Dr. Oetker Golden and Shiny Pearls
Download til opskrift

Tilberedning

Tilberedning

Forberedelse

Print og udklip juletræsskabelon.

1

Mørdejsbunde med brunkagekrydderi

Bland hvedemel og mandelmel i en skål. Skær smørret i mindre tern og smuldr del i melblandingen indtil det ligner rasp. Tilsæt derefter flormelis, salt, Brunkagekrydderi og Vanilla Paste. Saml dejen med sammenpisket æg, brug kun så meget æg, der skal til for at dejen netop hænger sammen. Det er vigtigt, at arbejde hurtigt med dejen og ikke at ælte den for meget. Del dejen i tre. Rul dejen let flad, pak den i plastfilm og kom den på køl i 30 min.

Tænd ovnen på 170 °C varmluft.

Rul den kolde dej ud, brug lidt hvedemel til at undgå at dejen sætter sig fast på bordet. Dejen skal være ret tynd ca .3-4 mm. Placér den udklippede juletræs-skabelon ovenpå dejen og skær rundt om den med en lille skarp kniv. Gentag med alt dejen, så der er tre juletræer. 


Ælt den resterende dej sammen og udrul den igen. Udstik småkager med julemotiv af dejen, husk at udstikke en stjerne til juletræets top. Kom kagerne på bageplader med bagepapir og bag dem i 12-14 min. Lad dem køle af på bagepladen.

2

Marengspynt

Sæt ovnen på 100 °C varmluft.

Bland posens indhold med vand. Pisk med en håndmixer først på lav hastighed i kort tid og herefter på høj hastighed i 3 min. Blandingen er klar, når marengsen er luftig og stiv. 


Del marengsen i to. Kom lidt Concentrated Pink Color i den ene halvdel og rør godt rundt. I den anden portion kommes lidt Concentrated Green Colour, rør igen godt rundt, så farven er jævnt fordelt. Kom marengsen i sprøjteposer med stjernetyl. Sprøjt små marengs på en bageplade beklædt med bagepapir. 


Bag marengsene i ovnen i 60 min. Ved varmluft er det muligt at bage flere plader på én gang. Lad marengsen køle af.

3

Appelsinmousse

Hæld brevets indhold i en skål. Riv skallen fra 1 ubehandlet appelsin ned i skålen. Tilsæt mælk og pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 min. og herefter i 4 min. ved høj hastighed til moussen er luftig. Kom appelsinmoussen i en sprøjtepose med rund tyl (ø 13 mm). 

4

Samling og pynt

Placér en juletræsbund på et serveringsfad eller spækbræt. Sprøjt dutter med appelsinmousse på bunden. Kom derefter næste bund på og gentag med mousse. Top med den sidste bund og sprøjt dutter af den resterende mousse. Pynt kagen med de færdige marengs, småkagerne med julemotiv og Golden and Shiny Pearls.

Tips

Både bundene og marengskys kan med fordel laves nogle dage i forvejen og opbevares i lufttætte beholdere inden brug.


Hvis man ønsker stribede marengs kan man komme lidt Concentrated Color på indersiden af sprøjteposen (lige over tyllen) og mase sprøjteposen sammen, så farven dækker indersiden af posen. Kom derefter den farvede marengs ind i sprøjteposen. 


Find alle vores bedste tips og opskrifter på lagkager og talkager på vores temaside.

Næringsindhold til opskriften Juletræskage a la talkage - med appelsinmousse | Kreahjørnet

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2370 kJ
566 kcal
963 kJ
230 kcal
Fedt 26.88 g 10.93 g
Kulhydrat 62.73 g 25.50 g
Protein 9.28 g 3.77 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: